Yeni Bir Edebiyat Dergisi Yayın Hayatına Başladı: “Pan”.

pandergi

İki aylık edebiyat yayını olması planlanan Pan Dergi, Boğaziçi Üniversitesi Edebiyat Kulübü bünyesinde bulunan gönüllü kişiler aracılığıyla hayata geçiriliyor.

İlk sayısı (Temmuz-Ağustos 2015) ile raflardaki yerini almaya başlayan derginin içeriği ise bir hayli zengin.

pan dergi kapakAğırlıklı olarak edebiyata yer veren Pan, resim ve illüstrasyon başta olmak üzere, görsel sanat eserlerine de kapılarını açıyor. Fanatizmden uzak, her görüşe eşit mesafede duran dergi ekibinin birincil amacı ise, sanatın her dalını sanatseverlerle buluşturmak.

Öykü, deneme, eleştiri, söyleşi, çeviri, fotoğraf, illüstrasyon, sinema ve tiyatro gibi dallarda kalem oynatmayı amaçlayan bu yeni edebiyat dergisi, her alandan okuyucuya ulaşacak gibi görünüyor.

Pan, ilk dosya konusu “Gün Bitiği” ile olay örgüsü 24 saatlik zaman dilimi içinde geçen edebi eserlere yer veriyor. Bu sayıda Behçet Çelik ve Mahir Ünsal Eriş söyleşileri ve Shakespeare’in ünlü oyunu “Hamlet”i yeniden sahneleyen yönetmen Kemal Aydoğan, oyuncular Onur Ünsal, Murat Tüzün, Timur Acar ile sohbet yer alıyor.

Pan’a dair her şeyi şu siteden takip edebilir ve yayımlanmasını istediğiniz eserlerinizi editor@pandergi.com adresine gönderebilirsiniz. Soru ve görüşleriniz için rahatsız etmeniz gereken yer ise iletişim@pandergi.com.

Dergiye basılı olarak ulaşabileceğiniz adresler ise şunlar:

Kuzey Pandora, Nişantaşı Pandora, Taksim Mephisto, Kadıköy Mephisto, Beşiktaş Mephisto, Taksim YKY, İnsan Kitap, Taksim Robinson Crusoe 389, Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Cihangir Lumiere, Karaköy Pan Cafe, Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi, Seslenen Kitap, Moda Sahnesi.

Pan dergisine, edebiyat adına yaptıkları ve yapacakları katkılar için teşekkür ediyor, uzun soluklu bir macera olmasını umut ederek, başarı dileklerimizi iletiyoruz.