Kayıp Kitaplıktaki İskelet, Dünyadaki En İyi Altı Kitap Arasında

kayip-kitapliktaki-iskelet-header

Mavisel Yener ve Aytül Akal’ın birlikte kaleme aldığı Kayıp Kitaplıktaki İskelet, Found In Translation tarafından düzenlenen yarışmada tüm dünya ülkelerinden gönderilen yüzlerce kitap arasında ilk altıya girerek büyük bir başarıya imza attı.

Found In Traslation ekibi, İngilizce olarak yayınlandığı takdirde dünya çocuk ve gençlik edebiyatı için bir kazanç olacağı düşünülen kitapları keşfetme amacıyla geçtiğimiz aylarda bir yarışma düzenledi.

kayip-kitapliktaki-iskeletDünyanın bütün ülkelerinden yayınevlerinin katıldığı, seçici kurulunda ABD ve İngiltere’nin önde gelen eleştirmenlerinin bulunduğu yarışmada iki değerli çocuk edebiyatı yazarımız Mavisel Yener ile Aytül Akal’ın ortaklaşa yazdığı ve Tudem Yayınları tarafından yayınlanan Kayıp Kitaplıktaki İskelet bu onura layık görülen 6 kitap arasına girdi.

Dereceye giren kitaplar yetkin tercümanlar tarafından İngilizceye çevrilip Found In Traslation’ın sayfasında paylaşılan bir antolojide de yayınlandı.

Kayıp Rıhtım ekibi olarak hem sayın Mavisel Yener ile Aytül Akal’ı hem de Tudem Yayınları’nı bu anlamlı başarıları için canı gönülden tebrik ediyor, darısı nice başarılı eserlerimize diyoruz.