Charlie’nin Çikolata Fabrikası Hiç Bu Kadar Yanlış Tanıtılmamıştı

charlie and the chocolate top

Penguin Books, Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nın 50. yılına özel olarak eseri yepyeni(!) bir kapakla tekrar bastı. Ancak kapak için kullandıkları görsel Roald Dahl’ı mezarında ters çevirmeye yetti.

charlie and the chocolate factory penguin classicsKitabın Penguin Modern Classics listesine girdiğini gururla duyuran Penguin Books, eserin aynı zamanda bu listeye girebilen sayılı çocuk kitaplarından olduğunu da söylüyor. Peki soruyoruz, hala daha bir çocuk kitabı olduğunun farkındaysanız bu kapak nedir yahu?

Yayınevinin Facebook sayfasında yayınlanan kapak kısa zamanda büyük tepki çekti. Pek çok yorum yazarı bunun bir çocuk kitabı olduğuna ya da eserin konusuyla kapağın hiçbir alakası olmamasına vurgu yapıyor. Hatta bazı illüstratörler de yorum bırakarak kitabın konusuyla kapak arasında herhangi bir bağlantı bulamadıklarını söylemişler.

Biz kapaktaki kişileri Violet Beauregarde ve annesi olarak yorumladık. Evet, kitapta geçen karakterler ancak eğer yorumumuz doğruysa bu yan karakterler kitap için ne kadar doğru seçim?

Siz ne dersiniz? Penguin Books kitabı yetişkinlere yönelik şekilde mi pazarlamak istiyor? Yoksa pazarlama uğruna çok önemli noktaları göz ardı mı ediyor? Yorum sizin.

charlie and the chocolate factory penguin classics