JBC’den Dört Dörtlük Çizgi Romanlar

jbc temmuz 2014

Uzun süreli sessizliği ardı ardına çıkardığı çizgi romanlarla bozan JBC Yayıncılık bu ay 4 yeni çizgi romanla karşımızda!

Türk okurunun yıllardır hasretini çektiği Batman bu sefer “Batman – Dedektif Hikayeleri 1 – Ölümün Yüzleri” cildiyle bizlerle. Malum, DC’nin açılımı Detective Comics… Bu aynı zamanda Batman başta olmak üzere birçok DC karakterinin ilk kez görücüye çıktığı derginin de ismi. Amerikan sektörünün en uzun soluklu işi olan Detective Comics, The New 52 hikayesiyle beraber yeniden numaralandırıldı. İşte bu cilt de bizleri yeniden numaralandırılan Detective Comics’in ilk 7 sayısıyla buluşturuyor. Lafı uzatmadan sizleri tanıtım bülteniyle başbaşa bırakıyoruz :

batman olumun yuzleriJoker Arkham Akıl Hastanesi’nden kaçtı ve Batman bile bu deli adamın arkasında bıraktığı ürkütücü kanıtların ne anlama geldiğini kavrayamıyor. Gotham’da tuhaf ve korkunç bir şeyler oluyor ve görünüşe göre bütün olaylar Dollmaker olarak bilinen yeni bir kötünün etrafında dönüyor.

Gotham’ın son psikopatı iki kurban adayını daha kaçırınca onları kurtarmak isteyen Batman, Dollmaker’a çok cazip bir yem sunmak zorunda kalıyor: Kendisini. Kara Şövalye, Dollmaker’ın arkasındaki sırrı, gizemli yöntemlerini ve kayıp Joker’le olan bağlantılarını çözebilecek mi? Yoksa Dollmaker Batman’i parçalara mı ayıracak?

BATMAN, DETECTIVE COMICS’in 1’den 7’ye kadar olan sayılarını bir araya getiren ÖLÜMÜN YÜZLERİ cildinde, yazar/çizer TONY S. DANIEL Gotham’ın en karanlık, en tekinsiz köşelerini keşfe çıkarken DC Evreni de şaşırtıcı yeni istikametine doğru yola çıkıyor.

Gerard Way dendiğinde birçoklarının aklına My Chemical Romance gelir. Ancak bizim aklımıza Umbrella Academy geliyor. Tabi çizer Gabriel Ba’yı da unutmamak gerek. Eisner ve Harvey ödüllü seri uzun bir aradan sonra yine bizlerle. Tanıtım bültenine göz atalım:

semsiye akademisi dallasŞemsiye Akademisi adıyla bilinen işlevi kalmamış süper kahramanlar ailesi için zor günler geçiyordu. Aralarından biri tarafından yaratılan neredeyse kıyametin kopma durumu ve ardından çok sevdikleri akıl hocaları Pogo’nun ölümü ile grup umutsuzluğa kapılmıştı.

Tarihi değiştirecek veya dünyayı yok edecek yeni bir kıyamet tehlikesi ortaya çıkınca ekibin her bir üyesi yavaşça bu umursamazlık halinden çıkmaya başladı. Asıl bela ise, her birinin hali hazırda kendi gerçek problemleri ile meşgul olmalarıydı. Beyaz Violin, başına aldığı talihsiz bir darbeyle yatalak durumda. Rumor sesini -gücünün kaynağını- kaybetmiş. Spaceboy kendi kendini katatonik bir duruma sürüklemiş. Ve Beş Numara, köpek yarışlarında karanlık işlere bulaşmış. Kraken ise en küçük kardeşinin, bir dizi gizemli katliamın aydınlatılmasında anahtar görevi göreceğini düşünmeye başlamıştı.

Şemsiye Akademisi’nin aksiyon yüklü ikinci macerası Dallas, hiç bir şeyi değiştirmeksizin, zamanda, uzayda ve Vietnam’da başlayıp JFK suikasti ile zirve yapacak bir yolculukla tarihi dönüştürüyor. Hiç bir ek ücrete tabii olmayan, Vanya ve Kraken kardeşlerin yeraldığı “Burası hariç her yer” adlı kısa öykü ve serinin yaratıcıları Gerard Way ile Eisner ödüllü çizer Gabriel Bá’nın (Casanova, Pixu) tasarımlarının yer aldığı geniş bir eskiz bölümü de bu kitaba dahildir.

Ve son iki kitabımız ise Clone Wars serisinin 8 ve 9. ciltleri. Bu kitaplarla beraber Clone Wars efsanesi sonlanıyor ve çok çok uzak galaksimiz Karanlık Taraf’ın kontrolüne geçiyor. Malumunuz, Star Wars Expended Universe, Disney tarafından katledildi. Bu katliamdan sadece filmler ve Clone Wars animasyon serisi sağ çıkabildi. Ama siz de bizim gibi Star Wars’ı bugünkü haline getiren şeyin o eski güzel hikayeler olduğunu düşünüyorsanız bu kitapları kaçırmayın diyoruz. Tanıtım bültenlerini ise sırasıyla aşağıdan okuyabilirsiniz.

Star Wars Klon Savaşları 8 – Son Kuşatma, Nihai Gerçek

star wars clone wars 8Klon Savaşları’nın son günleri. Cumhuriyet ve onun Jedi’ları trajik ve öngörülemez sonlarına doğru koşuyorlar. Ama bazılarında hala umut yaşıyor: Görevini bırakmayı reddedenlerde, inançlarının yokolduğunu görmek istemeyenlerde, ve arkada?larını terketmek istemeyenlerde. Küçük bir umut kıvılcımı, karanlık gökyüzündeki yıldızlar gibi bazılarının yüreğinde ışıldıyor…

Son Kuşatma, Nihai Gerçek Karanlık Jedi Sora Bulq, Saleucami’ nin kraterli yüzeyinin altında Morgukai suikastçilerinden oluşan bir ordu klonlamaya başlamıştır. Bu büyük yeni tehdidi görmezden gelemeyen Cumhuriyet sonunda kendini beş ay boyunca süren bir kuşatmanın içinde bulur. Artık vakit ve kaynaklar tükenmiştir. Ayrılıkçı üssüne sızmak ve planlarını tamamlamadan önce Bulq’u yenmek Jedi Quinlan Vos ile Aayla Secura’nın ellerindedir.

Star Wars Klon Savaşları 9 – Oyunun Sonu

star wars clone wars 9Çok sayıda Jedi kendi klon askerleri tarafından alt edildi. Emir 66 dan kurtulabilecek kadar şanslı ya da yetenekli olanlar, kendilerini en karanlık soruyla yüzleşmiş durumda buldular. Korumaya and içtikleri Cumhuriyeti kurtarmak için artık çok mu geçti?

Oyunun Sonu
Bazı Jedi’lar yiğitçe bir son direnişe girişecekler. Diğerleri kendilerine ihanet etmiş olan galaksiye sırtlarını dönerek yeraltının gölgelerine sığınacaklar. Yine de kimileri ezilenlere özgürlük getirme çabalarına devam etmeyi deneyecekler. Ve kararlı birkaçından oluşan bir grup bir araya gelerek Sith hükmünü devirmek amacıyla İmparator’un yeni demir yumruğu için bir tuzak hazırlayacaklar — Darth Vader için.

Unutmadan söyleyelim. Eğer Klon Savaşları’nın ilk cildini kaçırdıysanız üzülmeyin. Çünkü JBC ilk cildin ikinci baskısını yapacağını açıkladı.