Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - vangoghspoison

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6
31
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 10 Kasım 2012, 19:57:46 »
Bence de Türklerin Türk edebiyatı kategorisine alınması daha hoş olur. Her ne kadar farklı türler yazılmış olsa da, seçilme şansları da artabilir. Ben bir yabancı bir Türk yazar okumak isterdim mesela. Bugüne kadar Türk Fantastik kurgu yazarlarından, yeni nesil özellikle, kimseyi okumadım dersem kaç kişi bana sopalarla dalar merak ediyorum. :P Bahanelerim için de oylamayı kullanmadım hayıır! :D

32
Şişedeki Mısralar / Ynt: Tesla'ya Dair
« : 10 Kasım 2012, 19:51:00 »
şimdi farkettim ki bir tane bile yıldız yok gökyüzünde
biz bile yılmamışken onların bu şımarıklığına anlam veremiyorum
yerçekimsizliği kıran ve ağırsızlık hissimi uyandıran her kimse
seni seviyorum.

en sevdiğim bölümü bu oldu. Dediğim gibi, farklı kelimelerle anlamı vermeniz çok hoş. Ancak nacizane bişey düşünüyorum. İlk şiirlerinizden bu yana yaşanmışlıkların etkilerini daha mı çok şiirlerinize katmaya başladınız?

33
Şişedeki Mısralar / Ynt: Tesla'ya Dair
« : 10 Kasım 2012, 17:23:03 »
Şimdiye dek okuduğum en özgün paylaşımlar. Şiirden ziyade düz yazı bildiğim olduğundan  derin bir eleştiri yapamam; ancak biraz genel kültürüm arttı okurken fen bilimlerine dair sözlük karıştırmaktan. Biraz da anlamları kendi değişik kombinasyonlarınla verebiliyor olman çok hoş. Bir yazıda karşı tarafa bu kadar alışılmadık sözcük kümeleriyle basit bir duyguyu vermek bence zor. İlham perileri eksik olmasın.

34
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 10 Kasım 2012, 03:00:17 »
Halen yazılabiliyor olduğunu görünce sevindim. Dokuz sayfayı tek tek okurken şaşı oldum sanırım arkadaşlar, her an anlamsız kelimeler yazmaya başlayabilirim . Hemen konuya gireyim, ben Drakula ya da Frankenstein olabilir diyeyim. Çok sonradan girdim konuya ama. Vampir mitleriyle ilgili olarak her tür yazılmış kitabı okumaya gayret ettim. Anne Rica ya da Ravenloft serisini ya da Bram Stoker'ın Drakula'sı gibi swarovski taşla kaplı olmayan vampirler ne kadar ilgi çeker bilmem ama, kültlerin oynanmamış hallerinin okunması gerektiği kanısındayım. Bu yüzden, Drakula hoş olabilirdi. Frankenstein de bir kült, ayrıca doktorun ve canavarın amaçları, etik üzerine hoş bir beyin fırtınası olabilir düşüncesindeyim. Ne çıkarsa alıp harıl harıl okumak düşüncesi de heyecanlandırdı beni.

Düşünenin aklına sağlık! :D Beklemede kalıyorum. Döner dönmez her şeye bulaşmaya başladım, hadi bakalım.

35
Hobbit'i okuyorum, utanarak söyledim resmen. Çok geç kaldım çook. Betimlemeler muhteşem başladı, çeviri çok ilgili yapıldığından ötürü arada Türkçe sözlük karıştırıyorum. Şeytan diyor ki, Ölüm Kapısı'na da başla ilk kitaptan ama, dinlersem yorulurum diye düşünmekteyim. Bu arada, ilgisiz olacak ama. Geri dönmek güzel.

36
Ejderha Mızrağı / Ynt: Kharas'ın Çekici
« : 14 Ekim 2012, 17:47:21 »
Kharas'ın sakalını tıraş edişini hatırlıyorum, onu savaş öncesinde gördüğünde diğerlerinin verdiği tepkiyi de. Kendi türüne karşı savaşacak olan bir cüce için bence oradaki gurur ve onura rağmen krala saygı çok iyi anlatılmıştı. Yalnız sonrası bi spoiler oldu ikinci üçleme son kitapta olduğum için :D

37
Sinema / Ynt: Açlık Oyunları'ndan İlk Trailer!
« : 17 Eylül 2011, 16:38:13 »
Bu filmde söylenenin aksine görsellere abanılması gerektiğini düşünüyorum. Muttaların ve oyunlardaki bazı felaketlerin büyümelerinin nasıl yansıtılacağı özellikle merak ettiklerimden. Oyuncu seçimi konusunda ne kadar isabetli davrandıklarına sanırım izlerken karar vereceğim. Yine de Jennifer Lawrence'ın X-Men Birinci Sınıf'taki performansını beğenmiştim. Son kitabın yarısındayım; ancak filmde kitabın tadını bulacağıma çok da inandığım söylenemez. Bekleyip göreceğiz.

38
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Okuma Rehberi
« : 13 Eylül 2011, 02:15:12 »
İnternette ikinci el kitap satan siteler var. Bunlardan biri de Nadir Kitap. Burada aradığınız pek çok kitabı bulmak mümkün ama kondisyonları ne derece güvenilir bilemem tabi. Mesela serinin ilk kitabı burada sadece 8 TL. Dilerim işinizi görür.

Gerçekten faydalı bir linkmiş. Aradığım bir ekonomi kitabını buldum resmen. :) Başlığı kirletmiyim kapadım konuyu xD

39
Duyurular / Ynt: Beyoğlu Sahaf Festivali
« : 09 Eylül 2011, 17:37:47 »
Bir dahaki gidişimde açık adres alır bir şekilde paylaşırım sanırım; ancak içerideki kitapların elli yaşından fazla olmadığı ortak noktasından yola çıkarak, belki de aynı sahafı söylüyoruz ronin47. Yine de rastladıkça paylaşmak güzel olabilir kesinlikle. Ben internet alışverişine dadanıyorum söz konusu eski kitaplar olduğunda. Bir google canavarı olduğumdan bir şekilde buluyorum da. İnternet alışverişinde kitapçıların sağladığı kampanya ve üyelikler de oluyor elbette. Tavsiye ederim. Konudan da sapılııııır.

Ee, gidenler, Beyoğlu Sahaf Festivali ne alemde? (Konuya geri dönüş yapılıııır.)

40
Duyurular / Ynt: Beyoğlu Sahaf Festivali
« : 09 Eylül 2011, 03:40:04 »
İzmir'de bildiğim tek sahaf Kemeraltı'nda ve açıkçası festival havası yaratmayacak kadar tekdüze benim zevkim söz konusu olunca. Neden burada da yok böyle festivaller. Saatlerce kitapların arasında dolanmak mükemmel olurdu. Kitap fuarları güzel oluyor olmasına ama, hani sonuçta amaçlar ve fiyatlar farklı.

Sonuna kadar katılıyorum. İzmir'deki kitap fuarı iyi, güzel ama sahafların yerini de tutamaz. Üstelik burada kitap okuma oranı da hayli yüksek. Neden bizde de böyle etkinlikler yapılmıyor anlamıyorum. Bir de neredeymiş şu Kemeraltı'ndaki sahaf? :)

Kızlarağası Hanı'nın yakınında, bir boncuk dükkanının yanında. Yine de oldukça zayıf bir yer olduğunu düşünüyorum. En sevmediğim kısmı da sahibinin bilgisizliği. Kitaplar aşırı darma dağın, ben gittiğimde şansa bir şeyler alıyorum. Genelde İngilizce romanlarına bakıyorum zira fantastik vs ya da umduğum başka Türkçe kaynakları bulmam imkansız oluyor. İçerisi de çok dar, diğer tarafa bakmak istesem de, her daim birkaç adamın oturduğu bir yoldan geçmek ve kitaplara bakarken eğilip kalkmak istemiyorum. Oradan alabildiğim en faydalı kitap Production Management ve bir cadı romanı oldu. Hepsi o. O yüzden tavsiye etmiyorum mit. Sevgi Yolu'nda sahaf görmedim ben ayrıca.  Sanırım daha geniş bir araştırma yapmalıyım. =)

41
Turist Ömer, Dünyayı Kurtaran Adam vb filmler yayınlanacaksa gelenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını düşünüyorum bir yerden sonra. Deneysellere izin verseler ne değişik olurdu. Bir de ister istemez şu var aklımda. Bir ara yabancı bir müzik kanalının Türklerin zamanında yaptığı fanstastik, bilimkurgu filmlerini yayınladığını hatırlıyorum. Eziyet dolu birkaç saatti benim için, ki fantastik filmler en çok izlediklerim. Son yıllarda fanstastik film çekildi mi ki Türkiye'de? Değişik bir festival olacaktır. Ankaralılardan gelecek geri bildirimleri merak edeceğim.

42
Güzel bir listeymiş; Batının Kötü Cadısından hemen sonra Voldemort. Çocukları gözlerinin yaşına bakmadan öldüren bir büyücü için beşten fazlası lazımdı :P Değişik :)

43
Bilim & Teknoloji / Ynt: En İyi Cep Telefonu Markası?
« : 08 Eylül 2011, 04:13:52 »
Nokiaların bir yerden sonra işlemcisinin bozulmaya programlandığını düşünüyorum. Zira kullandığın her nokia bir süreden sonra gayet iyi kullandığım halde bozuldu. Samsung'un telefonlarındaki şarj performansını ve menü kolaylığını beğenmiştim. Hoş özellikleri de vardı. Yakın dostum Samsung Corby kullanıyor. Dokunmatik, vs. Oldukça da dayanıklı, zira devamlı düşürür, neme maruz kalır, pis kullanır ama telefon gıkını çıkarmadı.

44
Duyurular / Ynt: Beyoğlu Sahaf Festivali
« : 08 Eylül 2011, 04:11:37 »
İzmir'de bildiğim tek sahaf Kemeraltı'nda ve açıkçası festival havası yaratmayacak kadar tekdüze benim zevkim söz konusu olunca. Neden burada da yok böyle festivaller. Saatlerce kitapların arasında dolanmak mükemmel olurdu. Kitap fuarları güzel oluyor olmasına ama, hani sonuçta amaçlar ve fiyatlar farklı.

45
Drakula Ölümsüz  Ian Holt & Dacre Stoker

Beş yüz küsür sayfalık bir hayal kırıklığıydı benim için. Bir Stoker'ın her zaman iyi eserler oluşturmasının beklenemeyeceğinin canlı kanıtı gibi. Birtakım kült eserlerin üzerine işlenenler her zaman tutmuyor. Kitap içerisinde piyasa kaygısı taşıyan anlatımlar görmemin dışında, ciddi bir üslup sorunu vardı ilk kitaba göre. Bu kitabı, bir Stoker olduğundan mütevellit, orjinal kitabın devamı diye yayımlama hakkına sahip olan Dacre Stoker adına üzüldüm. Zira alacağı eleştirilerin objektif olmadığına inanıyorum.

Okumayanlar için aşağıdaki kısım ağır spoiler olabilir: ^^
Spoiler: Göster
 Van Hellsing'in vampir yapılması beni aşırı güldürdü ve üzdü. Drakula, bir kötülük efsanesi tutkulu aşık bir adam, bir tek Edward gibi parlamadığı kaldı. Mina'nın çocuğu olan Quincey, bir vampirin yani Drakula'nın çocuğu oldu. Vampirlerin çocukları olmaz ki... Bu şekilde değil en azından. Cinsel ilişkiyle değil, daha farklı olur. Sonuç olarak da hikayedeki herkes bir bir öldü, hikaye bitsin diye. Son adam da Titanic'e bindi. Romanın son cümlesinde, gece saat 5 suları, daha doğrusu sabah beş suları, kahkahalar atmaya başladım ve hafif bir küfür savurdum. Rezilsin Stoker. Bram dedenin kemikleri sızlıyordur.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6