Kaptan Kanca’yı Bir de Baccalario’dan Dinleyin

kaptan kanca top

Ulysses Moore Serisi ile Türkiye’de ve dünyada pek çok çocuğun kalbini kazanmış olan Pierdominico Baccalario’nun bizlere anlatacak yepyeni bir hikayesi var: Kaptan Kanca.

Peter Pan’ın unutulmaz kötü adamı Kaptan Kanca, şimdi bambaşka bir kurguyla karşımıza çıkıyor. Usta yazarın ellerinde yepyeni bir form alan Kanca’nın hikayesine kısaca birlikte göz atalım:

kaptan kanca28 Nisan 1829’da, İngiltere’de Kral IV. George’un gayrimeşru oğlu dünyaya geldi. Doğar doğmaz saraydan uzaklaştırılma kararı alındı ve annesiyle Hindistan’a sürüldü. James Fry adlı bu gözü pek delikanlı, henüz on üç yaşındayken ilk deniz yolculuğuna çıktı. Engin sulara olan sevdası, tüm hayatını değiştirecekti. Yıllar geçtikçe tüm imparatorluk tarafından tanınan ünlü korsandan herkes Genç Lord, Yalınayak ya da Denizler Prensi diyesöz ediyordu. Ancak hiç kimse onun aslında Kaptan Kanca olduğunu bilmiyordu.

Doğan Egmont Yayıncılık tarafından basılan kitabın çevirisini Sema Savaş üstlenmiş. Künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.