Fantastik ve Bilimkurgu Şaheserleri Sinemayı Fethetmeyi Sürdürüyor

emperors-soul-olumsuz

Sevdiğimiz eserler birbiri ardına beyazperdeye aktarılmaya devam ediyor. Şimdi de sırada Brandon Sanderson imzalı Emperor’s Soul ile Catherynne M. Valente’nin benzersiz eseri Ölümsüz var!

Bildiğiniz üzere Brandon Sanderson’ın süper kahramanlara farklı bir bakış açısı getiren romanı Steelheart şu sıralarda sinemaya adım atmaya hazırlanıyor. Ancak görünen o ki Hollywood usta yazarın diğer eserlerini de gözüne kestirmiş durumda. Çünkü Sanderson’ın bir diğer eseri, Emperor’s Soul (İmparatorun Ruhu) da çok yakında kendine sinemalarda yer bulacak.

Elantris’le aynı evrende geçen ve henüz dilimize çevrilmeyen bu kısa roman, Shai adlı sıra dışı bir genç kızın başından geçenleri konu alıyor. Nesnelerin geçmişini baştan yazarak onları tekrar yaratabilme özelliğine sahip olan kahramanımız bir gün kanunsuz bir girişimi sırasında otoriteler tarafından yakalanır. Kurtulmasının tek yolu ise başarısız bir suikast girişiminde yaralanan ve bilincini kaybeden İmparator’un ruhunu bir şekilde kurtarmaktır.

Aldığımız son bilgilere göre Emperor’s Soul’un hem film hem de dizi hakları DMG Entertainment tarafından satın alınmış durumda. Hatta Sanderson da senarist ekibinde bizzat yer alarak senaryoyu daha da derinleştirecekmiş.

Öte yandan dilimize MonokL Yayınları tarafında kazandırılan ve Mythpunk türünün öncüsü olan Ölümsüz de sinemaya uyarlanmaya hazırlanıyor. Rusların en ünlü efsanelerinden biri olan “Ölümsüz Koşey ile Marya Morevna” hikâyesini konu alan bu sıra dışı ve son derece farklı romanı biz çok sevmiştik. Şimdilik beyazperdeye uyarlanma haklarının Rus film yapımcısı Aleksander Rodnyansky tarafından satın alındığı dışında pek bir şey bilmiyoruz ama gözümüzü açık tutacağımızdan emin olabilirsiniz.

Bir de bonusumuz var. Bu yılki olaylı Hugo Ödülleri’nde (Olaylı derken neyi kastettiğimizi bilmiyorsanız çok büyük şeyler kaçırıyorsunuz demektir. Merak edenleri buraya alalım) yılın en iyi çıkış yapan yeni yazarı ödülünü kucaklayan Wesley Chu’nun Time Salvager (Zaman Hurdacısı) adlı kitabı da film haklarını satmayı başaranlardan. Hem de Paramount Pictures’a. İşin güzel tarafı Chu’nun da senarist kadrosunda yer alması, kötü tarafıysa yönetmenin Michael Bay olması…

Biz yine de tadımızı kaçırmıyor ve hepsinin de (Evet, Michael Bay dahil) o sevdiğimiz, bildiğimiz, satırlar boyunca yan yana koşturduğumuz karakterleri ve tabii ki de atmosferleri başarılı bir şekilde ekranlara yansıtmayı başarmalarını diliyoruz, ki böylece bizler de tadına doyum olmaz bir seyir zevki yaşayabilelim.