Sissoylu’ya İki Kitap Daha Geliyor, Seri Uzunluğu Altıya Çıkıyor

sisyolu son imparatorluk top

Ekim ayında yıllardır süren divane bekleyişimizi sona erdiren Akılçelen Kitaplar, Sissoylu’nun ilk kitabı olan Son İmparatorluk’u biz Türk okurlarla buluşturmuştu. Böylece Kralların Yolu’ndan sonra, Brandon Sanderson’ın bir başka başyapıtı olan Sissoylu’ya bizler de kavuşmuş, artık dünyanın onu neden bu kadar yere göğe sığdıramadığına hak verir olmuştuk.

son imparatorlukSissoylu, ya da orijinal adıyla Mistborn, şu anlık 3+1’lik bir seriydi. Ancak bu şimdi değişiyor. İlk üç kitap Vin ve Kelsier’in küllerle çevrili, metallerin güçleriyle bezeli maceralarını anlatırken, 2011’de çıkmış 4. kitap, Vin ile Kelsier’den yüzyıllar sonrasında geçmekteydi. Üstelik artık Wax ve Wayne adında iki yeni karakteri de bu 4. kitapta getiriyordu. Dün yayıncısı Tor tarafından yapılan açıklamaya göreyse, Wax ve Wayne’in Sissoylu evrenindeki maceraları iki kitapla daha devam edecek.

Anlaşıldığı üzere Sanderson, ilk üçlemesinde Vin ile Kelsier’i konu etmişti. 4. kitaptan itibarense bu evrende geçen yepyeni karakterler, ama bildik düzenle (ve hatta ilk üçlemedeki bazı tanıdık öğelerle) yeni bir üçleme başlıyor.

Shadows of Self (Benliğin Gölgeleri), Wax ile Wayne’in 2. kitabı, serininse 5. kitabı olacak. Ekim 2015’de yayımlanması bekleniyor. Öte yandan 6. kitap Bands of Mourning (Matem Çeteleri) Ocak 2016’ya planlanmış. Ancak Sanderson’da haberler bitmiyor! Söylediğine göre toplamda 4 adet Wax ve Wayne macerası olacak. Yani 5 ve 6. kitaplara ek bir olarak 7. kitabı da yazmayı düşünüyor.

Ülkemiz için darısı ikinci kitabın başına diyelim. En son çeviride olduğu bilgisi gelmişti. Bu bile içimizi rahatlatıyor.