Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - magicalbronze

Sayfa: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 37
436
1. Yıl / Yeni Yıl Kutlamaları!!!
« : 31 Aralık 2008, 17:40:51 »
Değerli Rıhtım sakinleri,

Her birinizin yeni yılı kutlu olsun. Hep birlikte eğleneceğimiz Kayıp Rıhtım 1. Yıl Şenlikleri an itibari ile başlamış bulunmakta. Nefertari asıl yazıyı koyacak ama yeni yıl ile site olarak bir yılımızda geride bıraktığımızı bir kez daha hatırlatayım.

Ayrıca yeni yıl için bir hafta boyunca kalacak yılbaşı temamızda aktifleştirilmiştir. İsteyen değiştirebilir. İkisinde de kar yağıyor ama... :P

Son olarak hadi hayırlısı "Hoşgeldin 2009" diyorum. (Marry Christmas! :D)


437
Çizgi / Haydi "Paint" Yapalım...
« : 27 Aralık 2008, 10:44:01 »
Şimdi -nedir bu?, -paint yapınca ne olacak?, -hem bu başlığın burada işi ne?, gibi sorular gelecektir, başlığı görünce. Hemen açıklıyorum; sakin...

Bu başlık içerisinde, fantastik kurguya yakın çizimler yapacağız. Fakat çizim derken, şu şekilde: Hepimizde bulunan Paint programı ile gerçekleştireceğiz bunu. Ayrıca, bu çizimlerde görsel tasarım, hatalar, basit olduğu gibi nedenler aranmayacaktır. Sadece eğlence amaçlı ve neler çıkıartabiliriz bunu göreceğiz. Sakın güzel olacak, aman bu olmadı, gülerler buna.. gibi düşüncelere kapılmayın. İçinizden geldiği gibi çizip yayımlayın. Ne kadar kötü olursa olsun. (Tabii kötü olup olmayacağı göreceli bir kavram..)

Unutmayın, ne kadar paint programında mouse kullanarak çizim yapmak zor olsa bile, amacımız eğlence ve hayal gücü.

 Hepiniz iyi eğlenceler...

438
Çizgi & Anime / Ve Batman Öldü !!
« : 25 Aralık 2008, 17:42:55 »

Dedikodular doğru çıktı ve Batman çizgi romanının son sayısında Bruce Wayne öldü. Fakat cinayetin arkasındaki isim hiç kimsenin beklemediği bir çizgi roman karakteriydi

DC Comic'in çizgi roman serisi Batman'de geceleri üstün yetenekli bir yarasa adam olup yaşadığı Gotham City'yi kötülerden koruyan zengin işadamı Bruce Wayne öldü.

Batman'in son sayısı Batman RIP, ABD'de raflardaki yerini aldı. Beklenen oldu ve Bruce Wayne, Batman'in azılı düşmanlarından “Kara Eldiven” i (Black Glove) tarafından öldürüldü. Esas sürpriz ise ise şu: “Kara Eldiven” örgütünün lideri Simon Hurt aslında Bruce Wayne'nin küçük yaşta öldüğü var sayılan babası Dr Thomas Wayne olduğunu iddia ediyor.

Bruce Wayne'in ölmesi, çizgi roman serisinin sona ermesi anlamına gelmiyor. Başka bir kişinin geceleri Batman olup Gotham City'yi koruması bekleniyor. Bu ‘yeni Batman'in' en önemli adayı ise Batman'in çırağı Robin, Bob Kane ve Bill Finger tarafından DC Comics için yaratılan Batman, ilk kez 1939'da piyasaya çıktı.

_________________________________

Batman karakterinin yaratılmasının üzerinden tam 70 yıl geçti. Dile kolay 70 yıl. O gün bugündür, kara şövalye gecelerin kahramanı, Gotham şehrinin koruyucusu oldu. Sonunda mefta oldu. Neyse, ölmedi yüreğimizde yaşıyor... :D

439
Sizlere şöyle bir liste sunmak istiyorum. Nereden nereye kim ne yazmış, bilginiz olur..

1. Vampire of the Mists (1991) by Christie Golden (Sislerin Vampiri)
2. Knight of the Black Rose (1991) by James Lowder (Kara Gül Şovalyesi)
3. Dance of the Dead (1992) by Christie Golden (Ölülerin Dansı)
4. Heart of Midnight (1992) by J Robert King
5. Tapestry of Dark Souls (1993) by Elaine Bergstrom
6. Carnival of Fear (1993) by J Robert King
Castles Forlorn (1993) by Lisa Smedman
7. The Enemy Within (1994) by Christie Golden
8. Mordenheim (1994) by Chet Williamson
Adam's Wrath (1994) by Lisa Smedman
When Black Roses Blooms (1994) by Lisa Smedman
Awakening (1994) by Lisa Smedman
9. Tower of Doom (1994) by Mark Anthony
10. Baroness of Blood (1995) by Elaine Bergstrom
Chilling Tales (1995) by Lisa Smedman
11. Death of a Darklord (1995) by Laurell K Hamilton
12. Scholar of Decay (1995) by Tanya Huff
13. King of the Dead (1996) by Gene DeWeese (Ölülerin Kralı)
Death Ascendant (1996) by Lisa Smedman
Death Unchained (1996) by Lisa Smedman
14. To Sleep with Evil (1996) by Andria Cardarelle (Şeytanla Uyumak)
Tales of Ravenloft (1997) by Brian M Thomsen
15. Lord of the Necropolis (1997) by Gene DeWeese (Ölüler Şehrinin Efendisi)
16. Shadowborn (1998) by Carrie A Bebris and William W Connors
Vecna Reborn (1998) by Monte Cook
17. Spectre of the Black Rose (1999) by James Lowder and Voronica Whitney-Robinson (Kara Gül'ün Hayaleti )
Ravenloft Player's Handbook (2003) by Jackie Cassada, Andrew Cermak, John W Mangrum, Nicky Rea and Andrew Wyatt
18. A Crown of Ashes (2008) by Ari Marmel

Bu yazdığım listedeki isimler yavaş yavaş Türkçe'ye çevrilecektir ama tabii çevrilenlerin ismini yazmış bulunuyorum şu anda.

Ayrıca P. N. Elrod'un yazmış olduğu Ben Strahd Bir Vampirin Anıları ve  Ben, Strahd, Azalin'le Savaş bu lsitede yok. Listeyi fantasticfiction.co.uk adresinden aldım daha sonra neden bu serinin arasına sokulmamış onu da araştıracağım..

440
Kurgu İskelesi / 6 Gezgin | Bölüm 7
« : 10 Aralık 2008, 17:09:41 »

6 GEZGİN

TANITIM
Güneş ışığını ne kadar sevdiğimi farkettim. Annemin bana küçükken, "Bırak oğlum o netin başında pineklemeyi. Çık dışarı, yüzün güneş görsün biraz." dediği günleri hatırladım. Kahretsin! Niye dinlemedim ki zamanında. Hayata sırtımı döndüğüm, uğruna saatlerimi harcadığım o insanlar nerede şimdi? Geriye yine ailem kaldı. Annem kaldı. Herşeye rağmen beni affeden, üzerime titreyen annem. Belki de bu saatten sonra onu bile göremeyecektim. Şu lanet olası yerden çıkayım hele, bir daha aynı hatalara düşmeyecektim.

Oysa bana sırtını dönen insanları ve daha fazlasını kurtarmak için; kendimi, hayal dahi edemeyeceğim olağanüstü olayların ortasında bulacağımı nereden bilebilirdim ki...

===========================

.::ÇOK YAKINDA SİZLERLE::.

===========================

Kapak Resmi için Tıklayın

Spoiler: Göster
 

441
National Geographic Society yerel edisyonların da işbirliğiyle, National Geographic Uluslararası Fotoğraf Yarışması Türkiye elemeleri sonuçlandı.


Kadir Has Üniversitesi Reklamcılık Bölümü öğrencisi Serhat Z. Bayram’a Garanti Emeklilik Mutluluğun Fotoğrafı Özel Ödülü’nü kazandıran fotoğraf...

Türkiye’de 2006 yılından beri düzenlenmekte olan National Geographic Uluslararası Fotoğraf Yarışmasını kazananlar belli oldu. Lokal ve uluslararası olmak üzere iki etaptan oluşan yarışmanın birinci etabında; Doğa, İnsan ve Gezi - Kültür kategorilerinde çekilen fotoğraflar arasından yarışmanın Türkiye finalinin kategori ilk üçü seçildi.

Seçilen bu fotoğraflar Aralık 2008 National Geographic sayısında yer alarak, büyük finalde yarışmak üzere Washington’a gönderildi. Uluslararası finalde üç kategoride büyük ödüle layık görülecek finalistler ise, National Geographic Society Merkezi tarafından tüm masraflarının karşılanacağı bir Washington Gezisi kazanacak.

Yarışmada aynı zamanda Garanti Emeklilik’in kendi üyelerine özel oluşturduğu “Mutluluğun Fotoğrafı” konulu kategoride mutluluğu en iyi betimleyen fotoğrafa Özel Ödül verildi.

İNSAN

İzmir’i terk eden Yunan ordusunun askeri bandosunun ardında bıraktığı enstrümanlarla 1923’te kurulan Tire Bandosu, Birol Üzmez’e “İnsan” kategorisinde birincilik ödülü getirdi. 85 yıllık Tire Bandosu’nun elemanları hâlâ müzelik müzik aletlerini çalıyor. Fahrettin Şankaynağı’nın bu kategoride ikinci seçilen fotoğrafında Milaslı bir kadın çiçeklerle bezenmiş türban ve eski gelinlik kıyafetiyle, köyde yapılacak düğüne hazırlanıyor. Alaçatı’daki kavun ve çocukların fotoğrafı Salih Güler’e bu kategorinin üçüncülüğünü getirdi.



GEZİ KÜLTÜR
Eskişehir Sarıcakaya’nın, Mayıslar köyündeki fabrikaya getirilen ipekböceği kozaları fırınlandıktan sonra açıkhavaya çıkarılıp havalandırılıyor. Çünkü nem, çürümelerine neden oluyor. Kozalar depoya kaldırılmadan önce Faruk Akbaş’ın objektifine takılmış. Faruk Akbaş, fabrika binasının en üst katından çektiği bu fotoğrafla Gezi-Kültür” kategorisinde birincilik ödülü kazandı. Engin Güneysu’nun “Yağmurdan Sonra Oyun” başlıklı fotoğrafı, bu kategorinin ikincilik ödülünü kazandı. Melih Sular’ın çölde bir dörtyol ağzında çektiği “Develer ve Atlarla Gize Piramidi’ne yolculuk” fotoğrafı da bu kategoride üçüncülüğe layık görüldü.



DOĞA

Gediz Deltası’nda bir yandan yakaladığı yılanla açlığını giderme telaşındaki kukumav, diğer yandan da şaşkınlıkla kendisine doğrultulan objektife bakıyor. Kuş fotoğrafçısı Ercüment Nadir Baskın, Mayıs 2008’de deltadaki kuş cennetinde çektiği bu fotoğrafla “Doğa” kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. Arif Avize’nin Kahramanmaraş’ta, Andırın ilçesinin Çokak kasabasında çektiği ve “Doğa” kategorisinde ikinciliği kazanan fotoğrafında ilkbahar papatyası konuklarını ağırlıyor. Volkan Akgül’ün Riva ormanlarında çektiği kendisine üçüncülük ödülünü getiren bu fotoğrafında, arıkuşu arıyla savaşıyor... ve arı kaybediyor.



Resimlerin çözünürlüklü haline buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haberi ne zamandır vermeyi istiyordum da daha yeni koyulmuş sanırım ntvmsnbc.com'a.  Mutluluğun Fotoğrafı gerçektende etkileyici. :)

442
Ravenloft / Şeytanla Uyumak
« : 26 Kasım 2008, 15:38:39 »
Kapak Resmi İçin Tıklayınız
Spoiler: Göster


Merakla beklenen Ravenloft Efsaneleri serisi yeni kitapların çevrileriyle devam ediyor.

Laika Yayıncılık, çıkmış olan kitapların yeni basımlarını piyasaya sürerken bir yandan da devam kitaplarını çevirmeye başladı.

Son olarak seri dahilinde okuduğumuz 2005 Şubatında çıkmış olan Ölülerin Dansı kitabından bu yana uzun bir süre geçmesine rağmen etkisi ilk günkü gibi okuyanları etkisi altına almayı başarıyor. Yeni kitabımız Şeytanla Uyumak‘ın tanıtım yazısı ise şöyle;

Alıntı
Donskoy; Ravenloft dünyasındaki garip lordlardan birisi…

Azalin’in topraklarindaki evini; bu Lordla evlenmek, onun çocuğunu doğurmak ve daha iyi bir gelecek için terk eden Marguerite…

Fakat bu lanetin hüküm sürdüğü topraklarda kim güvende olabilir ki?

Laika Yayınevi tarafından çıkarılan kitabın yazarı Andria Cardarelle. Dilimize Eralp Ersoy‘un çevirdiği bu eserin editörlüğünü de Kayra Küpçü üstlenmiş. 244 sayfadan oluşan bu mükemmel kitabı bir solukta okuyacaksınız.

İnternet üzerinden satın almak isteyen arkadaşlar için kitap satış adresi;

FrpKitap


443
Bilim & Teknoloji / Ekran Çözünürlüğünüz Kaça Kaç?
« : 24 Kasım 2008, 17:30:56 »
Ben 1152x864 kullanıyorum. Kullandığım ekran 17 inç. Sizleri görelim...

444
Sinema / 5. İstanbul Animasyon Festivali
« : 19 Kasım 2008, 15:46:17 »
Spoiler: Göster


Başlangıç Tarihi: 21 Kasım Cuma, 2008  14:00
Bitiş Tarihi: 30 Kasım Cuma, 2008 23:00
Yer: Pera Müzesi Istanbul
Mail: info@iafistanbul.com

Bu sene 21-30 Kasım tarihleri arasında Pera Müzesi'nde beşinci kez düzenlenecek olan İstanbul Animasony Festivali içeriği ile göz dolduruyor. Dünyanın en büyük animasyon festivalleri olan Annecy, Hollanda, Ottawa, Melburne ve Siggraph gibi festivallerinin gözde filmleri yarışma bölümünde izleyiciler ile buluşuyor.

42 ülkeden toplam 222 filmin gösterileceği yarışma bölümünde öne çıkan filmler arasında Amerikalı bağımsız yönetmen Bill Plympton'ın Oscar adayı olan Guide Dog filminin 3. bölümü olan Hot Dog ve son filmi Mexican Standoff bulunmakta. Fransız yönetmen Yann J. 'nin bir işçinin yalnızlığına çözüm olarak gelişen ülkelerden satın aldığı kadın parçaları üzerine filmi Berni's Doll, Avustralyalı yönetmen Dennis Tupicoff'un filmi Chainsaw, Polonyalı Mariusz Wilczynski'nin ödüllü filmi Kizi Mizi, Vân Ta-Minh'in Suddenly filmi, İngiliz Elizabeth Hobbs'un The Old, Old, Very Old Man filmi, Slovakyalı yönetmen Ivana Sebestova'nın dört kanının gözünden aşk, ölüm ve kader üzerine bol ödüllü filmi Four yarışma bölümünde öne çıkan filmler arasında. Ayrıca 60'a yakın Türk kısa metraj animasyon filmi yarışma bölümünde gösterilecek.

Festivalin bir başka önemli bölümü Galalar. Dünyadaki büyük festivallerde gösterilmiş ve ödül almış uzun metraj filmlerin gösterileceği bu bölümdeki en öne çıkan film 2008'in en önemli animasyon filmi Sita Blues Söyler. Amerikalı ünlü yönetmen Nina Paley'in filmi Sita Blues Söyler 2008 senesindeki hemen tüm ödülleri toplayarak tüm festivallerin göz bebeği oldu. Berlinale, Annecy, Avignon gibi festivallerden ödülle döndü. Festivalin bir diğer önemli filmi yine bu senenin önemli animasyon filmlerinden Ahmaklar ve Melekler. Oscar ve Annie adayı olmuş, Cannes gibi festivarllerden ödül ile dönmüş hatta Cannes Film Festivali'nde jüri üyeliği yapmış Amerikalı ünlü yönetmen Bill Plympton'un uzun metraj filmi Ahmaklar ve Melekler de bir çok festivalde en önemli filmler arasında gösterildi. Ayrıca Brezilyalı yönetmen Otto Guerra'nın filmi Wood & Stock:Seks, Uyuşturucu ve Rock'n Roll, ünlü stencil sanatçısı Blu ile beraber Lorenzo Fonda'nın Meksika, Nikaragua, Guatemala, Kosta Rika ve Arjantin'de yaptıkları yolculuk üzerine belgesel, Kore yapımı olan 7 yönetmenin ortaklaşa yaptığı If You Were Me: Anima Vision 2 festivalde gösterilecek diğer uzun metraj filmler.

İstanbul Animasyon Festivali'nde gerçekleştirilecek bir başka önemli etkinlik ise Atina'daki Animart Festivali ile ortak olarak Yunan ve Türk öğrencilerin bir arada yapacakları ekoloji temalı film. Farklı disiplinlerdeki öğrenciler, 10 gün boyunca yapacakları çalışmalar sonucunda bir film üretecekler ve üretim sürecindeki deneyimlerini ve yaptıkları çalışmayı festival sırasında katılımcılar ile paylaşacaklar.

445
Ejderha Mızrağı / Ruhlar Savaşı
« : 16 Kasım 2008, 14:00:47 »


Batan Güneşin Ejderhaları - Ruhlar Savaşı 1. Kitap
Batan Güneşin Ejderhaları, Kaos Savaşı'nın bitiminden 40 yıl sonra başlıyor.

Bitmek bilmez savaşlarla örselenmiş, büyük ejderhaların gölgesinde sinmiş Krynn halkının yazgısı, bir gece patlayan ve Ansalon'u yıkıp geçen muazzam fırtınayla birlikte yeni bir dönemece giriyor. Fırtınanın yüreğinde, lanetli Neraka Vadisi'nde ortaya çıkan genç bir kızın başını çektiği savaş ufukta belirdi bile. İsmi zikredilemeyen Tek Tanrısının adıyla ülkeleri fetheden Mina adlı bu genç kız, dünyanın ve üzerinde yaşayan halkların ruhu ve yüreği uğruna verilecek, en büyük savaşın habercisi.

Margaret Weis ve Tracy Hickman Ruhlar Savaşı üçlemesiyle ve yepyeni, güçlü, inanılır karakterler ve esrarengiz bir olay örgüsüyle Krynn'e geri dönüyor.


Kayıp Yıldızın Ejderhaları - Ruhlar Savaşı 2. Kitap
'Sadece soru sorarsak cevap alabilirizp, '

Cevabı belirsiz olan o kadar çok soru var ki...

Krynn'i tehdit eden o gizemli kudret ne? kara zırhlı Şövalyeler tarafından korunan genç kız Mina'nın yakardığı Tek Tanrı kim? Ölü ruhlar neden dünyadaki bütün büyülü güçleri emip kurutuyor? Dev yeşil ejderha Beryl, fethetmeye karar verdiği elf ülkesi Qualinesti'yi ele geçirebilecek mi? Zamanı allak bullak edip bütün dünyanın varlığını askıya alan yaramaz kender Tasslehoff neden ve kimden kaçıyor?

Bir grup cesur ve fedakar kahraman, bir yandandünyayı hızla ele geçiren ölümsüz güve karşı savaşırken, biry andan Ansalon'u yıkımla tehdit eden dev ejderhalara karşı mücadele etmek zorunda.

Krynn'i gizemler vetehlikelerle dolu bir gelecek beklemekte. Bu gelecek, karanlık ve umutsuz gibi görünüyor. Fakat karanlığın derinliklerinde hala parlayan bir ışık var: inancın, sevginin ve cesaretin ışığı.

Kayıp bir yıldızın ışığı...


Yitik Ayın Ejderhaları - Ruhlar Savaşı 3. Kitap
Savaşın alevleri Ansalon'u sarmış durumda. Tek Tanrı'ya hizmet eden genç savaşçı Mina'nın yönettiği ölü ruhlar ordusu zafer için yürüyüşe geçiyor. Bu korkunç ordu, tüm Ansalon'u fethetmeden durmayacak...
Başkentlerinin yıkımından sonra anayurtlarını terk etmek zorunda kalan sürgün Qualinesti elflerini Toz Bozkırları'nda zorlu bir yolculuk bekliyor. Çölün cehennem sıcağından sağ kurtulsalar bile, Silvanesti topraklarında nelerle karşılaşacaklarından habersizler...
Ejderha Malystryx'in, dünya üzerindeki mutlak hakimiyetini kaybetmeye hiç niyeti yok ve karşısına çıkan herkesle savaşmaya kararlı, hatta bu tanrı olsa bile...
Güneşin battığı, yıldızların kaybolduğu ve aynı göklereden yitip gittiği sonsuz karanlıkta yollarını bulmak isteyenlerin takip edebilecekleri tek bir ışık var; yüreklerinin ışığı.



Yazarlar: Margaret Weis & Tracy Hickman



Tanıtım yazılarından da anlaşıldığı gibi Ruhlar Savaşı Serisine Kaos Savaşlarının bitiminden 40 yıl sonra başlıyoruz. Yol arkadaşlarından bir çoğu ile burada tekrar karşılaşıyoruz. Kenderimiz Tass burada da büyük bir rol üstleniyor. Hatta be hatta dünyanın daha da önemlisi tanrıların kaderi onun elindedir. En çok merak eilen karakterlerden Raistiln küçükte olsa bu seride de bir rol üstlenmiş.

Bu konuyu aslında okumayanlardan daha çok okumuş ve hislerini dile getirememiş arkadaşlar için açıyorum. O kadar ki okurken kendinizen geçiyorsunuz adeta. O son satırı okuduğunuza üçlemeyi içinize sindirmeniz için bir kaç dakika yalnız kalmanız bu nedenle oralara vardığınızda mümkün mertebe yalnız olmanız tavsiye edilir.

Altınay, Elf milletleri Qualinesti ile Silvanesti, Mina ve Galdar, Şövalyeler ki içlerinden asıl kişi Gerard ile Odila, büyücüler Palin ve Dalamar, ejderhalar Ayna ile Ustura, Laurana ve Mareşal Medan, dünyadan kısılıp kalmış ruhar ve herşeyin anahtarı Tass! Böye zevke okunacak bir maceraya ne kadar övgü edilse de azdır. En azından hakkında konuşarak ve düşüncelerimizi dile getirisek saygımızı götermiş oluruz. (Okumayan arkadaşlara yazdığım saçma geliyor olabilir ama okuyup bitirdiğiniz zaman emin olun ne demek istediğimi anlayacaksınız)

Sonu hiç beklemediğim hatta aşırı derecede üzüldüğüm bir şekilde bitti. Şöyle olsa bu şekilde gitse diye tartışırdım ama düşündüğüm şekilde bitseydi bu kadar etkilenir miydim bilmiyorum. Demek istediğim, okumayanlarınız varsa direk başlamanızdır önerim. Efsaneler Üçlemesinden sonra etkileyici bir üçleme daha sizleri bekliyor.

446
Sessiz Gezegenin Dışında - Kozmik Üçleme 1. kitap
Elinizdeki kitap gerçek bir bilimkurgu klasiğidir ve onun öndeki kahramanı Dr Ransom, Cambridge’li bir akademisyendir. Onu kaçırıp başka bir gezegene götüren kişilerin amacıysa o dünyanın hazinelerini yağmalayıp Ransom’ı oradaki yaratıklara kurban olarak vermektir. Ama öykü elbette ki rayından çıkacak ve o dilbilimci geldiği "sessiz gezegenin" trajik öyküsünü, evrenin her yerinde bilinen biçimiyle çürümüş ve kaybolmuş Yerküre’nin macerasını öğrenecek, o korkunç gerçekle yüzleşip satırarası kahramanlarının yüzyıllardır üstlendiği sorumluluğu anlamak zorunda kalacaktır. Seninle ben ilk karşılaştığımızda karşılaşma süreci çok kısa bir sürede olup bitmişti ve bu hiçbir şeydir. Biz şimdi o karşılaşmayı hatırladıkça bir şeyler gelişmekte. Ama hâlâ o karşılaşma hakkında çok az şey biliyoruz. Gün gelip de ölmeye yattığım zaman o karşılaşmayı hatırladığımda ne olacak, o ana kadar geçen günlerim boyunca üzerimde ne etkiler yaratacak...işte gerçek karşılaşma budur. Senin söylediğin şey karşılaşmanın yalnızca başlangıcıdır. Bana sizin dünyanızda da şairler olduğunu söylemiştin. Peki, ama onlar sana bütün bunları öğretmiyor mu?

Perelandra (Venüse Yolculuk) - Kozmik Üçleme 2. kitap
Öykümüzün kahramanı Cambridgeli akademisyen Dr.Watson''ın kutsal görevi, bu kez halkının Perelandra dediği Venüs gezegeninde, cennete benzeyen eşsiz bir dünyada gerçekleşiyor. Ne kadar korkunç olursa olsun, orada eski düşmanı Dr.Weston''la karşılaşmak ve onun şeytani planlarını engellemek zorundadır. Artık delirmiş durumdaki Dr.Weston''ın bedeni kötülüğün güçleri tarafından ele geçirilmiştir; ama kahramanımız insanüstü bir gayret sarf ederek Perelandra''nın masumiyetini korumalı ve yapılmak istenen kötülüğü, tüm yaratılmışların geleceğini savunmak adına durdurmalıdır. Aslında bu onun henüz bilmediği yazgısıdır.

''Ağaç o dünyada dikildi, ama meyve bu dünyada olgunlaştı. Karanlık Dünyada kan ve hayatın karışımının fışkırtan çeşme, burada yalnızca hayat verir. İlk şelaleleri geçtik, bundan sonra ırmak derinlere akıp denize yönelmekte. Burası Onun, fethedenlere vaat ettiği Sabah Yıldızı, burası dünyaların merkezi. Bu vakte kadar her şey bekliyordu. Ama artık borular çaldı ve ordu harekete geçti. Şükürler olsun Ona!... Elveda ey Dost ve Kurtarıcı, elveda. Her üçümüz de zamanın boyutları içinden geçene dek elveda. Maleldil''e her zaman bizi anlat, tıpkı bizim seni anlatacağımız gibi. Nuru,sevgisi ve gücü daima seninle olsun.''

Korkunç Kale - Kozmik Üçleme 3. kitap
Bu kez olaylar Jane Studdock'un gördüğü bir Kâbusla başlar; ertesi gün kâbusunda gördüğü yüzü gazetede görür, karısını zehirlediği için giyotinle idam edilmiş bir bilim adamıdır bu. Jane'in gerçek ve korkunç bir olay hakkında uyarıldığını, aslında seçilmiş biri olduğunu anlaması epey uzun sürecektir. Eşi Mark'ın insan hayatını uygar dünya adına
bütünüyle denetlemek isteyen bir örgüte katılması her şeyi daha da zorlaştırmaktadır. Artık özgürlük yanlıları ve totaliter yönetim tehlikesi arasında zamana karşı müthiş bir ölüm kalım savaşı başlamıştır. Bu savaşta bazı eski dostlar da elbette Jane'in yanında yer alacaktır.

Elinizdekibu kitapla birlikte bilimkurgu tarihinin en önemli eserlerinden sayılanC. S. Lewis'in kozmik üçlemesi tamamlanırken iyinin ve kötünün savaşı yeniden kızışıyor.

Yazar: C. S. Lewis

447
Duyurular / Kitap Fuarları
« : 01 Kasım 2008, 10:14:19 »


TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde, 1-9 Kasım 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan 27. İstanbul Kitap Fuarı kapılarını bugün kitapseverlere açıyor.

Evet, bu güzel fuarı kaçırmamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Özellikle fantastik kurgu severler olarak adımızı duyurmak için yoğun bir katılım olursa eminimki okuduğumuz türün önemli oluşu artacak ve ilgi ile bakış açıları daha olumlu yönlere doğru gidecektir. Bugün ve önümüzdeki sekiz gün boyunca kapılarını açık tutacak 27. İstanbul Kitap Fuarı'na ulaşımı aşağıda görebilirisniz.



Fuar'ın bu yılki onur yazarı ise Füruzan. Fantastik Edebiyat kısmına ilginin yoğun olacağını şimdiden seziyorum. Gelecek Cumartesi ve Pazar günleri için site olarak planımız olması muhtemel olduğundan, gidecek arkadaşlar kendilerini buna göre ayarlayabilirler. :)

Yurtdışından da yazarlar ve şairler fuara konuk olacaklar. Gelecek yazarlar hakkında cnnturk.com adresi güzel bilgiler vermiş. Okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Son olarak Fuar alanı Krokisinide aşağıya koyalım. Katılacak arkadaşlar, emin olun pişman olmayacaksınız. :)


448
Selamlar. Yazamayalı uzun bir zaman olmuştu. Bir kaç değişiklikten bahsetmek ve yeniliklerden haber vermek istedik. Öncelikle portal ve forum temamız değişti. Hani bazı arkadaşlarımızın çok istediği, forum-portal uyumunu burada yakalayabileceklerdir eminim. :) Umuyoruzki yeni temalardan hoşnut olmuşsunuzdur (forum temasını bayağı beğenen çıktı, sevindim.. :P). Özel dosyalarımız ile de çok yakında sizlerle olacağız.

Şu anda internet exploler ile portala giren arkadaşlarımız bir kaç küçük sorun ile karşılaşabilir lakin en kısa zamanda o hatalarda giderilecektir. Beğenmeyen arkadaşlarında canı sağolsun yahu... :P

"Forumdaki şu an bulunan yeni temayı beğenmedim, ne bu böyle? Ben eskisini istiyorum!!!" diyen arkadaşlarımızda hemen

Profil
-Forum Ayarları
 -Kullanılan Tema

linklerine tıklamak itibariyle eski temaya geri dönebilir. Tabii portal için bu seçeneğimiz mevcut değil, idare edeceksiniz artık. :P

Neyse efendim, kısacası temalar değişti yeni bir yüz oluştu falan filan. Görüntüler haricinde yakında gelecek projelerimizin çok daha etkileyici olduğunu temin edebilirm. Herkesin kendisine iyi bakması ve fantastik dünyadan vazgeçmemesi dileğiyle,

Saygılar

Ana sayfa için buraya tıklayabilirsiniz.

449
Sinema / Altın Portakal ödülleri sahiplerini buldu
« : 20 Ekim 2008, 09:24:15 »
45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülünü Ben Hopkins’in “Pazar-Bir Ticaret Masalı” adlı filmi aldı.

Festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Festivalde ödüller şöyle dağıldı:

En İyi Film: Pazar-Bir Ticaret Masalı (Ben Hopkins)
Altın Portakal SİYAD En İyi Film Ödülü: Hayat Var (Reha Demir)
Yurtiçi Kargo Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü: Nokta (Derviş Zaim)
Behlül Dal Digitürk Genç Yetenek Jüri Özel Ödülü: Aydın Bulut (Başka Semtin Çocukları)
En İyi Yönetmen: Derviş Zaim (Nokta)
En İyi Senaryo: Ben Hopkins, (Pazar-Bir Ticaret Masalı)
En İyi Müzik: Mazlum Çimen (Nokta)
En İyi Kadın Oyuncu: Nurgül Yeşilçay (Vicdan)
En İyi Erkek Oyuncu: Tayanç Ayaydın (Pazar-Bir Ticaret Masalı)
En İyi Sanat Yönetmeni: Türker İşçi (Başka Semtin Çocukları)
En İyi Görüntü Yönetmeni: Zekeriya Kurtuluş (Vicdan)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Övül Avkıran (Pandora’nın Kutusu)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Volga Sorgu Tekinoğlu (Başka Semtin Çocukları)
En İyi Kurgu: Mustafa Preşeva (Vicdan)
En İyi Laboratuvar: Fono Film (Gökten Üç Elma Düştü-Vicdan)
En İyi Saç ve Makyaj: Vicdan
En İyi Kostüm: Zeynep Sırlıkıya (Pazar-Bir Ticaret Masalı)
En İyi Ses Tasarımı-Miksaj: Nokta
En İyi Özel Efekt: Burak Balkan (Üç Maymun)

450
Sinema / Watchmen
« : 12 Ekim 2008, 17:28:32 »
Yönetmen: Zack Synder
Yazarlar: David Hayter, Alex Tse
Çıkış Tarihi: 6 Mart 2009 (USA)
Oyuncular: Carla Gugino, Jeffrey Dean Morgan, Patrick Wilson, Billy Crudup, Malin Akerman

Daha fazla bilgi için tıklayın.

Şu anda film hakkında bildiğim tek şey yönetmeninin 300 Spartalı filminin yönetmenliğini de üstlenmiş olan Zack Synder. Ayrıca Mart 2009 tarihinde gösterime girecek. Böyleside olmaz dedirten cinsten olmuş fragman. Spartalı filmini bayağı bir andırıyor. Neyse konuşmaya lüzum yok, buyrun fragmanı izleyin.

http://www.dailymotion.com/relevance/search/watchmen/video/x65xeo_watchmen-trailer-httpteasertrailerc_shortfilms

Sayfa: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 37