Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Adroid

Sayfa: 1 [2]
16
Güncel / Ynt: İdefix'in kargo gönderme anlayışı
« : 18 Şubat 2015, 20:03:27 »
Bende büyük bir memnuniyetle yapıyorum alışverişimi. İdefix ;  kitaplar zarar görmesin diye büyük bir özenle kitapları kutulayıp yolluyor.Ama demek ki ara sıra böyle şeyler olabiliyor.

İdefix'in kitapları da kutuluymuş :D :D.



Orda anlatmak istediğim ' Özenle Kutulayıp ' olacak , aslında :D

17
Güncel / Ynt: İdefix'in kargo gönderme anlayışı
« : 18 Şubat 2015, 19:49:42 »
Bende büyük bir memnuniyetle yapıyorum alışverişimi. İdefix ;  kitaplar zarar görmesin diye büyük bir özenle kitapları kutulayıp yolluyor.Ama demek ki ara sıra böyle şeyler olabiliyor.

18
Kitaplar / Ynt: Bitmemiş Öyküler
« : 12 Şubat 2015, 21:40:24 »
Biraz önce gördüğüm forumun Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz isimli başlığında iki arkadaşımızın yaptığı yoruma karşılık vermek istedim konuyu dağıtmamak için eserin başlığına yapacağım.

Arkadaşlarım kitabın oldukça ağır ilerlediğini söylemişler. Karşıt görüş belirtme gereği duydum hem belki hoş bir tartışma konusu olurdu güzel vakit geçiririz :)

Bence bir kitabın "ağır gitmesi" farklı şey "ağır olması" farklı bir şey. Bir kitabın ağır ilerlediğini iddia ettiğiniz bir cümleden kolaylıkla kitaptaki cümlelerin boğucu olduğu olayların tekdüzelikten kurtulamadığı anlamı çıkarılabilir. Oysa bence bu eser ağır ilerleyen bir eserden ziyade ağır bir eserdir.

Tolkien'in gerçek kimliği bence fantastik kurgu yazarı olan kimliğinden ziyade efsane, mit ve türevleri hakkında müthiş araştırmaları olan profesör kimliğidir. Tolkien'in üslubunu tam olarak anlamak için Silmarillion ve Sigurd İle Gudrün Efsanesi'ni okumak gerekir. Tolkien zaten dili derin ve özlü olan bir yazardır. Belki de çuvaldızı kendimize batırmalıyız ne dersiniz? :)

Bitmemiş Öyküler, Silmarillion, Sigurd İle Gudrün Efsanesi bunlar cidden çok ağır eserlerdir. Sonuçta hayatını mitlere adamış (detay bilgi: Beowulf üzerinde derin araştırmaları olan) bir yazarın eserleri.

Bitmemiş Öyküler ahenkli bir dille yazılmış bir eser ayrıca dilindeki mitolojik tat yoğun olduğundan Türkçe'ye çevrilmesi çok daha zorlaşmış. Buna rağmen altından çok başarılı kalkıldığını düşünüyorum. Bu tip eserlerin dilinin ağırlığına alıştıktan sonra aslında çok akıcı olduklarını fark edeceksiniz.

Tabii belki de kastettiğiniz aslında eserin "ağır" olduğudur da ben yanlış anlamışımdır o zaman bir şey diyemem tabii.

Bunlar benim görüşüm karşı çıkmak elbet hakkınız :)

Şu an görüşünüzü belirtiğiniz için  mutlu oldum.Aslında benim demek istediğim konunun ağır olmasıydı ama yanlış bir söz kalıbı kullanmışım.Zaten ben Silmarillion'u okuduktan sonra ona başladım ama kitabın içindeki açıklamaları kastedmiştim ben zaten :D Birde kitabı biraz incelediğimde çoğu yerde geçen hikayelerin tekrar açıklanması insanı sıkabiliyor açıkcası.Mesela Turin'in öyküsünün biraz farklı biçimde yazılması insanda kafa karışıklılığı oluşturabiliyor.Kendimi anlatabilmiş olduğumu umarım...

19
Kitap okuduğum için kendimi çevremde o kadar yalnız hissediyorum ki...

Katılmamak elde değil.Bende Bitmemiş Öyküler'e başladım ama ne yalan söyleyeyim 30 sayfa okuyup bıraktım.Gerçekten de çok ağır ilerliyor.Bende Marslı'ya başladım şu anlık güzel gidiyor , ilerisini merak ediyorum açıkcası.

20
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 07 Ocak 2015, 22:12:12 »
Başkadır Başka (Söyleyenini bilmiyorum.)

Seslendirenin Bora Öztoprak olması lazım videoda öyle yazıyordu,hatırladığım kadarıyla.

21
Şişedeki Mısralar / Ynt: Gezegene Ağıt
« : 04 Ocak 2015, 22:38:39 »
Aslında güzele benziyor devamını yazıp atabilirsen şahane olur :D Benimde yazasım geldi şimdi.Şu sınavlarım olmasa :(

22
Şişedeki Mısralar / Ynt: Gezegene Ağıt
« : 04 Ocak 2015, 22:34:37 »
Hmmm...Aslında bu forum içerisinde iyi bir akım olabilir.Bende bir şeyler karalarım belki , ama söz vermiyorum :D

23
Şişedeki Mısralar / Ynt: Gezegene Ağıt
« : 04 Ocak 2015, 21:03:40 »
Vay vay vay süper olmuş.Daha fazlasını görmek dileğiyle,gerçekten süper olmuş ellerinize sağlık

24
Güncel / Ynt: Mutlu Yıllar
« : 31 Aralık 2014, 20:38:30 »
Mutluluk havuzu içinde okunacak bolca kitaplı bir yıl diliyorum.Yeni yılınız kutlu ve sağlıklı olsun.

25
Televizyon / Ynt: Doctor Who
« : 25 Aralık 2014, 19:20:23 »
Her zamanki gibi bu noelde Doctor Who ile şenleneceğiz.Last Christmas adlı noel özle bölümüne sayılı dakikalar kaldı.Yaşasın :D

26
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Marslı - Andy Weir
« : 21 Aralık 2014, 20:04:19 »
Bu aralar bu kitabın çok bahsedildiğini görüyorum.Bende heveslenmiştim ve ilk siparişimle almaya niyetlendim.Ama Hazal abla uzun uzadıya bir yorum atınca biraz duraksadım.Ama ben zaten bilim-kurgu okuyan bir tip değilim yani henüz başlamadım onun için okumamın bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum.( Bu arada ilk yorumum :D )

Sayfa: 1 [2]