Kaptan Kirk, Star Wars ve Star Trek Savaşını Yeniden Ateşledi

captain-kirk-ust

Bizler William Shatner’ı efsanevi Kaptan Kirk rolüyle bilip seviyorduk. Bilmediğimiz şeyse kendisinin tam bir internet trolü olduğuymuş!

Star Wars ve Star Trek arasındaki acı tatlı rekabet neredeyse uzay operalarının tarihi kadar eskidir. Her iki filmin de hayranları kendi favorilerinin daha iyi olduğunu savunur ve bu uğurda ışın kılıçları ile ışın tabancaları çekilir kimi zaman. Hatta bu tartışmalara ünlülerin bile katıldığı olmuştur.

Geçtiğimiz günlerdeyse Star Trek’in (Uzay Yolu) unutulmaz kaptanı William Shatner, Twitter üzerinden yepyeni ve bir o kadar da eğlenceli bir tartışma başlattı. 84 yaşındaki William Shatner doğal olarak Star Trek’i övüp daha iyi bir film olduğunu savundu. Ama bunu yapış şekli, kurduğu cümleler ve kullandığı smiley ikonları bizi âdeta şaşkına çevirdi. Meğer Kaptan Kirk tam bir Twitter fenomeniymiş de haberimiz yokmuş!

Her şey Once Upon A Time’ın prodüktörü Adam Horowitz’in dizinin ortasında Star Wars reklamı verilmesinden dolayı duyduğu gururu anlatan bir tweet ile başladı.

Televizyon şovum sırasında bir Star Wars reklamı gösterildi. Önemli bir kariyer noktası.

Derken hiç kimsenin beklemediği bir şey gerçekleşti ve bu tweet’e cevap veren ilk kişi Kaptan James Kirk’in ta kendisi oldu! Hem de çok manidar bir şekilde…

Kendini bir anda bir televizyon ve film efsanesiyle karşılıklı yazışıyorken bulan genç prodüktörün yaşadığı şaşkınlığı ve heyecanı tahmin etmek hiç de güç olmasa gerek (Ben olsam küçük bir kız gibi çığlık atardım herhalde…) Adam Horowitz hemen durumu toparlamaya girişiyor elbette.

Sizinle yazışmak hepsini aşıyor efendim. Şovumu izlediğiniz gerçeğini bilmek bir rüya gibi.

Ama Horowitz’in ve çoğumuzun bilmediği şey William Shatner’ın Twitter üzerinde tüm ciddiyetini bir kenara bırakıp tam bir laf ebesine dönüştüğü… Verdiği cevaba bakın:

O yüzden mi bir Star Wars reklamını övgüye boğuyorsun? :P

Kaptan Kirk az önce dil mi çıkardı, bana mı öyle geldi? Neler oluyor?! Tabii iki tarafın arasındaki bu konuşma kısa sürede pek çok Once Upon A Time, Star Trek ve Star Wars hayranının oraya üşüşmesine ve tam bir cümbüşe dönüşmesine neden olmuş. İnsan reklam arasında bir efsaneyi yakalamak gibi milyonda bir gerçekleşecek bir olay yaşayınca bir-iki çift laf etmek istiyor haliyle… William Shatner da onlara ayak uydurup tartışmayı eğlenceli bir şekilde alevlendirmekten hiç mi hiç geri kalmıyor.

Yapabilenler Star Trek yapın; yapamayanlar, Star Wars :*

Şimdi de öpücük yolluyor! Bu gerçekten de Shatner’ın kendi hesabı mı diye insan merak ediyor, değil mi? Ne de olsa sahte sosyal medya hesapları hiçbirimizin yabancısı olduğu bir şey değil. Ama bu sahiden de o! Hatta bununla ilgili gelen bir yoruma “Hayır, bu ben değilim. Bir arkadaşım benim yerime tweet atıyor. Bir sorun mu var?” şeklinde esprili bir cevap bile veriyor.

J.J. Abrams’ın hem Star Wars hem de Star Trek çektiğinin hatırlatılması üzerine ise ünlü yönetmene şakayla karışık “domuz” demiş, daha sonra da onun sahip olduğumuz en yetenekli yönetmenlerden biri olduğunu söylemekten de geri kalmamıştı.

İşin aslı William Shatner gerçekten de bir Twitterkolik ve hesabına girdiğinizde her gün onlarca mesaj attığını görebiliyorsunuz. Kendisi tam bir Arrow, Flash ve Supernatural hayranı ve her akşam onlarla ilgili bir sürü yorumda bulunuyor. Tabii Star Wars ve Star Trek hakkında da. Üstelik bunu oldukça eğlenceli bir şekilde yapıyor ve hayranlarına cevap vermekten de kaçınmıyor. Mesela iş arkadaşı yüzünden diziyi izleyemeyen bir hayranına şu cevabı vermiş:

Ona bunun kaptanın emirleri olduğunu söyle.

Hatta arada sırada Kaptan Kirk kimliğine bürünüp NASA’dan rapor bile istiyor! Üstelik cevap da alıyor! Bu harika bir şey değildir de nedir söyleyin bana…

Shatner: NASA’da bugün durum nasıl?

NASA: İyi günler Kaptan. Yıldızgemisi Atılgan standart yörüngesinde ve Kumandan Swanson dümende. Umarız harika bir hafta sonu geçirirsiniz! 

Sosyal medya üzerinden sürekli yapılan tartışmaların ve kavgaların yanı sıra böylesine güzel şeyler olduğunu görmek mutluluk verici doğrusu. Siz ne dersiniz?

Işınla beni Skati…