A. Orçun Can’ın “Yeryüzünden Gelen Adam”ı Ön Siparişte

yeryuzunden-gelen-adam-ust

Forum ve sitemizde “Fiddler” nicki ile tanınan A. Orçun Can’ın kaleme aldığı fantastik çocuk dizisinin ikinci kitabı ön siparişe açıldı.

Rüyagezerin Günlüğü ve Yekta Kopan’ın aynı adlı öyküsünden uyarladığı Fil Mezarlığı isimli kısa filmleriyle tanıdığımız A. Orçun Can’ın ilk kitabı Gökyüzüne Düşen Kız 2013 yılında Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkmıştı hatırlayacağınız üzere. Şimdi sıra 2. kitapta: “Yeryüzünden Gelen Adam

Buket Topakoğlu’nun harika çizimleriyle okuyacağımız kitabın kısa tanıtım metni ise şu şekilde:

Sırlar Aydınlanıyor!

yeryuzunden gelen adam a orcun can

A. Orçun Can, Gökyüzüne Düşen Kız kitabında, bir gün zıplarken, gökyüzüne düşen Nil’in ve orada tanıştığı Aksel’in macerasını paylaşırken, evrende birbirine benzeyen ama birbirinden farklı şeylerin bir araya geldiğinde neler olabileceğini anlatıyordu.

Bu kitabın devamı niteliğindeki Yeryüzünden Gelen Adam’da ise sırlar aydınlığa kavuşuyor.

Sizlere kitaptan bir adet de tadımlık sunuyoruz:

Lin son çabasının da işe yaramadığını fark edince tekrar feryat figan bağırmaya başlamıştı. Muhafızlar salondan çıkarmayı başarmıştı; ama bağırışları avludan hâlâ duyuluyordu.
“Gerçek vârisi buldunuz mu?”
“Hayır; ama aramaya hemen başlayacağız.”
“Nasıl bu kadar çabuk gelebildiniz? Ben karar vermeniz yıllar alır sanıyordum.”
“Gerçekten de öyle olacaktı; ama konseyin saatlerden sorumlu üyesi olmam işe yaradı galiba. İşleri biraz… hızlandırdım diyelim” dedi Halludba göz kırparak.

Gökyüzüne Düşen Kız’ın çocuklar kadar yetişkinler tarafından bir hayli sevildiğini ve iyi bir başarı elde ettiğini hatırlatmakta da yarar var. Dileriz Yeryüzünden Gelen Adam ve serinin diğer kitabında da bu başarı katlanarak artar. Evet, seriye üçüncü kitabın geleceğinin müjdesini de buradan vermiş olalım.

YKY etiketiyle 18 Eylül’den itibaren raflarda göreceğimiz eserin editörlüğünü Filiz Özdem üstleniyor. Kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilir, ilk kitabın Bahri Doğukan Şahin tarafından hazırlanan sitemiz bünyesindeki incelemesini buradan okuyabilirsiniz.

Ve son olarak, A. Orçun Can’a yazarlık kariyerinde başarı dileklerimizi iletiyoruz bir kez daha.