Gökten Küçük Prens Yağıyor!

kucuk prens top

Dünyada kutsal kitapların ardından en çok okunan kitaplardan birisi olan, yazar Antoine de Saint-Exupery’nin kült eseri Küçük Prens, yeni yılın ilk günüyle birlikte Avrupa’nın birçok yerinde, yüzlerce yayınevi tarafından basılmaya başlandı.

kucuk prens mavi bulutBunun sebebi ise, yazarın ölümünün üzerinden tam 70 yıl geçmiş olması. Bilmeyenler için ufak bir not düşelim: Yayıncılık sektöründe, bir yazarın ölümünün üzerinden 70 yıl geçtiği takdirde, o yazarın tüm eserlerinin telifleri serbest kalır gibi bir madde bulunmakta.

Hal böyle olunca, böylesine önemli bir kitabı yayımlamak için adeta birbirleriyle yarışa giren yayınevlerine şaşırmamak gerek, öyle değil mi?

Çoğu yayınevinin aynı kapakla yayınlamış olması oldukça kafa karıştırıcı olsa da, çevirmenine göre alacak olduğumuz için, daha şimdiden birçok yayınevini zihnimizden eledik bile. Kim, hangi yayınevini tercih eder orasını bilemeyiz ama, bu önemli eseri herkesin okumasını salık veririz.

Ayrıca ek olarak geçtiğimiz günlerde yayımladığımız şu habere de dikaktinizi çekmek isteriz. Bu da demektir ki, Küçük Prens edebiyat dünyasından sonra beyazperde de devrim yapmaya geliyor. Telifi serbest kalan eser, adeta kapışılyor. Merakla beklediğimiz uyarlamalar arasında.

Daha önceden telifi Mavi Bulut Yayıncılık’ta bulunan eser, 1 Ocak’tan itibaren şu yayınevlerinde basıldı:

Can Çocuk Yayınları, İthaki Yayınları, Zeplin Kitap, Remzi Kitabevi, Doğu Kitabevi, Pupa Yayınları, Palto Yayınları, Ez-de Yayınları, Lotus, Şule Yayınları, Fom Yayınları, Notos, Kırmızı Kedi Yayınları, 3 Adam Yayınları, Everest Yayınları, Büyülü Fener Yayınları, Kapı Yayınları, İlgi Kültür Sanat Yayınları, Yakamoz Yayınları.

Önümüzdeki haftalarda, aylarda ve yıllarda, onlarca yayınevi daha basacaktır Küçük Prens’i, orası kesin.