Şamanik-Bilimkurgu Çizgi Dizisi Börü (Boerue), Hepimizin Desteğini Bekliyor!

boerue3

Şimdi var mısınız Orta Asya bozkırlarında geçen, bilim ve şamanlığın çatıştığı, Türk mitolojisinin tanrıları ve buram buram “köklerimizden” şeyler kokan bir yapım izlemeye? Hem de kaliteli bir çizgide!

Börü (Boerue), bir çizgi dizi projesi. Senarsitliğini bir Kayıp Rıhtım üyesi ve aynı zamanda ödüllü bir yazar olan Mercan Aytuna’nın üstlendiği, MayAna Creatives tarafından 1 senelik bir uğraşın sonucu olarak ortaya çıkmış bir yapım. Ve şimdi Kickstarter’da desteğimizi bekliyor!

Şamanizm, Tengricilik ve Animalizm’i aynı potada eriten Börü, aynı zamanda kelime anlamı olarak “kurt” ve “bir ulusun kaderini değiştirme gücüne sahip lider” anlamlarına da gelmektedir. Peki bu çizgi dizinin konusu nedir, değil mi?

En genç ve yetenekli, ama aynı zamanda “şizofren” element avcısı Duman, gökbilimci ve avcı Pamir ile hem çoban hem de aksi mi aksi ama bilge Kam Ana’nın çırağı şaman Bars’ın yolculuğunu konu ediyor. Kam Ana’nın tanrılarla yıllardır konuşamaması ve bilimin geldiği noktada insanlığa sırt çevirmeleri üzerine bu gidişatı değiştirecek bir çare arayışıyla başlıyor her şey. Bu yolda Kimya Akademisi’nin tarihindeki en genç element avcısı olan Duman, idolü Opaz Bey’in öğrencisi olma hayalinin peşinde gidecek. Öyle ki, bu yolda onu ne şamanlar ne de süregiden savaş durdurabilir. O derece kararlı anlayacağınız. Öte yandan gökbilimci Pamir, gizli bir görev üzerine, Gökbilimi Akademisi adına element avcılarının arasına gönderilecek.

O zaman hemen fragman gelsin!

Karakterlere de yakından bakalım:

boreue2-500BB

Dün bizim de yer aldığımız özel bir partiyle Kickstarter kampanyalarını geri sayımla başlatan ekip, kımız dağıtarak hepimize eşsiz bir deneyim yaşattı. İlk bağış Türk fantastik ve bilimkurgu camiasının değerli ismi Sevin Okyay’dan gelirken, projeye destek vermek için yerini almış olan ve şamanik esintiler taşıyan Uyumsuz Defne Kaman’ın Maceraları serisinin yazarı Buket Uzuner de bir konuşma yaparak bağışçılar arasında yer aldı. Yetkin isim Kutlukhan Kutlu’yu da davetliler arasında görüp iki lafın belini kırmak da ayrı bir keyifti.

B

Buraya kadar kendi çabalarıyla gelmiş olan ekip, bu çizgi dizinin ilk 3 bölümünü gerçekleştirebilmek için bizlerin desteğini bekliyor. Bunun için de dünya çapında kullanılan ve güvenilir bir bağış sitesi olan Kickstarter’dan bizleri de bu rüyanın bir parçası olmak için buraya davet ediyor. 1 dolar bile bağış yapabileceğiniz kampanyada, bağış miktarı arttıkça verilen ödüller de bir hayli çeşitleniyor. Öyle ki, gerçek bir şaman davulu bile aralarında yer alıyor! Partide yer alan kimi ödüllere de kısa bir bakış attık. (Ödüllerin tamamını içermemektedir. Tüm detaylar Kickstarter sayfasındadır)

Börü (Boerue)’nün yolu açık olsun. Bu güzel ekibi Twitter ve Facebook’tan da takip edebilirsiniz. Son bağış günü 13 Mayıs! Bizden söylemesi

A