Metucon 20 Başlıyor!

metucon 20

Basın sponsorluğunu üstlendiğimiz, Türkiye’nin en büyük ve köklü convention’ı Metucon, 20. yılını Apocalypse (Kıyamet) temasıyla kutluyor.

ODTÜ yerleşkesindeki yemekhane binasında 23-24 Nisan günleri gerçekleşecek olan oluşum Türkiye’nin her yerinden fantazi ve bilimkurgu severleri bekliyor. Bu seneki oyunun teması olan Kıyamet, oynanacak oyunlardan cumartesi günkü kostümlü partiye kadar her şeyi kapsıyor. Kostümlü parti bu sene de Noxus Club & Bar’da yapılacak. Geleneksel olarak buluşmanın ilk gecesi yapılan parti katılımcıların birbirleri ile tanışıp kaynaşması için hoş bir ortam sunuyor. Bu gecede cosplayer arkadaşlarımızı güzel hediyeler de beklemekte!

Convention’da gerçekleşecek etkinlikleri etkinlik günleri yaklaştıkça öğreneceğiz. Neler olacağını merak ediyorsanız etkinlik sayfasını veya bizi takip edebilirsiniz. Ancak her zaman olan kesin şeyleri söyleyelim; FRP ve LARP!

Rol yapma oyunları elbette bu buluşmanın vazgeçilmezi. İki gün boyunca sürecek oyunlara katılmak için önceden bilet almanız gerekmekte, yoksa başladığı gün yer bulamayabilirsiniz. Oyunlar ODTÜ BKFT üyeleri ve dışarıdan gelen DM’ler tarafından oynatılıyor. Oyun açmak veya katılmak istiyorsanız etkinlik sayfasını takip etmekte fayda var. Gerekli bilgiler orada her an duyurulmakta.

Sadece FRP yok bu conventionda, pek alışık olmadığımız başka bir şey daha var; LARP! Oyuncuların gerçek zamanlı olarak, farklı kişiliklere bürünerek ve rol yaparak oynadıkları oyunun bu seneki konusu World of Darkness’ın Mind’s Eye Theatre sistemi olacak. Mind’s Eye Theatre, Vampire the Masquerade ile doğmuş tamı tamına bir LARP sistemi. Katılacakları uyaralım, bu oyunda kimseye güvenmeyin! Entrikalarla dolu bir oyun geçireceğinizi unutmayın!

MetuCON’a gelip oyun oynamak zorunda da değilsiniz elbette. Geniş yemekhane binasında gerçekleştirilen birçok etkinlik sayesinde sadece gezerek bile eğlenebilirsiniz. Kitap, figür, çizgi roman, giyim kuşam standları dışında fantastik sanat atölyeleri de ilginizi çekebilir.

Geçen seneki Metucon hakkındaki yazımıza göz atıp gitmeden önce sizleri neler bekliyor diye fikir sahibi olabilirsiniz. Bu sene basın sponsorluğunu üstlendiğimiz etkinlikte bizler de Kayıp Rıhtım olarak orada olacağız!