Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - PhoenixMan

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 55
16
Yıldız Savaşları / Ynt: Yeni sezon ile ilgili..
« : 23 Mart 2012, 02:48:02 »
Dostum bunları adamlar kafalarına göre koymuyorlar ki bölümlere. Genişletilmiş Evren'de her karakterin hikayesi, her gezegen, buluşlar vs. her şey güncelleniyor. Mesela Darth Maul başlarda öldü sanılıyordu. Sonra Lucas'lar ölmediğini açıkladı. Hatta Maul, Luke Skywalker ile de karşılaşıyor ve evrenden nihayet ayrıldığında bu kendi isteği ile oluyor.

Hem Klon Savaşları sezon finali de verdi artık. Beşinci sezon son sezon diye açıklandı ama bence dünyada son çizerde artık parmaklarını kaybedene kadar devam etmeli bu seri.
KOTOR niye kabul edilmiyor o zaman? Katılmıyorum sana, ama evet Star Wars diye izlenebileceği konusunda hem fikir olabiliriz. Yine de kolpa tabii... :D

17
Yıldız Savaşları / Ynt: Yeni sezon ile ilgili..
« : 11 Mart 2012, 18:35:18 »
Grevius aklıma gelince pek de imkansız gibi gelmiyor. Tek sorun o ayakları normalde karanlık jediların takması lazımdı. Yani biraz daha düzgün olması gerekiyorlardı. Fakat senaryoda hurdacıların işine benzetilmiş. Açıkcası biraz korkunç olmuş Maul.
Greviusun durumuyla açıklayamazsın bunu. Dertleri belli, nasıl uzatırız, kimi sokuşturalım araya. Hmmm... Hadi Maul ölmemiş olsun.

Dümdüz kolpalık işte...

18
Yıldız Savaşları / Ynt: Yeni sezon ile ilgili..
« : 11 Mart 2012, 03:34:33 »
Star Wars'un da bokunu çıkarmayı başardılar yani, tebrik ediyorum. :( Ne yapmış force ile mi tutunmuş hayata? İntikam ateşi sayesinde mi ölmemiş? Yeni bir teknik mi geliştirmiş omurgaya sahip olmadan bedenini hayatta tutabilecek? Yoksa o kadar ustanın ulaşmak için yıllarını verdiği forcela bütünleşme tekniğinin farklı bir varyasyonunu mu türetmiş? Aşağı düşerken pek bir vakti olmuş sanırım.

Teeey teyy.

19
Duyurular / Ynt: Yeni Forum Teması
« : 10 Mart 2012, 02:02:40 »
Sadece ve sadece bu parlaklık göz yorabilir diyorum, biraz daha koyu olabilirdi sanki...
Bunun dışında gayet hoş, sade, SAKİN, "sağı solu insanın gözüne sürekli batıp da dikkatini dağıtacak bir tema" değil. Yani kısacası sitenin ruhunu yansıtıyor. :)

Ayrıca ne olursa olsun bu tarz değişiklikler her zaman iyidir. Elinize sağlık efendim. :)

20
aksiyon,romantik,macera
Zaten tüm fe eserlerinde yok mu bu özellikler :)
Aksiyon ve macerayı bilemem de "romantizm, aşk vb unsurlar" günümüzde bütün kitaplarda mevcut :P Bence biraz daha seçiciliği arttırmalı bu konuda :)

21
Şimdi farkettim de bu başlığın altındaki bütün postlar spoiler. :P

22
Sinema / Ynt: Spiderman 4 | Örümcek Adam 4
« : 03 Mart 2012, 23:13:48 »
Filmin fragmanı yayında. Bence hiç de fena olmamış. Kertenkele'nin çıkacağı ikinci filmden beri malumdu zaten. Dilerim bu kez batırmazlar.

http://www.youtube.com/watch?v=hBaRl8JIP0g&feature=relmfu
Bu önceki filmlerin devamı değil İhsan Abi, Amazing Spider-Man üzerinden uyarlıyorlar bu sefer. Sonunda Spidey ağ kartuşu kullanmaya başlıyor. Yani tekrar başlıyoruz her şeye. Çok daha iyi olacağını umuyorum önceki filmlerden, çizgi romana daha uygun gidecek gibi. Çelimsiz bir vücut, ağ kartuşu, Lizard ve Felicia Hardy... E daha nolsun. :)

23
Şimdi şöyle ki yorumlar çok uzun ve tek tek okumaya mecal bulamadım şu an. Ama yorum yapma ihtiyacı da güdüyorum, o yüzden de yazıyorum.

Öncelikle büyük çoğunluk teknolojiye değinmiş, ben de değineyim. Şöyle yapayım onu da: Yüzüklerin Efendisi'nde ok ve yay var mı? Var. Kılıç kalkan? E, o da var. Bunlar geçmişte insanoğlunun kullandığı silahlar değil mi? Öyle. O zaman Yüzüklerin Efendisi de ters yönde bir bilim-kurgu olmaz mı, eğer sizin yorumlarınızı baz alırsak?

Star Wars bilim kurgu değil, fantastiktir çok büyük ölçüde.
Neden mi?
Çünkü kendi içinde insanlardan başka birçok ırk bulundurur, bu ırkların herbirinin de kendine özgü dilleri, ses tonları, force uyumları mevcuttur ve force herbirine ayrı bir etki bırakmaktadır. Üstüne üstlük herbir ırkın kendine özgü giyimi, kendine özgü kültürü bile yansıtılmıştır eserlerde. Ayrıyeten "force" gibi ayrı bir mekanizma işlemektedir bütün seride, forceu felsefi olarak farklı yorumlayanlar ve forceu kullananlar vardır içinde. Evet, yüksek bilgisayarlar veya bilimum başka teknoloji de mevcuttur, ama farklı bir oluşum vardır, şu an bulunduğumuz evrenden çok kopmuş. Star Wars'u bilim kurgu olarak almak yanlıştır bence, o kısıtlamayla sınıflandırılamaz çünkü, o kalıba sığmaz.

Star Wars Başlı başına fantastiktir, bambaşka bir evrendir. Eğer her esere uyguladığımız en basit algı ve sınıflandırma yöntemini kullanırsak dahi fantastik olduğu son derece ortadadır, zaten ilk cümlemde de bunu açıklamaya çalıştım.

Dipnot: Bence yani... :)

24
Çizgi & Anime / Ynt: Anime nedir?
« : 03 Mart 2012, 04:54:15 »
bence animeler fantastik kitapları bize filmlerinden daha iyi yansıtabilirler, hem maliyeti daha az hem de oyunculardan kaynaklı hatalar yok... ;) ;D bu yüzden de ben animeleri fantastik dünyanın önemli parçaları olarak görüyorum... bu bnm görüşüm tabi... :P ;)
       1978 ve 1978 yapım yüzüklerin efendisi ve the hobbit izlememişsin sen o zaman anime değiller fakat animasyonlar    senin de söylediğin gibi animasyon,anime(daha çok anime tarzı)  daha iyi yansıtır  1978 yapım hobbit bunun çok güzel bir örneği bence :)
4.5 sene sonra gelen bu yanıt neyin nesi acaba. :) Şu an fantastik eserlerin animasyon veya film olmasına karşı bir görüşe doğru gittiğimi söylemem gerek açıkçası. :) Ruhu koruyamıyorlar bir türlü, kaş yapayım derken göz çıkıyor nedense... Sanırım maddi kaygılar, izlenme arzusu falan işi bu hale getiriyor. En iyisi çekmesinler, çizmesinler de herkes okusun, doğrusunu bilsin ve kendi hayal gücünde yaşasın. Ben Harry Potter'ın Daniel Radcliffe olarak kafamda canlanmasından rahatsız oluyorum mesela, okurken de olurdum. Hani zamanla da düşünceler değişiyor bir de, yani 4.5 yıllık yorumuma yanıt vermesen de olurdu. :P Sağol yorumumu okuduğun ve düşünceni paylaştığın için. :)

25
Liman Kütüphanesi / Ynt: Nasıl kitap okursunuz?
« : 03 Mart 2012, 04:38:21 »
Her türlü.Yeterki elimde kitap olsun.Okumak sorun değil.Ama favorim yazın yatta serin deniz havasını içime çekerken dalgaların müziği eşliğinde kitap okumak. Bu tutkumdan vazgeçebilmiş değilim :)
Adam yatta okuyor yahu. :P Biz de yatakta amuda kalkmaktan falan bahsediyoruz burda. :( :P

26
Oyunlar / Ynt: World of Warcraft (WoW)
« : 03 Mart 2012, 04:34:55 »
Bence buradan devam etmekte bir sıkıntı olmaz. Turkwow'u duymuşsundur belki orası kapandıktan sonra molten ve gamer-district'e takıldım bende bir süre. TBC zamanında aldığım zevki bir daha hiç alamadım. Oyunun benim için zirve yaptığı patch 2.4.3'tü şimdi ise Asyalı oyuncuların dikkatini çekmek için bildiğin panda diyarına taşınmak zorunda kaldı hikaye :/
Daha çok geriye Pandaria kaldığı için öyle oldu sanırım. :D Malzeme tükeniyor, oyun bitiyor yavaş yavaş... Aslında benim açımdan üzücü, bir Warcraft sever olarak WoW oynayamama ihtimalim var. x1 privateler bugları da olsa oynanabilir diye biliyorum. Onun için bir sorun olmaz sanırım, private oynama düşüncesi olan arkadaşlar rahat olabilirler yani.

27
Harry Potter / Ynt: Film hataları
« : 02 Aralık 2011, 19:51:32 »
Bence bunlara hata denmez.Koskoca film yapımcıları kitapda olupda filme aktarmamaları resmen kasıtlıdır.A-Z aynı olsaydı adı film olmazdı bence.
Açıkçası ben bunları hata olarak görmüyorum. Sonuçta 1100 sayfalık bir kitabın tamamını detaylarıyla 2 saate sığdırmalarını beklemiyordunuz değil mi? :)
Adamlar sadece kısıtlamaya gitmiyorlar ki, bazı bölümleri direk değiştirip başka bir şey koyuyorlar. Ayrıca 1100 küsür sayfalık kitabın filmi 500-600 küsür sayfalık filmden kısa. Yeterli gelmiyor, tatmin etmiyor doyurmuyor hiçbir film. Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın kitabına bak filmine bak ya... Aksiyon yerde, soru işaretleri oluşmuyor önceden oluşanlar laf olsun diye geçiliyor. Nerde Felsefe Taşı nerde Sırlar Odası nerde Zümrüdüanka Yoldaşlığı... 4. kitabın filminden sonrakiler izlenilmeye bile değmez, belki Ölüm Yadigarları'nın 2. kısmını da katabiliriz iyilerin arasına. Onu da iki kısma böldüler parasal sebeplerden. Koysalar 3-4 saat film kim izlemeyecekti ki.

28
Ben kendi kütüphanemden bir liste verebilirim. İlk adım değildir ama önemli seviyede bilgi sahibi olabilirsin.
-İnanç Sözlüğü, Orhan Hançerlioğlu.
-Cadılığın, Büyücülüğün ve Okültizmin Tarihi, W.B. Crow.
-Türk Halk Kültüründe Memoratlar ve Halk İnançları, Özkul Çobanoğlu.
-V. Anohin'in "Altay Şamanizmine Dair Materyaller", Bahaeddin Ögel'in "Türk Mitolojisi", Mircae Elidae'nin Şamanizm kitabı, Celal Beydili'nin "Ansiklopedik Türk Mitolojisi Sözlüğü".
-"Gizli Bilimler Ansiklopedisi",
-Scognamillo ve Aslan'ın hazırladığı ve ancak elimde birisi bulunup diğerlerini sahaflarda aradığım "Doğu Batı Kaynaklarına Göre" üçlemesi. Cin-Büyü-Şeytan inancı üzerine ayrı cilt olarak yazılmıştır.
-İsmet Zeki Eyüboğlu'nun Anadolu'dan büyülere muhteşem derlemeleri ve kitapları.
-Cemal Anadol'un "Büyü" isimki kitabı ve bulabilirseniz Pertev Naili Boratav'ın halk araştırmaları.
-Yine Scognamillo'nun konuyla ilgili araştırmaları. (Yıldızlar ve İstanbul Gizemleri özellikle)
-İdris Şah'ın "Doğu Büyüsü". Yine işin derinine inmek için havvas ve yıldıznamelerle ilgili kitapları tanıtan yazılar var internette isimleri alarak kütüphanelerde bulabilirsiniz.
-Kabalcı'dan çıkan Şeytan'la ilgili araştırma kitaplarına ve yayınlanmış Şehname destanına muhakkak bakın.
Hocam fazla abartmışsın gibi geldi bana. :D

Biraz geç olacak ama magicalbronze'un da söylediği üzere İlya Yayınlarının mitoloji dizilerine bir gözatabilirsin toplam 3 set. Ben aldım hepsini birkaç ay önce, başangıç için hatta belki de orta seviyeye kadar idare edebilirler seni. Büyük ölçüde merakını da giderebilirler gibi geliyor.

Mitolojiyle ilglenmek sabır ister, başlayacaksan şimdiden kolay gelsin. :)

29
Çizgi & Anime / Ynt: Bleach
« : 30 Kasım 2011, 10:24:02 »
Hayır topici arkadaşın isteği üzerine açmıştım ama Bleache hiç başlama girişiminde bulunmamıştım ne yazık ki... 260 bölümü 3 haftada belki daha kısa bir sürede yalayıp yuttum. Zaman geçirmek için birebir olmasından ziyade düşüncem "insanlar bunu hafta hafta izlerse kabız olabilir". Bölümler böyle mi kesilir ya, öyle bir yerde bitiyor ki... :D Bir de bazen ertesi bölüm bir başka kahramanımızın dövüşüne geçince... Tam Ichigo birine dalacak falan bir bakmışız ertesi bölüm Renji veya Ishida'ylayız, sinir bozabiliyor. Yazanlarında ne biçim bir hayal gücü var algılayamıyor insan, fillerlar aşırı derecede can sıkıcı olabilir gerçekten de, hele ki şu kumsal geyiği... -_- Ama insan kopamıyor, elimin altında 260 bölümlük bir cennet mevcut olduğu için merakımdan uyumak istemiyordum. :D Her neyse gerçekten bir şeylerin takipçisi olamayanlar için tersi yönde güzel bir adım olabilir. Şu anda mevcut 349 bölüm var, 350 yolda. Hadi iyi seyirler.

30
Güncel / Ynt: Türkiye'de yazar olmak...
« : 29 Kasım 2011, 14:17:57 »
Bu kadını ve yazdıklarını sonuna kadar destekledim, desteklerim. Türkiye için çok önemli bir şahsiyet olduğunu düşünüyorum. Bu tür değerlere sahip çıkmamız gerekirken sırf bir yazar başarılı oldu diye yerden yere vurmamız çok zekice (!) gerçekten.
Değil mi ne kadar zekice.

Ohooo ne demezsin biz zaten George Lucas'ı, Tolkien'ı, Rowling'i, Muzaffer İzgü'yü, Melih Cevdet Anday'ı, Nazım Hikmet Ran'ı ve daha nicelerini yerden yere vururuz. Hatta yere vurmaya layık bile görmeyiz, ayıp olur yere! Her neyse bu konunun Twilight'tan, Elif Şafak'ın da S. Meyer'den pek farkı yok benim için o yüzden tartışmak bile yersiz artık...

Dipnot: Kim olduğunu merak edip bloguna baktığımda bu mesajı niye yazdım dedim, hayır klavyede gezen parmaklarıma yazık. Elif Şafak'ın ve Meyer'in senin için de pek farkı yokmuş hani... Ha bir de, blog takipçilerin filmi izlememiş veya kitabı okumamış olabileceğinden dolayı, alenen spoiler vermemen blogunu sadece senin okumadığını düşünebiliyor olmanın getirdiği bir yaklaşım olurdu. İyi günler.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 55