Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Kaze

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11
61
Alıntı
Spoiler kutucuğu hayat kurtarır. // Editör

Beni kurtaramadı mesela. Kitabın içeriğinden bahsetmek neyse de direk sonunu söylemek? Hem de okuma listemdeki bir kitap hakkında...

62
Güncel / Ynt: Dünyaya 2 Kez Gelen Adam
« : 15 Ekim 2012, 10:46:10 »
Hala bilememeleri medyamız için şaşırtıcı değil. Demek ki hala birisi kaynağından çeviri yapmamış ve istisnasız bütün medya aynı çeviriyi kaynak göstermemiş.

Yalnız bu sefer gerçekten kendilerini aştılar;

http://imgim.com/dycbh.jpg

Linkteki resim Ntv yayınından, Akşam gazetesi de Felix'in ışık hızını(!) aşmaya çalışacağını duyurdu okurlarına ama onlardan ekran görüntüsü alınmadığı için başlığı değiştirip yırtmışlar.

63
Kitaplar / Ynt: Roverandom
« : 12 Ekim 2012, 13:24:55 »
İleride çocuklarıma okuyacağım harika bir öykü Roverandom. Belki de bunun yanında çocuklarım için yazacağım kendi öykülerim de olur, tıpkı oyuncağına üzülen oğlu sevinsin diye oturup Roverandom'ı yazan Tolkien gibi.

Yalnız Tolkien'a yabancı okurların kafasında karışıklığa yol açmamak adına "Roverandom" ve "Sigurd ve Gudrun Efsanesi" başlıklarının "Yüzüklerin Efendisi > Kitaplar" başlığından ait oldukları yere taşınması gerekir diye düşünüyorum. Tolkien'ın kitapları toplu dursun diye düşünüldüğü aşikar ama bir düzenleme yanlış anlamaları ortadan kaldırmak için faydalı olacaktır.


64
Duyurular / Ynt: 31. İstanbul Kitap Fuarı 2012
« : 12 Ekim 2012, 12:25:15 »
Cennetim. İlk gittiğim günü dahi hatırlarım. Üniversite gezisiydi ve bu tür gezilerin kaçınılmaz sonucu olarak yanımda "hadileyen arkadaşlar" vardı. Bütün o "hadi aga, hadi hacı, hadi reyiz, hadi olm(?)" 'lara kahramanca göğüs gerip elimden geldiğince yayınevlerindeki yetkililerle kitap muhabbeti yapmak için çırpınmıştım.

O gün bugündür de yalnız gider, yorgunluktan bitap düşene kadar kitap inceler, sohbet eder, cennetimin tadını çıkarırım. Anı yaşayabildiğim yegane yerlerden birisidir Tüyap kitap fuarı.

Yalnız bir de şu okul gezileri için şöyle kesin bir çözüm üretilse ne de güzel olur. Mesela 16 veya 26 Kasım okul gezilerine ayrılsa, o tarihler dışında okul gezisi olmasa, kitapla uzaktan yakından alakası olmayan çocuk ya da gençler tarafından sürekli rahatsız edilmek durumunda kalmasak. :)

Organizasyon özürlüsü memleketimde olacak şey değil ama gönül arzu ediyor işte..

65
Oyunlar / Ynt: Disciples II
« : 12 Ekim 2012, 00:10:25 »
10 yıllık oyun bu yahu insanın gözüne zarar verir bunun grafikleri demeye kalmadan oynanış vidyosu açıldı ve fikrimden derhal caydım.

Uzun zamandır eli yüzü düzgün bir sıra tabanlı strateji oynayamamıştım. En kısa sürede edinip Undead Hordes ya da Legions of the Damned'ı karanlık emellerine ulaştırmayı planlıyorum. :)

Ayrıca oyundan haberdar olmamı sağlayan mbd'ye teşekkür ederim. Ben bu oyunun üçüncüsünü oynamaya yeltenip tahammül sınırlarımı zorladığından silmiş ve önceki oyunlarına bakmaya tenezzül etmemiştim.

66
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 10 Ekim 2012, 16:29:51 »
Annihilator'ın başyapıtı.

Annihilator - Phantasmagoria

"Phantasmagoria sleep well,
Phantasmagoria in hell.."

67
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ara Dünya
« : 10 Ekim 2012, 00:57:01 »
Amerikan Tanrıları'nın ardından Anansi Boys'u çevirmelerini bekledim Kıyamet Gösterisi çıktı. Sarmal'dan çıkan çevirisi okura hakaret boyutuna vardığı için yarıda bıraktığım bir kitap olduğundan İthaki çevirisinin çıkmasından mutlu oldum.

Artık bir sonraki kitap Anansi Boys olur derken Ara Dünya çıktı bu sefer. Tamam her Gaiman kitabı okuru ister istemez mutlu ediyor ama İthaki'nin çeviri sıralamasında izlediği yol çok dağınık.

Edit: Kıyamet Gösterisi'nde orijinal kapağı kullanmışken (Aslında orijinalinde 2 farklı tasarım vardı fakat İthaki kapakları başarılı bir şekilde birleştirdi.) Ara Dünya'nın orijinal kapağının neresini beğenmediler de sil baştan böylesine muhteşem(!) bir tasarım yapma ihtiyacı hissettiler, gerçekten çok merak ediyorum.

68
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 08 Ekim 2012, 21:00:44 »
Ve unutmadan, Yeni Bahar'ı nerede bulabilirim? Hangi kitabın arkasında okusam 'daha çok haz' alabilirim?

Nadirkitap.com'u arada yoklamanızı öneririm. Kontrol ettim şu anda mevcut değil ama baskısı olmayan kitapları sahaf gezmek dışında bulma şansınızın en yüksek olduğu yer orası.

Seriye henüz başlamadım yalnız fikir vermesi açısından geçen sene Tüyap kitap fuarındaki İthaki stant görevlisiyle seri hakkında yaptığımız sohbette, görevli arkadaşın Yeni Bahar'ı seriyi tamamladıktan sonra okumanın en mantıklı seçenek olacağını söylediğini hatırlıyorum.

69
Kitaplar / Ynt: Tolkien Kitapları Sıralaması ?
« : 08 Ekim 2012, 20:32:54 »
Söz konusu kitapların okuma sırası olunca kronolojik sırayla okunması gerektiğine vurgu yapılması kaçınılmaz oluyor. Bu durumun özellikle de Tolkien'ın kitapları için geçerli olmadığını düşünüyorum.

Silmarillion'ı sayısız arkadaşıma ödünç verdim. Büyük çoğunluğu kitabı yarılamayı dahi başaramadı, ki neredeyse hepsi Yüzüklerin Efendisi'ni okumuş insanlardı. Hal böyle olunca üçleme okunmadan Silmarillion'ı okumanın (Bu arada sirdede'nin de bahsettiği gibi Silmarillion üçlemeyle ilgili pek çok hayati spoiler barındırır.) okuru sıkacağını düşünüyorum.

Sıralamaya gelirsek bence Tolkien'a Yüzüklerin Efendisi üçlemesi ile başlanması ideal, Hobbit üçlemeden önce de sonra da okunabilir ama diğer kitapların üçlemeden sonra okunması taraftarıyım.

70
Tartışma Platformu / Ynt: Kitap Okuma İsteğini Kaybetmek
« : 08 Ekim 2012, 19:48:30 »
Bu arada "bütün genellemeler yanlıştır" lafının da bir genelleme olması gözümden kaçmadı.

Çok doğru ^^ "Pek çok genelleme yanlıştır." diyerek hatamı düzeltiyorum.

71
Tartışma Platformu / Ynt: Kitap Okuma İsteğini Kaybetmek
« : 08 Ekim 2012, 17:57:37 »
Her kitap okunmaya layıktır.

Ne kadar da beylik bir o kadar yüzeysel :)

Sevgili Daarlan lütfen başkalarının fikirlerine, düşüncelerine yorum yazarken biraz daha açıklayıcı ve açık olmaya çalışın. Üslubunuz bana kalırsa karşı taraf için hoş değil.

Kitaplarla ilgili yorumunuza gelince, uzun lafın kısası bütün genellemeler yanlıştır.

"Her kitap okunmaya layıktır." dedi okur ve istemsizce sırıttı Ed Greenwood..

72
Sene içerisinde Aldous Huxley'nin "Krom Sarısı" ve "Cesur Yeni Dünyayı Ziyaret" kitaplarının tekrar basılacağı söylenmişti. Bu konuda bir gelişme var mı?

Huxley hakkında da bir açıklama yapabilir misiniz?

73
Karabaş, Fındık, Fıstık gibi isimler dururken Guenhwyvar'ı telaffuz etmekte çok zorlanıyorum, ah pardon edemiyordum.

Yorumunuzu anlayamadım. Metnin yanında isimlerin de dilimize çevrilmesi gerektiğini mi düşünüyorsunuz?

74
Tartışma Platformu / Ynt: Yazarlık Kursta Öğrenilir mi ?
« : 04 Eylül 2012, 17:23:51 »
Yazma hevesi olanları cesaretlendirmek, bu yolda ilk adımı atmak adına mutlaka faydası olacaktır. Yalnız söz konusu kurumların kişiye yazarlığı öğretmekten ziyade en iyi ihtimalle yazarlık için bir temel sağlayacağını düşünüyorum.

75
Sinema / Ynt: The Avengers 2
« : 02 Eylül 2012, 12:32:28 »
Onda süpermen nasıl uçuyor efendim?
Efendime söyleyeyim yeteneği var öyle uçuyor. Marvelin saçma karakterlerinden biri bence.

Superman yukarıda da belirtildiği üzere bir DC Comics karakteri. Justice League için de Marvel'ın Avengers'ına karşılık DC Comics'in kahramanlarını bir araya getirdiği bir oluşum diyebiliriz. Yalnız DC'nin Batman ve Superman dışında kalan kahramanlarının pek popüler olmaması sebebiyle söz konusu oluşum popülerite olarak Avengers'ın yanına pek yaklaşamadı.

Eskiden başta çocuklara hitap eden bu Süpermen gibi bazı saçma karakterler her nekadar mantıksız olması gereksede  bu kadar sallanmaz be yaw.Neymiş efenim adam uzaylıymış neymiş efenim her havalı özellik onda varmış.

Çizgi romanda mantık aramak? Superman'in çocuklara hitap etmesi? :blink

Yazdım yazdım sildim, çizgi romanda mantıksızlığa dair verilebilecek çok örnek var yalnız spoiler'a  girebileceğinden hiç yazmamak en iyisi. Kısacası x kahraman çok saçma demek yerine x kahramandan pek hazzetmiyorum demek bence en doğrusu. Mesela ben de yoğun gama ışınına maruz kalmış nükleer fizikçi Bruce Banner'ın çok sinirlendiği zaman yarı tanrıları dahi evire çevire dövmesine sinir oluyorum. Yok gücünün sınırları yokmuş da şuymuş da buymuş. :)

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11