Diskdünya’nın “Son” Kitabının Yayın Tarihi Belli Oldu!

the-shepherds-crown-header

Birkaç saat önce Terry Pratchett’ın resmi Facebook sayfasından yapılan açıklamaya göre, ustanın Diskdünya’yı tamamlayacak kitabının yayın tarihi belli oldu! The Shepherd’s Crown (Çobanın Tacı) adındaki son Diskdünya romanı 10 Eylül 2015’te yurtdışında piyasaya sürülecek.

12 Mart günü kaybettiğimiz, yokluğuna bile tam alışamadığımız, fantastiğin gülen yüzü Terry Pratchett, Diskdünya’yı tamamlayarak aramızdan ayrılmıştı. Her ne kadar fantastiğin gülen yüzü olsa da hep bir hinlik gizli olurdu o tebessümünde. Çünkü o güldüğünde tüm okurları da güler ve birlikte siyaseti, popüler kültürü ve toplumsal dogmaları taşlarlardı. İşte Pratchett fantastik edebiyatın en önemli serilerinden Diskdünya’yı sahipsiz bırakmadan göçüp gidenlerden oldu.

the-shepherds-crownSerinin 40. ve son kitabı olan The Shepherd’s Crown, aslında yazar tarafından 2014 yazında tamamlanmıştı. Bugün Facebook sayfasından yapılan duyuruya göre, Diskdünya’nın bu son kitabı hem ciltli, hem sesli kitap (audio book) hem de e-kitap formatında 10 Eylül 2015’te raflardaki yerini alacak. Koleksiyoncu özel baskısı da olacağı belirtilen kitabın versiyonu için henüz tarih verilmedi.

Kitabın kapak görseli de henüz belirlenmemiş görünüyor. Tek bildiğimiz 304 sayfa olacağı.

Pratchett ustayı belki de son bir kez, ama bu defa buruk bir gülümsemeyle anıyoruz. Neyse ki biz Türk okurlar Diskdünya’yı yepyeni çeviri ve baskısıyla okuma şerefine kavuştuk. Umarız bizler de 40. kitaba kadar bu absürd ve büyülü dünyada kahkahalar eşliğinde yolculuk ederiz.

Ustanın ardından gelen tek haber 40. kitap değil aslında. Ölümüyle beraber neler olduğunu, ne gibi haberlerin geldiğini şuradaki haberimizden hatırlayabilirsiniz.