Göktuğ Canbaba’dan “Valizdeki Kedi”

valizdekikedi-ust
Göktuğ Canbaba, hepimizin yakından tanıdığı bir isim. Ozanın Şarkısı, Tılsım-ı Kudret gibi dilimiz fantazyasına yaptığı katkılardan sonra geçtiğimiz sene bir de çocuk kitabı çıkartmıştı: Fener Balığının Kayıp Işığı. Göktuğ Canbaba, çocuk kitaplarına Valizdeki Kedi ile devam ediyor!

Valizdeki_KediFener Balığının Kayıp Işığı gibi Valizdeki Kedi de ’nca yayıma hazırlandı. 212 sayfalık bu eseri resimleyen ise Sedat Girgin oldu.

Evini ve uyumayı çok seven kedi Kiki’nin, sahiplerinin valizinde uyuyakalmasıyla gözünü açtığı Paris sokaklarında yaşadığı macerayı konu alan kitap; hepimizi arkadaşlık, yardımlaşma ve sevginin gücüne inandıracak.

“Kiki, bir ev kedisiydi. Galata Kulesi’ni gören bir apartmanın en üst katında yaşıyordu. Sıcacık yuvasında mışıl mışıl uyumak en büyük zevkiydi. Dış dünyayı hiç ama hiç tanımıyordu… Ta ki bir gün tatil hazırlığı yapan ailesinin valizinde uyuyakalana kadar! Gözünü açtığında kendini Paris havaalanında bulan Kiki, ne yapacağını şaşırmıştı. Sokaklar ona yabancıydı. Evine nasıl döneceği konusundaysa en ufak bir fikri yoktu.”

Kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.