Kralkatili Güncesi’nden Yeni Novella Kasım 2014’te Geliyor

kvothe

Daha önce şuradaki haberimizde “Patrick Rothfuss Gümbür Gümbür Dönüyor” başlığıyla ön bilgilendirmesini yaptığımız kitaplardan biri olan “The Slow Regard of Silent Things” kasım ayında okurlarla buluşuyor.

DAW Books, The Slow Regard of Silent Things’in (Sessiz Şeylerin Usul Saygısı) basım tarihini 4 Kasım 2014 olarak duyurdu. Kitap fantastik seri Kralkatili Güncesi’nin dünyasında geçen yeni bir novella.

Duyuruya göre:

The Slow Regard of Silent Things’in konusu Üniversite’de geçiyor. Seriyi okuyanlara yabancı olmayan Üniversite’de, çok zeki öğrenciler simya, sempati ve kimya (artificing) gibi aydınlık bilimlerin gizemlerini çözmeye çalışırlar. Eski öğrencilerden Auri (Rothfuss’un önceki romanlarında ikinci ana karakter olmasına rağmen oldukça önemli bir yeri vardı) kampüsün altında eski ve terkedilmiş geçitlerden oluşan bir labirentte tek başına yaşamaktadır. Şeyaltı’nda (The Underthing) yaşarken Auri, kendi güçlerinin farkına varır ve bilimin ve eski sınıf arkadaşlarının görmezden geldiği kimi gerçekleri görmeyi öğrenir.

Rothfuss bu kitabı yazacağını Ocak 2014’te kendisinin Reddit AMA hesabında verdiği cevaplarda belirtmişti:

“Ayrıca Auri’yi temel alan başka bir novella üzerinde çalışıyorum. Kısa bir hikaye olacağını düşünmüştüm ama beklediğimden bir hayli uzun oldu ve şimdiden 25.000 kelimeye yaklaştı.”

Yazar bu novellanın yanında Bast ve Laniel Young-Again’in de dahil olduğu iki novellanın da yazım sürecinde olduğunu söylemişti.

Bast’ı temel alan The Lightning Tree (Yıldırım Ağacı) adındaki öykü, 17 Haziran’da yurtdışında çıkacak olan ve editörlüğünü George R. R. Martin ve Gardner Dozois’nın yaptığı Rogues (Hırsızlar) adlı fantastik antolojide yer alacak.

The Slow Regard of Silent Things DAW Books tarafından ciltli olarak yayınlanacak ve fiyatı 18,95 Dolar olacak.