JBC’den Hellboy Sürprizi

hellboy geceyarisi sirki top

Guillermo del Toro’nun filmlerinden sonra Hellboy’u bilmeyen kalmamıştır herhalde. Üçüncü filmin duyurulduğu şu günlerde JBC hoş bir sürpriz yaparak Hellboy: Geceyarısı Sirki’ni bastı.

Hellboy’u okumuş olanların bildiği üzere, Mike Mignola pek sıkıntıya gelemeyen biri. Bu sebepten Hellboy her ay düzenli olarak çıkmaz; Mike Mignola ne zaman güzel bir hikaye yazmaya karar verirse bizler de o zaman yeni Hellboy fasiküllerine veya ciltlerine kavuşuruz.

hellboy geceyarisi sirkiHellboy: Geceyarısı Sirki için söylenebilecek en güzel şey ise kahramanımızın daha önceki maceralarını okumamış olmanızın pek de sorun yaratmaması. Çünkü Hellboy’un çocukluğunu anlatan, tamamen bağımsız bir hikaye var karşımızda.

Hellboy‘un manevi babası tarafından bulunmasının üzerinden pek de uzun bir süre geçmemiştir. Sorun şudur ki çocuk bir iblisle ilgilenmeyi bilen veya isteyen birilerini bulmak sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Özellikle de bu küçük çocuğu askeri bir üste tutmak zorundaysanız! Sonuç olarak küçük Hellboy üsten kaçar ve bir sirke rastlar. Ancak bu sirkin sakinleri pek de normal değildir.

Umarız JBC, bu ciltten sonra hikayeyi İthaki’nin kaldığı yerden devam ettirir ve The Troll Witch and Others’ı da basar. Ya da daha iyisini yapıp ilk ciltten başlar. Özellikle İthaki’nin seneler evvel bastığı ciltlere sahip değilseniz bu hikayeyi kaçırmayın diyoruz.

Çizgi romanın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.