Murat Uyurkulak’ın Son Romanı “Merhume” Ön Siparişte!

merhume-ust-1

Tol ve Har gibi romanlarıyla tanıdığımız Murat Uyurkulak’ın yeni kitabı Merhume okurlarıyla buluşmaya hazır. 

En son 2011’ de yayımlattığı Bazuka adlı öykü kitabıyla görmüştük Murat Uyurkulak’ı. Ama kendisinin kült romanlarına hayran okurları uzun soluklu bir eser bekliyorlardı ondan. Ve beklenen haber nihayet geçtiğimiz günlerde April Yayıncılık tarafından verildi: “Merhume” 8 Şubat 2016’da kitapçılarda olacak ve şimdiden ön siparişe açıldı.

Uyurkulak’ın romanlarında hep bir alt başlık oluyor. Tol: Bir İntikam Romanı, Har: Bir Kıyamet Romanı ve Merhume: Bir Cinayet Romanı.

Bu alt başlığa bakarak romanın bir polisiye olduğunu düşünebiliriz. Yayımlanan tadımlık kısım hariç pek bir bilgimiz yok bu konuda. Ama öyle olsa bile çok farklı bir polisiye olacağı kesin.

Roman hakkında az çok fikir sahibi olmak isteyenler için arka kapak yazısı şöyle:

merhumeHayat ölümden beter olduğunda, cinayet hobiye dönüşür.

‘Bir gün, öyle bir an geldi ki, kötü biri olmaya karar verdim. Taştan bir kalple kurtulurum sandım. Ama çok geçti artık, tüm vakitlerin sahibi silahına benden önce davranmıştı, şahane bir tebessümle bastı tetiğe, kurtulamadım, günaha girdiğimle kaldım. Şimdi önümarkamsağımsolumüstümbaşımyüzümgözüm tövbe…’

Olayı çözsen de kaderi değiştiremezsin.
Beyhudelik zindanından çıkamazsın.
Bunu sen de biliyorsun.
Kült romanlar Tol ve Har’ın yazarı Murat Uyurkulak’tan tehlikeli bir eser: Merhume.

İlk harfinden son harfine dâhiyane buluşlarla dolu…
Hali pürmelalimizi deşifre eden bir macera!

Zifirî karanlıkta yalnız olmadığını, çığlıkları duymaya başladığında anlayacaksın!

Uyurkulak son kitabını Metis Yayınları’ndan değil April Yayıncılık’tan yayınlamayı tercih etmiş. Son yıllarda April Yayıncılık’ın çağdaş Türkçe edebiyattaki yükselişini fark ediyor ve bunu takdir ediyoruz. Bu arada Uyurkulak’ın diğer kitaplarının da April Yayıncılık tarafından yeniden, yeni kapak tasarımlarıyla basılacağını belirtelim.

Merhume’nin kapağı da ilginç: April Yayıncılık’ın genellikle tercih ettiği beyaz üzerine patlayan renkler. Fakat bu kapakta dikkat çeken bir ayrıntı var: “Merhume” sözcüğünün sonundaki “e” harfi belli belirsiz görünüyor. Bu kapağında sırrını ancak 8 Şubat’ta öğrenebileceğiz.