Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - darkkb

Sayfa: [1] 2 3 ... 5
1
Güncel / Ynt: pekin olimpiyatlari
« : 09 Ağustos 2008, 17:21:12 »
eet haklısın ama bu sayede çin in tanıtımı yapılıyor ve oluk oluk para akıyor çin e o harcadıkları paralardan daha fazlası çin e geri dönüyor ;) ;)

2
Müzik / Ynt: Şebnem Ferah
« : 09 Ağustos 2008, 14:21:51 »
Evet hem olduğu gibi hem de sesi harika o kusursuz bir sanatçı.

~ Yazım hatası istemiyorum lütfen.

3
Yıldız Savaşları / Ynt: Clone Wars
« : 09 Ağustos 2008, 14:18:56 »
star wars ı hıc sevmem ama bılgınız olsun dıye soyluyorum bu fılmden sonra izgi diziside yayınlanacakmıs

4
Güncel / Ynt: pekin olimpiyatlari
« : 09 Ağustos 2008, 12:09:23 »
2008 Olimpiyat Maskotları

2008 Pekin olimpiyatlarının açılışına tam 1000 gün kala 5 maskottan oluşan olimpiyat maskot takımı basına tanıtıldı.Maskotlar Çin'in en meşhur 4 hayvanı olan Balık, Panda, Kırlangıç ve Tibet Antilopunu sembolize ederken beşinci maskot olimpiyat ateşini temsil ediyor.

Beş maskot iki heceli isimlere sahiptirler. Aynı hecenin iki defa tekrarlanması çocuklara sevgi göstermenin bir şeklidir. Beibei balık, Jingjing panda, Huanhuan Olimpiyat ateşi, Yingying Tibet Antilopu, ve Nini ise Kırlangıçtır.

Bu isimleri biraraya konup yazıldığında ise “Pekin'e Hoşgeldiniz” anlamında “Bei Jing Huan Ying Ni” cümlesi oluşur. Bu cümle olimpiyat oyunlarının genç elçileri olan beş maskotun sıcak bir karşılama mesajıdır.

Beş Maskot, geniş coğrafyaya sahip Çin'den manzaraları ve Çin'in dört bir yanından insanların hayallerini de sembolize eder. Vücutlarında ve başlıklarında doğanın beş elementini ( deniz, orman, ateş, toprak ve gök ) Çin geleneksel sanat ve dekorasyon formatında görebilirsiniz.

Eski Çin kültüründe işaret ve semboller ile şükran dağıtma geleneği vardır. Beş Maskotun her biri farklı bir temenni taşır. Bu temenniler zenginlik, mutluluk, tutku, sağlık ve şanstır. Bu temmeniler beş maskot tarafından bütün dünya çocuklarına taşınacaktır.

Beş maskot olimpiyat ruhu çerçevesinde dünyayı barış ve arkadaşlık dairesinde birleştirme imkanları arayacaklardır. Pekin 2008 olimpiyatları her kıta için Tek Dünya, Tek Rüya hedeflemektedir.
Beş olimpiyat halkası gibi , beş olimpiyat maskotu da Pekin Olimpiyat oyunları için bütün dünya çocuklarına dostluk ve barış mesajları taşıyan simgelerdir. Samimi bir halka oluşturan, eğlenen beş çocuğu temsil eden maskotlar aynı zamanda Çin'in en meşhur dört hayvanı olan Panda, Balık , Tibet Antilopu ,Kırlangıçı ve Olimpiyat Ateşini sembolize eder.

Beibei



Çin'in geleneksel kültür ve sanatında, balık ve su zenginlik ve hasadı temsil eder. Beibei zenginlik dileklerini taşır. Balık aynı zamanda Çin kültüründe bereketli yıl ve iyi hayatı temsil eder. Su dalgası şeklindeki figürler geleneksel çin sanatından alınmıştır. Beş mascot arasında Beibei en saf ve kibar olanıdır. Su oyunlarında güçlüdür ve Olimpiyat halkalarındaki mavi halkayı temsil eder.

Jingjing



 

Jingjing çocukları güldürür. Bundan dolayı gittiği her yere mutluluk getirir. Bu neşeyi onun acemi dansında ve şirin siyah ve beyaz kürkünde görebilirsiniz. Milli bir hazine ve korunan tür olarak pandalar hep hayranlık uyandırır. Song Hanedanlığı dönemindeki porselen desenlerinden olan başlığındaki lotus deseni zengin ormanları ve insane ve doğa arasındaki ahenkli ilişkiyi yansıtır. Jingjing; bizim doğanın hediyelerinin korunması ve gelecek bütün nesillere güzel bir şekilde iletilmesi için olan isteğimizi temsil etmesi için seçilmiştir. Jingjing toy ve optimisttir. O kuvveti temsil eden bir atleti sembolize eder ve siyah olimpiyat halkasını temsil eder.

Huanhuan



Maskotların samimi halkası içinde, Huanhuan büyük abidir. O bir ateşin çocuğudur ve olimpiyat ateşini ve spor ihtirasını temsil eder. Huanhuan maskotların tam ortasında olimpiyat ruhunu yansıtacak şekilde durur. Daha hızlı koşmayı, daha yükseğe zıplamayı, daha güçlü olmayı, açık ve davet edici olmayı teşvik eder. Huanhuan'ın ışığı nerede parlarsa, orada Pekin 2008 sıcaklığı ve Çin halkının sıcak daveti hissedilir. Kafasındaki ateş figürleri de ünlü Dunhuang duvar desenlerinden esinlenilip, Çin geleneksel şans desenleri eklenmiştir. Huanhuan dışa açık ve coşkuludur. Top oyunlarını sembolize eder ve olimpiyat halkalarında kırmızı halkayı temsil eder.

Yingying



Tum anteloplar gibi,Yingying hizli , atik ve hızla tum dunya uzerinde yaris yapar gibi uzun adimlarla hareket ederler.Cin in yüzolcumunun buyuklugunun sembolu olarak,anteloplar saglık ,esenlik ,ve dogadan harmoni ile gelen bir vucut gucu nu tasir.

Yingying'in adeta ucarken verdigi pozlar,Qinghai-Tibet platosundaki Cindeki ilk koruma altina alinan hayvan ozelligi olmasinin da esintisini tasir.

Seckin Tibet anteloplari ,Pekinin Yeşil Olimpiyatlari icin taahhutunu yansıtır.

Bas suslemesi Bati Cinin etnik dizayn kulturlerini ,Sinkiang ve Qinghai – Tibet in cesitli dekoratif stillerinden esinlenmistir.İz ve arazi konusunda cok guclu olup,Yingying Kıvrak zekasi ve cevikligiyle Sari olimpiyat yuzugunu temsil eder.

Nini



Her baharda ve yazda Baskent pekinde cocuklar ruzgarın esintisi ile ucurtma ucururlar.Ucurtma desenleri arasinda da altın kanatlı kirlangic geleneksel olarak en unlusudur.Nini nin dizayni bu buyuk geleneksel olaydan ileri gelir.Onun altin kanatlari sonsuz gokyuzunu ve uctugu her yere iyi sans dagitmayi sembolize eder.Kirlangic ayni zamanda yan olarak Cincede telaffuz edilir.Ve Yanjing Pekinin oldugu gibi eski baskent in adidir.Arkadaslari arasinda kirlangic olarak masum ve eglencelidir.Jimnastikte cok kuvvetli olup,yesil olimpiyat yuzugunu temsil eder.


5
Güncel / pekin olimpiyatlari
« : 08 Ağustos 2008, 22:06:35 »
türkiye kendi olimpityat tarıhının en çok katılımını yaptı pekin olimpiyatlarıı muhteşem bir gosterıyle acıldı bu bölgeye olimpiyat haberlerini ve gelişmelerini koyalım ve tabı sızın yorumlarınızıda beklıyorum




6
Televizyon / Avrupa Yakası
« : 08 Ağustos 2008, 21:49:18 »
Avrupa Yakası'nda Ata Demirer geri dönüş yaparken, bu kez evin annesi Hümeyra diziden ayrıldı.

Demirer diziden Hümeyra ile yaşadıkları tartışma nedeniyle ayrılmıştı.
Avrupa Yakası'nın yeni bölümlerinde rol alacak olan Ata Demirer'in Hümeyra'nın ayrılmasından sonra dönüş kararı alması dikkat çekti.

Çekimler sırasında ekip gülme krizine tutulurken Hümeyra, Ata Demirer'i herkesin içinde azarlamıştı. Hümeyra, "Sette gülme krizine tutulmuştu. Hepimiz profesyoneliz. Orada dakikalar bile çok önemli. Buna en sert şekilde tepki gösterdim" diyerek kendisini savunmuş, Ata Demirer ise diziden ayrılmıştı. Dizinin senaristi Gülse Birsel, Ata Demirer'in ayrılmasından sonra 'Volkan, askere gitti' diyerek ve zaman zaman da onu anarak diziden tamamen kopartmamıştı. 
       

7
Müzik / Ynt: Şebnem Ferah
« : 08 Ağustos 2008, 12:56:15 »
o bir rock tanrıçası ona aşığım bir tanesin şebooooooooo

8
Çizgi / Ynt: Veriti & SeD Prodakşın ~ Acemi Lab.
« : 08 Ağustos 2008, 12:51:53 »
eline saglık cok super olmuslar özellikle jack harıka

9
Sinema / Ynt: olsada izlesek...
« : 07 Ağustos 2008, 18:58:34 »
dc vs marvel mi? Böyle bir film yapmazlar :D

Hobbit olsa da izlesek :P
zaten olsada izlesek dedi yaa :gh :gh hobbit olacak zaten...

10
Sinema / Olsa da izlesek...
« : 07 Ağustos 2008, 18:19:58 »
Kitabını okuduğunuz veya filmi olsa da izlesek dediğiniz eserler var mı? Benim var:
Warcraft -- Dc vs. Marvel -- filmleri olsa da izlesek.

11
Çizgi / Ynt: Çalışmalarımm
« : 07 Ağustos 2008, 17:55:33 »
yaw ağlamak üzereyim begenmez olurmuyum harika olmus binlerce kez saol bir tanesin yaaawww

12
Eğlence & Mizah / Ynt: Şuan sizi ne mutlu eder ??
« : 07 Ağustos 2008, 12:44:23 »
jla nın son sayısı

13
Çizgi / Ynt: Çalışmalarımm
« : 07 Ağustos 2008, 01:02:44 »
tsk edıyorum merakla bekleyecegım

14
Mitolojiler / Ynt: Mitolojide Kadının Yaratılışı
« : 06 Ağustos 2008, 12:23:17 »
cok guzel gercekten saol

15
Düşler Limanı / Ynt: Karanlık Günler
« : 05 Ağustos 2008, 16:54:56 »
arkadaslar onemlı olan bu olayların neden sureklı     bızım ulkemızde dondugudur   turkıye cok farklı kulturde yasıyan ınsanların bır oldugu tarıhı vsvsvs.....zengın olan bır ulke         aman oyuna gelmeyelım ha...

Sayfa: [1] 2 3 ... 5