Maurice Leblanc’tan İki Arsen Lüpen Macerası!

arsen-lupen

Fransız romancı ve kısa öykü yazarı Maurice Leblanc’tan iki Arsen Lüpen macerası daha Siyah Beyaz Yayınları tarafından dilimize kazandırıldı: “813” ve “Mavi Gözlü Kız

Daha önce pek çok yayınevinden maceraları dilimize kazandırılan Maurice Leblanc’ın iki kitabı, bir kez de Siyah Beyaz Yayınları tarafından yayımlanarak polisiyeseverlerin yüzünü güldürdü. Peyami Safa’nın Cingöz Recai romanlarına ilham olan, oldukça eski bir klasik Arsen Lüpen’in “813”ü Güncel Yayıncılık’tan “Mavi Gözlü Kız”ı daha önce Penguen Yayınları’ndan okuma fırsatımız olmuştu.

Arsen Lüpen – Herlock Sholmes’a Karşı gibi kitaplarıyla hem eğlenceli hem de sürükleyici pek çok okurun dikkatini üzerine çeken Leblanc’ın Özgür Doğan çevirisiyle Türkçeye kazandırılan iki macerasının arka kapaklarına şöyle bir göz atalım:

Arsen Lüpen ile tanışın. Peşine düşen güvenlik birimlerini parmağında oynatan, centilmen bir hırsız, kimilerine göre kahraman… Bütün zorluklara göğüs gerebilen, tek cevapla bütün suçlamaları geri çevirebilecek kadar zeki bir karakter. Nefes kesen kovalamacalara davetlisiniz!

Şimdi gözler baskısı tükenmiş ya da henüz dilimize kazandırılmamış yeni Arsen Lüpen maceralarında!