Alfa’dan Bir Jules Verne Anlatısı Daha: Güzel Sarı Tuna

guzel-sari-tuna-jules-verne

Alfa Yayınları büyük bir hızla Jules Verne eserlerini yayımlamaya devam ediyor. Sıradaki kitap “Güzel Sarı Tuna.”

Büyük usta Jules Verne’in ölümünden sonra oğlu Michael Verne tarafından bir polisiye romana dönüştürülen “Güzel Sarı Tuna,” kısa bir süre önce raflardaki yerini aldı.

Alfa Yayınları ise hepimizi sevindirecek bir işe imza atarak, öyküyü Jules Verne’in oğlunun eli değmeden önceki halini, yani ilk nüshasını yayımlıyor.

Kitabın konusu kısaca şöyle:

Tuna Oltası guzel sari tuna jules verneyarışmasının galibi Ilia Krusch’un hedefi, Tuna’yı boydan boya katedip ağzına varana dek balık tutarak ilerlemektir. Yolda daha sonradan çok iyi dost olacakları Bay Jaeger’le karşılaşır ve Tuna’yı birlikte geçmeye başlarlar. Bu sırada Tuna’nın kıyılarında kaçakçılık yapan bir şebekenin şefi uluslararası bir komisyonun kararıyla aranmaktadır. Kaçakçının adının Latzko olduğu tahmin edilmektedir, ama kendisini gören ya da tanıyan kimse yoktur. Belli ki Krusch sadece balık tutmayı hedeflediği bu yolculuktan yalnızca balıkla geri dönmeyecektir.

Avusturyalı besteci Johann Strauss’un Güzel Mavi Tuna valsinden ilham alan Güzel Sarı Tuna, Ilia Krusch’un maceralarla dolu hikâyesini anlatıyor. Okuyucu Tuna kıyılarını Jules Verne’in anlatımıyla birlikte gezerken balık tutmanın ve denizde yaşamanın ayrıntılarından da haberdar oluyor. Tuna’nın neden mavi değil de sarı aktığını o yıllarını Tuna’ya vermiş bir balıkçıdan dinleyeceğiz.

Güzel Sarı Tuna” ile birlikte Alfa Yayınları’nın “Olağanüstü Yolculuklar” adını verdiği Jules Verne dizisi de 5. kitaba ulaşmış bulunuyor. Öncekiler ise sırasıyla şunlardı: Buzlar Sfenksi, Kaptan Grant’ın Çocukları, Karpatlar Şatosu ve Arzın Merkezine Seyahat.

Kapak tasarımı Elif Çepikkurt’a ait olan kitabın çevirisini ise İsmet Birkan üstleniyor. Künye bilgilerine buradan göz atabilirsiniz.

Dileriz Alfa Yayınları’nın Jules Verne kitaplığı giderek büyür ve hepimiz mutlu okurlar oluruz.