Hayran Yapımı Bir X-Men Çizgi Dizisi Geliyor Bu Yana

x-men-90-ust

90’lı yıllardaki X-Men çizgi filmi, Youtube üzerinden ücretsiz olarak izleyebileceğiniz yepyeni bir hayran yapımı seriyle karşımızda.

Eğer X-Men dendiğinde zihninizin geri planında hemen o mâlum jenerik müziği çalmaya başlıyor ve Rogue, Wolverine, Gambit gibi karakterleri 90’larda Show TV’de gösterilen hâlleriyle hatırlıyorsanız size harika bir haberimiz var.

Joel Furtado adlı bir Youtube kullanıcısı X-Men: Danger Room Protocols adında, 18 bölümden oluşacak yepyeni ve tamamen ücretsiz bir çizgi diziyi bizlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Kendisi de bu çizgi film serisiyle büyüyen Furtado tam bir yıldır bu proje üzerinde çalışıyormuş.

Çizgi film, Profesör X ile klasik X-Men karakterlerinin etrafında şekillenecek. Profesör her bölümde ekip üyelerinden ikisini seçip Tehlike Odası’na sokacak ve öğrencilerini farklı farklı düşmanlarla yüzleştirecek. İlk bölümü 19 Ocak’ta yayınlanacak çizgi dizinin her iki haftada bir yeni bölümle karşımıza çıkması planlanıyor. Hatta piksel sanatıyla retro havası verilmiş açılış jeneriğini ve tanıtım videosunu şimdiden izleyebilirsiniz.

Şimdi akıllarda tek bir soru var: Marvel ve Fox buna müsaade edecek mi? Çok zor bir ihtimal gibi görünüyor. Ama belki… belki bu seferlik göz yumabilirler diye umuyor insan. Çünkü fragmanı izler izlemez daha fazlasına aç olduğunuzu sonuna dek hissediyorsunuz. Parmaklarımızı çaprazladık.