Mad Max Üçlemesi Hakkında Son Gelişmeler

george-miller-ust

Yönetmen George Miller önümüzdeki yıllarda çekmeyi düşündüğü iki yeni Mad Max filmiyle ilgili planlarından bahsetti.

Mad Max: Fury Road her anlamda beklentilerimizin üzerine çıkan bir film oldu. Sadece 30 yıldır uykuda olan eski dostumuzu aramıza kum fırtınası gibi döndürmekle kalmadı, aynı zamanda dünya çapındaki eleştirmenler tarafından 2015’in en iyi filmi olarak da seçildi.

İşte bu yüzden Miller kalkıp da filmi üçleme yapmayı düşündüğünü söylediğinde hiçbirimiz buna itiraz etmedik. Hatta devam filminin adı bile belliydi; Mad Max: Wasteland. Başka bir film olsa öfkelenir, pazarlama taktiği olduğunu düşünür ve buna şiddetle karşı çıkardık büyük ihtimalle… Ama Max için ‘çıldırıyoruz’ mu ne?

Bununla birlikte ünlü yönetmenin Warner Bros’la yeni bir anlaşma yaptığını ve yakın zamanda bir DC Comics filmi çekeceğini de biliyoruz. Peki o hâlde yeni Mad Max’le ne zaman buluşacağız? Üçleme fikri nereden ortaya çıktı? Furiosa da filmde yer alacak mı? Tüm bu detaylar Miller’ın geçtiğimiz gün verdiği bir röportajla açığa çıktı.

Top Gear sitesinde yer alan söyleşide Miller, Fury Road’un senaryosunun çok uzun bir süredir, 1999’dan beri hazır olduğuna bir kez daha değiniyor. Ancak yaşanan talihsizliklerden ötürü filmin çekimlerini sürekli erteleyip durmak ve başka projelere yönelmek zorunda kalmış.

Fury Road’a on yıl içinde üç kez yeşil ışık yakıldı ve planlarımız üç kez suya düştü. 2001’de Mel Gibson’la birlikte çekimlere başlayacaktık. Ama 11 Eylül yaşandı. Ardından Avustralya’ya yağmur yağdı. 15 yıldan beri ilk kez çöle yağmur yağıyordu, o nedenle Afrika’ya gitmek zorunda kaldık.

Ama bu zaman zarfında arka plan hikâyesinin derinlerine daldık ve sadece karakterleri değil, her aracı geliştirdik. Direksiyonların dini bir sembol olması ve onun gibi şeyler. Böylece hiç de öyle bir niyetimiz olmamasına rağmen kendimizi iki farklı senaryoyla buluverdik.

Şu sıralarda Warner Bros.’la yeni Mad Max hakkında görüşüyoruz, ama o iki senaryodan hangisinin daha önce geleceğinden emin değilim. Ona başlamadan önce özel efektleri olmayan, küçük bir şey çekmek istiyorum. Fury Road’u sekiz ayda çektik… bu gerçekten de çok uzun bir süre. Her gün sıcağın altında ve kumların arasında o sahneleri gerçekleştirmek çok yorucu. Elimizde iki film daha var, fakat ilerideki bir gün için.

“Özel efektleri olmayan, küçük bir film” tanımı Warner Bros ve DC yapımlarına pek uymuyor doğrusu. O nedenle bunun başka bir proje olduğunu varsaymak çok da yanlış olmayacaktır. O nedenle yeni Mad Max’in çekimlerine bu yakınlarda başlanmayacağına kesin gözüyle bakabiliriz gibi görünüyor.

Peki kimler oynayacak? Tom Hardy’nin Max Rockatansky rolü için üç filmlik bir sözleşmeye imza attığı uzun zamandır biliniyor. Yani olası filmlerde kesinkes yer alacak. Bununla birlikte ünlü aktörün film programı bu aralar çok yoğun. Kendisini yakın zamanda Legend ve The Revenant filmlerinde izleyeceğimiz gibi 100 Bullets adlı çizgi romanı beyazperdeye taşımakla da meşgul olacak.

mad-max-furyroad

Ya Charlize Theron? Kendisinden aldığımız en son habere göre Mad Max: Wasteland’ten kesinlikle haberi yoktu ve kendisiyle kimse iletişime geçmemişti. Görünen o ki bu durumda hâlâ bir değişiklik yok. Aynı şey Ölümsüz Joe’nun gelinleri için de geçerli…

Gerçi Mad Max serisinin geçmişine baktığımızda bunun oldukça mantıklı olduğunu da görüyoruz. Çünkü şimdiye dek çekilmiş dört filmde de Max’in Wasteland’te oradan oraya dolanmasını, önemli bir hikâyesi olan farklı insanlara denk gelmesini ve onlara yardım edişini izledik. Fury Road’un sonunda Furiosa ve gelinlerin nispeten mutlu sona ulaştığı da göz önüne alındığında Max’in yeni macerasında yeni insanlarla tanışması çok da büyük sürpriz olmaz.

Bununla birlikte Miller henüz taşların yerine oturmadığını ve hiçbir şeyin kesin olmadığını da sözlerine ekliyor. Tercümesi: Bir doz Furiosa için hâlâ umut var…