Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - kargasiz

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 28
91
Bu haftanın konusu çok güzel sevgili Fırtınakıran, umarım yine kaçırmam yayını. Yalnız şöyle bir sıkıntı var, görüş anlamında insanlar genel olarak kendi düşüncelerini benimseyen kitapları okumayı tercih ediyorlar. Kendi görüşlerini benimseyen yazarları zaten bildikleri için onların kitaplarını okuyorlar. Hatta aynı görüşe sahip insanlarla konuştuklarından okudukları kitaplar da hep aynı oluyor. Keşke insanlar biraz daha geniş düşünebilseler.

Çok basitinden bir örnek vermek istiyorum bu konuda. Ülkemizde zaten kitap okuyan sayısı çok az ve bu insanların da görüşleri sabit olduğundan dolayı, verdiği demeçlerde siyasi vurgular yapan birçok yazarı okuma listesine bile almayan insanlar çoğunlukta. Bunun başında (yazım dilini ben beğenmesem de) Orhan Pamuk var örneğin.

Dikkat etmek gereken bir nokta da bazı yazarların görüşlerinden bahsederek insanları onlardan soğutmamak gerek. Herkes okuduktan sonra karar vermeli o yazarı sevip sevmeyeceğine.

Amma velakin, kendi görüşlerini romanın içine yedirerek veren yazarlar da mevcut. Yayında daha çok bu konuşulacak diye düşünüyorum, umarım yine çok faydalı bir yayın olur. Yazarlardan, görüşlerden ziyade edebiyatın bu gücünden bahsedilecek olması çok güzel. Mesela bir çocuğun okuduğu kitaplar onun hayata bakış açısını komple değiştireceğinden çocukların ne okuduğuna dikkat etmemiz gerekiyor. (Bu durumda bizim kendi görüşlerimiz haricinde çocuğu[muzu]n okumaması mı gerekiyor acaba? Bu da tartışılabilir.)

Bu konulara çok dikkat ettiğinizi biliyorum, yine de bahsetmek istedim :)

92
Radyo Kulesi / Ynt: Ryuk'un Radyosu
« : 06 Mayıs 2015, 13:23:33 »
Yayın oldu mu acaba? Yoğunluğumdan dolayı kaçırdım, olduysa tapeler ne zamana düşer? :)

93
Televizyon / Ynt: Battlestar Galactica
« : 06 Mayıs 2015, 13:15:25 »
Uzayda geçen bilimkurguyu sevmemi sağlayan yapımdır kendileri ama malesef kaliteli görüntü bulamadığım için zamanında 3. sezon 1. bölümde bırakmıştım(İlk iki sezon görüntü güzeldi). Tekrar başlamayı düşünüyordum, geçenlerde radyoda da geçmişti konusu.

İçindeki derin felsefesiyle beni cezbetmişti ilk başta, sonra beklenmedik bir şekilde çıkan Cylon'lar efsaneydi.

Karakterlerin iç çatışmasının en güzel şekilde yansıtıldığı dizlerden biridir.

Benim kafama takılan yabancıların neden böyle 12 sayısına takılması olmuştu. Nerdeyse her dizide böyle bir yapı bulunmakta, şu aralar izlediğim The 100 dizisinde de var bu durum. 12 havari ve kurtarıcı Mesih konusundan dolayı bunu ekliyorlar biliyorum ama nedenini sorgulamadan da edemiyorum.

Normalde dünyalılar yeni gezegen arayışına girerken bu dizide Dünya'yı arama konusu da diziye ayrı bir hava katıyor.

Kutsal metinler konusuna falan yeni girmişlerdi bıraktığımda, bir kitaptan söz ediyorlardı. Dini simge ve metaforlarla dolu olması insandaki sorgulama isteğinden dolayı merakı arttırıyor bu yüzden.

Kötü karakterleri sanırım ilk defa bu diziyle birlikte sevmeye başlamıştım, hala birçok karakterini hatırlıyor olmam da zaten dizinin ne kadar kaliteli bir şekilde işlenmiş olduğunu gösteriyor. Normalde hatırlama konusunda sıkıntı yaşayan biri olduğum için bunu belirtiyorum.

Daha fazla detaya girmek isterim ama spoiler olur diye düşünüyorum. Daha diziyi bitirmediğim için de tartışmaya sonra kaldığı yerden devam etmek isterim.


94
Kurgu İskelesi / Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« : 06 Mayıs 2015, 13:00:39 »
Spoiler: Göster
Bu hafta ben hikayedeki güzel fikri ve daha önce paylaşmadığı için Hatunkız'dan yanayım ama illustratorlar ile olan devam etme fikri çok güzel olduğundan resim bulan kişi eklerse çok daha iyi olur.

Bir de yaklaşık 3-4 hafta pek aktif olamayacağımı söylemiştim malesef, elimden geldiğince girmeye çalışırım ama 6 gündür mesajları okumaya bile zor zaman buluyorum. İlgilenirseniz sevinirim, bir hafta boşa geçmiş oldu. Şimdi paylaşılan resimle bir sonraki Cuma'ya kadar devam edelim derim, size de uygunsa.


"Daha iyisini yapacakken yapmayanlar da başıboştur." diye de eklemek isterim güzel sözlere :)

95
Duyurular / Ynt: Kitap Fuarları
« : 28 Nisan 2015, 18:24:20 »
Samsun'da olacağını yeni duydum. Teşekkür ederim kargasiz. Umarım diğerleri kadar iyi ve eğlenceli olur :)
Ya bence çok da sevinmemen gerek :D Çünkü çok yanlış bir tarih seçilmiş, aynı tarihlerde Kocaeli'de kitap fuarı var. Kocaeli'ye en az 320 yayınevi katılıyor, Samsun'a 120 civarında bekleniyor. Yine de güzel bir etkinlik olur umarım ama çakışması nedeniyle pek de iç açıcı görünmüyor, yazarlar ve imza günleri konusunda sıkıntı çıkacak gibi görünüyor.

Her ne kadar öncelikle Samsun'un tarihi kesinleşmiş olsa da Kocaeli'ye öncelik tanınacaktır diye düşünüyorum.

Ayrıca 34. İstanbul Kitap Fuarı'nı da eklemek gerek, 7-15 Kasın tarihleri arasında, İstanbul Sanat fuarı ile eş zamanlı olacak. 800'den fazla yayınevi katılacak. Çoğumuz orada oluruz inşallah.

96
Duyurular / Ynt: Kitap Fuarları
« : 28 Nisan 2015, 17:01:23 »
İzmir kitap fuarı sona erdi, İhsan Bey de güzel bir yazı hazırlamış ama fuardan pek memnun değil sanırım kimse.

7. Kocaeli Kitap Fuarı da 16-24 Mayıs tarihleri arasında olacakmış, gelecek arkadaşlarla tanışmak, görüşmek isterim. 20-21 gibi İzmit'te olurum muhtemelen ama sevdiğim bir yazarın imza günü olursa daha erken de gidebilirim. Daha fuar takvimi açıklanmadı malesef.

Ayrıca 4. Malatya Kitap Fuarı 5-10 Mayıs tarihleri arasında ve 1. Karadeniz Kitap Fuarı (Samsun) 18-24 Mayıs tarihleri arasında olacak.

97
Cidden ya bunun için ankete gerek yokmuş ki, en bariz ve etkileyici olan 3. kapak. Bastım geçtim. Sonra da "Camlar Konağı" yazısını gördüm, seriyi bilmediğim için 1 mi deseydim diye düşünmedim değil :)

98
Kurgu İskelesi / Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« : 26 Nisan 2015, 21:11:59 »
Spoiler: Göster
Hikayeler peşisıra geliyor bugün, Atakan'ı aramızda görmek de güzel ve bakış açısı da çok iyiydi  :yeho Haftaya kimin resmi paylaşma sırası geldiği çıktı ortaya diyecektim demesine de... De si var işte... Ya Laughing Madcap Kerem Beyit'le konuşarak iyi mi yaptın kötü mü bilemedim şimdi, önce biraz daha amatörlerden mi başlasaydık :D Şimdi usta bir resmin altına daha ustaca şeyler yazmak gerek gibi hissediyor insan.

Hikayelere bir sınır koymadık ama kısa olsun istemiştik okuyucu sayısı artar diye. İsterseniz uzunluğu farketmez olsun, ben gayet severek okuyorum burada yazılanları, 3-4 sayfa da olsa okunur rahatlıkla. O durumda tek sorun zaman sınırı gibi görünüyor, isterseniz 2 hafta da bir yapalım. Hem düşünmek için zamanımız da olur?


"Ben sizden Game of Thrones dizisindeki gibi bir taht istedim. Şu getirdiğinize bakın. O Era'nın lütfu, bu Era'nın cezası." Ejderha gülmeye çalışıyordu ama burnundan çıkan sıcak hava, normalde buz gibi soğuk olan merdivenleri alev alev yakıyordu. "Hem size dedim ki öldürdüğüm şövalyelerin kılıçlarından yapacaksınız, öldürdüğüm ejderhaların kemiklerinden değil. Bu artan kemikleri de yemem için mi bıraktınız? Köpek miyim ben, heeee?"

Ejderha dişlerini sımsıkı kapamıştı ama kahkahaları mermer sütünlardan yankılanıyordu. Çocuğun ayakları basamaklarda yanmış olacaktı ki, parmak uçlarında durmaya çalışıyordu. Elini ejderhaya farkettirmeden belindeki torbaya uzatmaya çalışıyor, büyü toplarını kullanıp kaçmak istiyordu. Ejderha'nın kuyruğu kıvrımlı hareketlerle çocuğa doğru uzanıyordu.

"Hem bu minder ne, bana mı yaptınız, kendinize mi bu tahtı? Ne yapmaya çalışıyorsunuz siz?" Ejderha'nın aklından birisinin onu öldürmek istediği ve tahtı da ejderhayı öldüren kişiye verecekleri düşüncesi geçiyordu. Çocuğu yakalamak için aniden sert ve pullu kuyruğunu savurdu.

Çocuk son anda kurtulabilmişti ama kaybolduğu noktada kahkaha atan bir toz silüeti bırakmıştı.

99
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Daily Planet – 22.04.2015 (#5)
« : 26 Nisan 2015, 20:41:31 »
Savior ilk bölümde konu neredeyse hiç yok gibi, uçak sahnesi haricinde çizimlerini beğenmedim. Descender çizimleri çok iyi yalnız çok çabuk bitti. tim-21'e ne olduğunu ve Telsa'nın ne ayak olduğunu merak ettim, 3 çıkınca da devam ederim. Wasteland hiç de beklediğim gibi çıkmadı, öyle kıymaet sonrası mı olur :)

Walking Dead serisine devam ediyorum, şimdiye kadar okuduklarım arasında en iyisi diyebilirim. Superior Iron Man de dediğiniz gibi hikaye vasat ama çizimler güzel. Hikaye biraz fazla abartılmış,özellikle yeni başlayanlar için.

Spoiler: Göster
Daredevil'ı görmek iyiydi yine :)

100
Tartışma Platformu / Ynt: Yazmak İçin Ne Yapıyorsunuz?
« : 26 Nisan 2015, 10:59:54 »
Farklı bakış açılarıyla güzel öneriler gelmiş.

Yazmanın bir sınırı olmamalı elbette ama kendimize sınır koymayınca da boş boş oturuyoruz nedense, şu bilgisayarı bir kapatabilsek keşke. Eskiden zaten kağıda yazmak konsantre olmamı da sağlardı, geniş çerçevede daha rahat bakmamı sağlardı. Bilgisayarda deneyeyim diye düşünmüştüm, demek ki olmuyormuş.

101
Duyurular / Ynt: Kısa Kısa Anonslar
« : 24 Nisan 2015, 19:42:44 »
Spoiler: Göster

102
Kurgu İskelesi / Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« : 24 Nisan 2015, 14:27:26 »
Spoiler: Göster
Bulamadım ben kimseyi, arkadaşlardan destek bekliyoruz bu konuda. İllustrator tanıdığınız varsa konuşup bu projede resimlerini kullanmamıza izin verirse hem onun için hem de bizim için iyi olur gibi geliyor.

1 hafta daha geçti, bu hafta da Laughing Madcap bir fantastik resim paylaşabilirse güzel olur. Paylaşmayan kalmasın :)

103
Tartışma Platformu / Ynt: Yazmak İçin Ne Yapıyorsunuz?
« : 24 Nisan 2015, 12:40:15 »
Sorum aslında yazmak değil yazdığını devam ettirebilmekle alakalıydı ilk başta ama bunun en önemli cevabı içinden gelmesi, taşması gerektiği, bunun için de sizi bir duygunun tetiklemesi gerektiğini öğrendim. Yazmaya başlayınca, o çerçeveye girdiğiniz anda işi bitirmeden de kalkmamanız gerekiyor.

104
7. Yıl / Ynt: 7. Yıl Satranç Turnuvası
« : 23 Nisan 2015, 15:47:27 »
Arkadaşlar benim son 1 haftam, ondan sonra beni yaklaşık 3-4 hafta çok çok az görürsünüz diye düşünüyorum. O vakitlerde de sitedeki yazıları okuyarak, yorum yaparak geçirmek isterim. Perşembe gününden itibaren yoğunum. O zamana kadar bitirirseniz son maçı da yapmış oluruz ;)

105
Sinema / Ynt: Ex Machina
« : 23 Nisan 2015, 12:48:20 »
Yeni fragman gelmiş. İlkinden daha güzel görünüyor, görsel olarak da yeterince doyurucu olacağa benziyor.

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 28