Kayıp Rıhtım İnceliyor – “Canavarın Çağrısı”

kr inceliyor canavarin cagrisi

Kayıp Rıhtım İnceliyor video serimizde, sırada özellikle Where the Wild Things Are‘ı sevenleri mutlu edecek bir kitap var: “Canavarın Çağrısı

DeliDolu Kitap‘tan çıkan Kaos Yürüyüşü Üçlemesi‘nin yazarı Patrick Ness‘ten karanlık bir gençlik kitabı.

On üç yaşındaki Conor için gerçek, korkuyla örülmüş koskoca bir duvar ve bu engeli aşabilmesinin tek yolu cesaretten geçiyor. Birileri Conor’a kabul edemediği gerçeği fısıldamalı… Peki, her biri birbirinden çelişkili hikâyeler anlatan korkunç bir canavar Conor’ın gerçekle yüzleşmesine nasıl yardımcı olabilir?

Patrick Ness’in efsane yazar Siobhan Dowd’un özgün fikrinden esinlenerek kaleme aldığı Canavarın Çağrısı, yalnız bir çocuğun, onun hasta annesinin ve hiç beklenmedik ziyaretçisi canavarın cesur, karanlık ama gülümseten hikâyesi…

Pek çok edebiyat ödülüne değer görülerek saygın kaynaklar tarafından yayımlandığı yılın en iyi kitaplarından biri olarak seçilen Canavarın Çağrısı, 2012 CILIP Carnegie ve CILIP Kate Greenaway Madalyaları ile onurlandırılarak şimdiye dek hem yazarı hem çizeri bu değerli ödülü almaya hak kazanmış tek yapıt olarak edebiyat tarihine geçmiştir.

Çekimlerini Özgen Berkol Bilimkurgu Kütüphanesi’nde gerçekleştirdiğimiz video incelememizde, Hazal “Fırtınakıran” Çamur bizlere Canavarın Çağrısı‘nı anlatıyor.

Kayıp Rıhtım Youtube kanalımıza abone olarak videolarımızdan ilk siz haberdar olabilirsiniz. İyi seyirler!