Yeni Bir Edebiyat Fanzini: AlDente

aldente-ust

Temmuz ayında yeni bir edebiyat fanzini raflara düştü: AlDente

Gelin fanzinin tanıtım bültenine hep birlikte bakalım:

AlDente, çekirdek bir ekiple hazırlanan ve “az çoktur” mottosu ile yola çıkan bir fanzin. Tek tipleşen fanzin ve dergilerde değil yazmayı, onları okumayı dahi istemez hale gelen bir kitleye hitap edecek olan bu fanzinin ekibi, “Hatır gönül diyerek kötü yazıların basılmasından ve hatta sevgili kontenjanı açılmasından rahatsız,” olduklarını belirtirler.

Amaçları, “Okurun eline aldıktan sonra duvara fırlatmak istemeyeceği, içeriğiyle tatmin AlDente Kapak1edecek bir oluşum kurmak,” olan çekirdek ekibimiz ilk sayıları için dışardan gönderilen yazılardan ağızlara layık bir derleme sunmaktalar.

Öyküleriyle Burak Malkoç, Koray Işıldak, Eren Yekta, Ece Çavuşlu, Hasan Basri Çifci, Alexis Nosiros, Şafak Yüksel ve Mehmet Berk Yaltırık’ın katkıda bulunduğı ilk sayıda Kaan Koç ve Yaşar Kavas’ın da şiirleri yer almaktadır.

Konu yergi olunca herkesin aslan kesildiği ancak yapıcı bir eleştiri yapmaktan erinildiği günümüz dünyasında, AlDente ekibi eleştirenlerine hediye vermeyi vadediyor. Okurlarıyla sadece twitter üzerinden iletişime geçecek olan yazarları, okurlarının “yapıcı” eleştirilerini ve “kapsamlı” beğenilerini heyecanla bekliyor. Bu sebeple fanzin içerisinde her yazarın twitter adresini veriyor ve okurların hem fanzini hem de yazarı etiketleyerek yorum yapmasını talep ediyorlar.

AlDente’ye ulaşabileceğiniz bazı noktalar:

Taksim Mephisto
Taksim 26A
Beşiktaş Mephisto
Kadıköy İkinci Yeni
Kadıköy Mephisto
Kadıköy 26A
Kadıköy Sosyal Sahaf

AlDente Fanzin’e yayım hayatında başarılar diliyoruz!