Spielberg’ün Yöneteceği “Başlat”ın Vizyon Tarihi Duyuruldu

ready player one ust

Steven Spielberg’ün yönetmenliğini üstleneceği Başlat filminin vizyon tarihi duyuruldu.

Hatırlarsanız sizlere daha önce Ernest Cline’ın başyapıt sayılan ünlü eseri Başlat ( Ready Player One)ın sinemaya uyarlanacağı haberini vermiştik. Çok değil, bundan birkaç ay önce de projenin başına geçecek isim belli olmuştu; Steven Spielberg.

Bu haber ünlü yönetmenin hayranları kadar, romanı yıllardır beyazperdede izlemenin hayalini kuran okurları da heyecanlandırmıştı. E böyle bir eseri hakkıyla perdeye yansıtabilecek sayılı yönetmenlerden biri de tabi ki Steven Spielberg’dü.

Üstelik romanın konusu düşünüldüğünde, 80’li yılların dahi çocuğu olarak adlandırılan Spielberg’ün filmin yönetmeni olarak seçilmesi gerçekten biçilmiş kaftan oldu.

Eseri perdeye aktaracak olan Warner Bros’un yetkilileri, projenin başına Spielberg’ün geçeceği için oldukça heyecanlılar. Çünkü bu film aynı zamanda ünlü yönetmenin Warner Bros’a tam 14 yıl sonra dönüş yapacak olma özelliğini taşıyor.

Öyle ki filmin vizyon tarihi şimdiden belirlendi; 15 Aralık 2017. Niçin tatil sezonunda gösterime gireceği konusundaysa Warner Bros. yetkilisi Dan Fellman şu şekilde konuştu.

Spielberg’ün her filmi bir olay. Bu yüzden tatil sezonu, en büyük yönetmenlerimizden birinin bu heyecan verici yeni projesi için doğru karar gibi görünüyor.

Evet, Başlat’ı sinemalarda izlememize daha çok var, Aralık 2017 oldukça uzun bir tarih. Spielberg’ün ise sıradaki projelerini(şu an THE BFG adlı filmi üzerinde yoğunlaşmakta) bitirir bitirmez film için çalışmalara başlayacağı söyleniyor.

80’ler popüler kültürüne ait ciddi referanslar içeren bu önemli bilimkurgu eserini beyazperdede izlemek için biz oldukça sabırsızlanıyoruz.