Rıhtım Yeni Tasarımıyla Karşınızda…

kr yenitema top

Selamlar,

Uzun mu uzun bir aradan sonra Kayıp Rıhtım giysilerini değiştirdi ve daha kullanışı, daha hoş bir görünüme kavuştu. Yeni temamızın gerek özellikleri, gerek işlevselliği gerekse göze daha iyi bir şekilde hitap etmesi ile umuyoruz sizlere bu şekilde daha kaliteli bir hizmet vereceğiz.

Peki nedir bu yeni tasarımı diğerinden ayıran? Elbette sadece papirüs rengi kullanarak bir kitap sayfası gibi okuyuculara sunmuyoruz. Çok daha güzel özelliklerimiz bulunmakta. İsterseniz kısa kısa maddeler halinde sıralayalım:

Son Haberler!: Yeni html5 yazılımı ile hazırlanmış ve haberlerin daha iyi bir şekilde okuyucuya ulaşmasına olanak sağlayan slayt gösterimi.

Kategorilere ait son haberler: Ana sayfada ve normal sayfalarda kategorilize edilmiş haberlere ait son haberler gösterilecek. Belirli sürelerce bu kategoriler değişecek ve sizlerin daha önceden göremediğiniz ya da gözden kaçırdığınız haberlere kolay yoldan ulaşmanızı sağlayacak.
Bu Haberlere de göz atın!: Herhangi bir haber yazısına girdiğiniz zaman hemen yan menüde “Bu Haberlere de göz atın!” kısmında gerek haberle ilintili gerekse aynı kategorideki haberleri listeliyecek ve siz de bunlara bakarak kaçırdığınız ya da okumamış olduğunuz haberlere kolayca ulaşabileceksiniz.

Benzer Haberler özelliği: Daha önceki temamızda da bulunan bu özellik daha bir gelişmiş şekliyle karşınızda. Artık resim önizlemeli ve haberler arasındaki benzerlik bağlantısını daha iyi çözümleyen bu özellik ile, ilgi duyduğunuz haberlere ulaşmanız daha hızlı olacak.

Yeni inceleme gifi: İkinci menüye eklediğimiz incelemelerin bazen okuyucu tarafından gözden kaçması elbette olası bir durum. Bu nedenle yeni gelecek incelemelerin daha belirgin olması amacıyla bir “Yeni” gifi oluşturuldu. Böylece siteye girecek ziyaretçiler yeni inceleme gelmiş olduğunu daha belirgin bir şekilde anlayacak. (Dipnot: Yeni inceleme geldikten en çok üç gün sonra yanına koyulan ‘Yeni’ gifi kaldırılacaktır.)

Yorum Sayfalama Özelliği: Artık sayısı yüzleri aşan yorumların bulunduğu sayfaya korkarak girmenize gerek kalmayacak! “Şimdi iki saat bekle ki açılsın…” derdine son noktayı koyuyoruz. Yorum sayfalama özelliği ile bir sayfada en çok 25 yorum göreceksiniz. Geçmiş yorumları merak edenler de “« Eski Yorumlar” butonunu tıklayarak geriye dönük takip yapabilecekler.

Yorum Cevaplama Özelliği: Bu özellik ile konu veya haberlere atılan yorumlara direkt olarak cevap atma şansına sahip olacaksınız. Sadece o yorumun altında bulunan “Cevapla” butonuna tıklamanız yeterli.

Video: Her hata yeni bir film fragmanı ya da farklı bir video ile okuyucuları bilgilendirmek için farklı seçenekler sunacağız.

Üst Menü: Yan menüleri üst kısma taşayarak tek bir yerde gerekli butonlara rahatça ulaşabileceksiniz. Ayrıca açılır/kapanır olması özelliği ile sizlere daha fazla seçenek sunmamıza olanak tanıyor. Şu anda yan menüde bulunan birkaç menü, üst kısımda gizli olduğu için yeni temaya alışana kadar kalacaktır. Sonra onlar da kaldırılacaktır.

Kaptanın Sandığı: Forumlarımızda da kullandığımız bu başlık altında her ay 5 adet kitap önerisinde bulunacağız.

Arka plan: Arka plan belirli süreçler içerisinde okuyucuların fantastik aşkını kabartacak şekilde değiştirilecek ve görünümün monoton kalmamasını sağlayacak. Şu an arka planda deviantart’da bir süre önce hesabını kapatan Syncaidia‘nın hazırlamış olduğu Imagination adlı illüstrasyon kullanılmaktadır.

Sayfaya özel menü: Herhangi bir künye, yazar, inceleme sayfasına girdiğiniz zaman yan kısımda o konuya ait menü açılacaktır. Şimdilik oluşturduğumuz örnek için buraya bakabilirsiniz.

Bunlar haricinde de farklı birkaç özellik bulunmakta elbette, lakin uzatmamak adına özellikleri sayıp daha fazla mütevazı davranmayalım.

Bu özellikleri sayma sebebimiz daha çok sizlerin kolay şekilde portaldan yararlanmanız içindir. Bunlar dışındaki özellikleri de portalımızda gezindikçe fark edeceksiniz.

Son olarak eğer hata alıyorsanız ya da beğenmediğiniz kısımlar varsa lütfen bize ulaşın. Dilerseniz bu haber başlığı altında yorumlarınız haricin de eleştirilerinizi de yazabilirsiniz ama tabi rencide etmek istemiyorsanız tüm görüşlerinizi kayiprihtim@gmail.com adresine bekleriz.

Umuyoruz sizlerin de hoşuna giden bir tema olmuştur, hepinize sevgiler saygılar, iyi eğlenceler, fantastik günler.

Dipnot: Kurukafalı aramayı biz diğer temada bırakmıştık ama belli ki o bizi bırakmamış.