Japon Medya Sanatları Festivali!

pera muzesi japon anime etkinlik

Anime severlere oldukça sevindirici bir haberimiz var! Beyoğlu’ndaki Pera Müzesi 3 Eylül – 3 Ekim 2010 tarihleri arasında, bu yıl İstanbul’da düzenlenecek Japon Medya Sanatları Festivaline ev sahipliği yapacak!

Bu 1 aylık süre içinde her gün yaklaşık 3 anime film izleyicilerle buluşacak. Bu yılın onur konuğu ise Mobile Suit Gundam evreninin yaratıcısı efsane yönetmen Yoshiyuki Tomino!

Programda, 18 uzun metrajlı ve 8 kisa metrajlı film olmak üzere toplam 26 film gösterime sunuluyor ve Anno, Hara, Kato, Kawamoto, Kojima, Miyazaki, Okamura, Otomo, Yamamura ve Tomino gibi Japon Anime Sineması’nin önde gelen önemli yönetmenlerinin filmleri yer alıyor.

Programda göze çarpan filmler arasında Hayao Miyazaki‘nin Howl’un Yürüyen Şatosu, Ruhların Kaçışı; Tensai Okamura‘nin Naruto: Kar Ülkesinde Ninja Çatışması; Katsuhiro Otomo‘nun Buhar Çocuk; Mamoru Hosoda‘nin Yaz Savaşları; Anno Hideaki‘nin Evangelion: 1.0 Yalnız-değilsin filmleri yer alıyor.Sergide çizimlerinin yer aldığı Koji Yamamura ve Kunio Kato‘nun da kısa filmleri ayrica gösterime girecektir.

Gösterimler hariç, müzedeki tüm etkinlikler 2 TL öğrenci (normal giriş 7 TL) giriş ücreti karşılığında incelenebiliyor. Anime gösterimlerinin ise seans başına bilet ücreti sadece 5 TL. Gösterimler Japonca dublaj ve Türkçe altyazı ile izlenebiliyor.

Ayrıca Gundam’ın yaratıcısı onur konuğu Yoshiyuki Tomino 18 Eylül’de Pera Müzesi oditoryumunda 1.5 saatlik bir söyleşi gerçekleştirecek.

Bu güzel etkinlik hakkında daha fazla bilgi almak, hangi filmlerin hangi tarihlerde gösterileceğini öğrenmek için buraya ve buraya tıklayabilirsiniz.