ITEF 2015’teki Şehir Fantazyası Konulu FABİSAD Panelini Kaydettik

itef fabisad

Bu yıl, 4-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen İTEF etkinliklerinde FABİSAD birbirinden keyifli panellere imza attı ve atmaya da devam ediyor.

4 Mayıs Pazartesi günü, Kadıköy KargArt‘da, Yankı Enki moderatörlüğünde gerçekleştirilen, “Şehir Fantazyası: Şehrin Fantastik Sınırları” adlı paneli siz değerli fantazya sever dostlar için kaydettik!

Bilimkurgu ve fantastik öykülerinin yanı sıra, Hayalet Kitap ve Varolmayanlar gibi başarılı romanlara da imza atan Doğu Yücel, Anadolu Korku Öyküleri seçkilerinde kalem oynatan ve korku edebiyatı denildiğinde ülkemizde artık ilk akla gelen isimlerden Galip Dursun ve Ecel adlı romanıyla kısa sürede çok sevilen bir anlatıya imza atan Funda Özlem Şeran‘ın konuşmacı olarak katıldığı panel, geneli itibarıyla şehir fantazyası üzerine kuruluydu.

19.30‘da başlayan panel, herkesin kendi uzmanlık alanlarında konuşmasıyla devam etti ve 1 saatlik süre tükendiğinde dolu dolu bir sohbet çıktı ortaya. İşte tüm bunlardan mahrum kalmamanız adına sırtlandık kameramızı ve soluğu KargArt‘ta aldık!

Fantastik edebiyatın alt türlerinden olan şehir fantazyası, diğer alt türlerden farklı olarak ne anlatıyor? Şehir fantazyasının kökeni nedir ve nasıl ortaya çıkmıştır? Bu türde verilen en iyi eserler ve bu dalda yazan en iyi yazarlar kimlerdir? Bu ve bunun gibi birçok sorunun yanıtı panelde cevap buluyor.

Sizleri daha fazla bekletmek istemiyor ve videoyu hemen aşağıdan izleyebileceğinizi belirtiyoruz. Youtube üzerinden izlemek isteyenler de buraya tıklayabilirler.

İyi seyirler dileriz.

Not: ITEF 2015 hakkındaki detaylı haberimize ve program listesine göz atmak için de buraya tıklayabilirsiniz.