Lego Star Wars’tan İki Yeni Kısa Film Daha

lego-star-wars-the-resistance-rises-ust

Elinin dokunduğu her şeyi son derece tatlı ve komik hale getiren Lego, Star Wars ile ilgili iki kısa animasyon filmi daha yayınladı.

Lego Star Wars: The Resistance Rises adıyla yayınlanan kısa animasyonlardan ilki şubat ayında, Poe to the Rescue alt başlığıyla karşımıza çıkmış, Direniş’in First Order karşısındaki ilk eylemlerinden birisini Lego animasyonlarının aşina olduğumuz o eğlenceli tarzıyla anlatmıştı bizlere.

Poe Dameron’u ön planda tutan kısa animasyonda, BB-8 ve C-3PO’nun gizemli kırmızı kolu da epey ön plandaydı.

Lego ilkinden aldığı olumlu tepkileri de arkasına alarak geçtiğimiz hafta iki yeni animasyonla bu maceraları devam ettirdi. The Trouble With Rathtars adlı ikinci kısa animasyon filminde, Han Solo ve Chewbacca’yı gemileriyle Rathtar taşımaya çalışırken görüyoruz.

Geminin içinde kafalarına göre takılan bu yaratıklar, ikilimize zor ve bir o kadar da komik anlar yaşatıyor. 3,5 dakikalık kısa animasyonda kahramanlarımız, başlarını First Order’la belaya sokmayı da ihmal etmiyorlar tabii ki.

Hunting for Han isimli üçüncü bölümdeyse, Maz Kanata’nın kalesinde, hepsi Han Solo tarafından bir şekilde kazıklanmış ve çoğu bir önceki animasyonda gördüğümüz Rathtarları bekleyen kızgın kaçakçıları görüyoruz.

Solo’ya olan kızgınlıklarını birbirlerine yöneltip kavgaya tutuşan kaçakçıları yanlış yönlendirerek ortamdan ulaştıran sürpriz kişiyse eski bir dostumuz diyebiliriz.

Lego, bir nevi The Force Awakens’tan önceki olayları konu alan bu animasyonlar sayesinde kısa film işinde oyuncak ve video oyunlarındaki kadar başarılı olduğunu bizlere gösteriyor ve yapacakları yeni animasyonları heyecanla beklememizi sağlıyor doğrusu.