Ken Liu’nun Yeni Bir Hikayesi Sinemaya Uyarlanıyor

ken liu

İthaki Yayınları tarafından yayınlanan Kralların Merhameti ile tanıdığımız Çinli-Amerikan yazarın henüz yayınlanmamış bir öyküsü büyük ekrana geliyor.

Daha önce tanıtımını yaptığımız, Locus ve Nebula adaylıkları da bulunan Kralların Merhameti romanının yazarı Ken Liu aslında oldukça iyi bir de hikaye yazarı. Öyle ki yazdığı The Paper Menagerie (Kağıt Hayvanat Bahçesi) isimli öyküsü 2011 yılında Nebula, Hugo ve World Fantasy Awards’ı kazanarak bu alanda bir ilk olmayı başarmıştı. Kendisinin ilk öykü kitabı The Paper Menagerie and Other Stories (Kağıt Hayvanat Bahçesi ve Diğer Öyküler) de bu yılın başlarında okurlarla buluştu.

Deadline’ın yaptığı habere göre Ken Liu’nun, 2017 yılında yayınlanacak öykü seçkisi The Book of Swords’un (Kılıçlar Kitabı) içinde yer alacak The Hidden Girl (Saklı Kız) isimli öyküsünün beyazperde hakları Studio 8 tarafından satın alındı.

Öykü boyutlar arasında yolculuk yapabilen bir grup suikastçıyı anlatıyor. Haberde ayrıca “Interstellar ile Kaplan ve Ejderha filmlerini andıran bir tarzı var,” olarak tanımlanmış.

Umarız Liu’nun öykülerini de Türkçede görme şansına erişiriz.