Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Derufin

Sayfa: [1] 2
1
FRP Genel / Zaman Çarkı Frp
« : 09 Nisan 2012, 18:37:16 »
Türkiye`nin İlk ve Tek Zaman Çarkı Forum Frp`si Kısa Süre Önce Başladı!


Forum frp alanında birçok şey denendi, oyuncuların çoğu çoluk çocuğa karıştı ve oyunlar kendilerini tekrar etmeye başladı. Ya da daha kötüsü, sistemlerini aldıkları kurguları bozup yazara ve karakterlere saygısızlık yapmaya vardılar.  Daha önce oynanan Yüzüklerin Efendisi veya Harry Potter oyunlarını hepiniz görmüşsünüzdür. Şimdi ise karşınızda hem konu, hem oynanış açısından diğerlerinden çok daha farklı bir Forum Frp duruyor.
Masaüstü ve Forum Frp severlerin buluştuğu güçlü bir kadro, usta kalemlerden çıkan harika bir kurgu ile Zaman Çarkı Frp sizi, yani oyuncularını bekliyor. Oyuna biraz daha deyinecek olursak;

Zaman Çarkı serisini belki duymuşsunuzdur. Gelmiş geçmiş en güzel roman serilerinden biridir, mükemmelliği derinliği ve 'kusursuz'luğundadır. Geniştir ve derindir, herkes bir karakterdir, npcler bile kurguda etki sahibidir. Binlerce ve binlerce karakter, eşit olmamanın bilincinde Desen'de kaderlerini yaşamaktadır. Ve her türlü mitolojinin ve bilimin etkisini taşıyan bu evrende hiçbir şey imkansız değildir.

Zaman Çarkında Yüzüklerin Efendisindeki kadar büyük bir derinlik olduğundan oyun da buna göre tasarlandı. En ufak açık bile bırakılmamak için aylarca uğraşıldı. Ve sonunda yayına girdi, başvurular açıldı.

Eğer katılmak istiyorsanız emir_aykut_celik@hotmail.com veya http://www.facebook.com/theLastBrainbender adresini ekleyebilir veya, buradan katılmak istediğinizi bildirebilirsiniz. (Oyun için ayrı bir site olduğundan reklam olmaması açısından link vermiyorum.) Esen Kalın...

Not: Msnsini verdiğim kişi ben değil, oyunun yöneticisidir.

2
Dae Dagor (Oyun) / DM
« : 22 Ekim 2011, 13:01:21 »
Ben, yani Dm Rplerimi buradan yapacağım.

3
Dae Dagor (Oyun) / LegalMc
« : 21 Ekim 2011, 19:26:42 »
LegalMc`nin Rp Alanı

4
Dae Dagor (Oyun) / Raisor
« : 21 Ekim 2011, 19:26:04 »
Raisor`un Rp Alanı

5
Dae Dagor (Oyun) / Vega
« : 21 Ekim 2011, 19:25:35 »
Vega`nın Rp Alanı

6
Dae Dagor (Oyun) / Cellox
« : 21 Ekim 2011, 19:24:52 »
Eruthelion`un Rp Alanı

7
Dae Dagor (Oyun) / Zaman
« : 21 Ekim 2011, 19:22:55 »
4. Çağ 854

Sonbahar`ın başları

8
Dae Dagor (Oyun) / Oyunu Nasıl Oynayacağımıza Dair
« : 21 Ekim 2011, 19:21:02 »
Bu oyunun tarzı Forum Frp olmakla birlikte, ne mini-rpg ne de büyük bir frp olmadığımızdan diğer Forum Frpler`den bazı farkları olmak zorunda.

Öncelikle her oyuncuya birer adet sayfa açılacak. Bu sayfalar kişinin tek başına yapacağı yolculuk gibi rpleri içerecek. Toplu Kurgularda ise toplu bir konu açacağız. Örneğin Ayrıkvadi`de Divan adlı bir başlık açtığımızda dm ilk rpyi yapar ve divana katılacakları listeler. Ardından oyuncular sıra gözetmeksizin bu başlık altında rp yaparlar. Divan bittiğinde hepsi ayrı yollara gideceklerse kendi başlıklarından devam ederler, birden fazla kişi iseler onlara kurgularına göre ayrı bir başlık yazılır.

Zaman adlı konuda zamanı güncel tutacağız. Sizden istediğimiz Rplerin başına bu tarihleri yazmanız. Aynı zamanda tek başınıza yaptığınız Rp`ler de Rp`nizin sonuna bulunduğunuz mekanı yazmanız gerekmektedir.

Son olarakta Dm`nin yani benimde kendime ait bir sayfam olacak ve  buradan seçilmemiş karakterlerin yaptığı ve kurguyu etkileyen olayları tanrısal bir bakış açısıyla yazıya dökeceğim. Bu başlığı takip etmeniz sizin için önemli olacaktır.

Bunların haricinde bir şey eklenmesi gerekirse de bu başlığa yeni mesaj olarak ekleyeceğim, o yüzden bu başlığı da takip etmenizi öneriyorum. Soru ve yorumlarınızı da buradan yapabilirsiniz.

9
Dae Dagor (Lobi) / Karakter Kartları
« : 15 Ekim 2011, 14:03:42 »

Başvurusunu Yapıp Onay Alan Herkes Karakter Kartını Burada Yayınlayacaktır. Örnek Karakter Kartı;


Adı:

Irkı:

Yaşı:

Mesleği-Görevi:

Bağlı Bulunduğu Krallık:

Varsa Silahı:

Öz Geçmişi:

Karakter Özellikleri:

Sevdikleri:

Sevmedikleri:

Karakter Görüntüsü: (Resim Ekleyiniz)

10
Dae Dagor (Lobi) / İstek ve Şikayetleriniz
« : 15 Ekim 2011, 13:57:41 »

-İstek ve Şikayetlerinizi burada dile getirebilirsin. En kısa süre içerisinde isteğiniz veya şikayetiniz değerlendirilir ve gereken yapılır.-

11
Dae Dagor (Lobi) / Yan Kurgular
« : 14 Ekim 2011, 17:16:06 »
-Yan Kurgularımız Burada Yayınlanacaktır.-

12
Dae Dagor (Lobi) / Başvurular
« : 14 Ekim 2011, 17:09:11 »
Başvuru yapmak için aşağıdaki formu doldurmalısınız;

(Rp) Ad Soyad:
(Rp) Yaş:
Mesleği&Görevi:
Kısaca Kurgusu:
Görüntüsü (Spoiler Veriniz):

Başvuru yapmadan önce bunları okumanızı tavsiye ederim.

-Oyunda Bir Çok Ülke ve Ulus Vardır, bunlar kısaca sıralanılırsa bu sıralama aşağıdaki gibi olur;
1- Belegost Cüceleri
2- Erebor Cüceleri
3- Moria Cüceleri
4- Ayrıkvadi
5- Kuyutorman
6- Limanlar
7- Rohan
8- Gondor
9- Arnor
10- Dale
11- Rhun
12- Harad
14- Mordor

Başvururken ülkenin siyasi, politik ve ırksal konumunu bilmenizi öneririm. Aksi halde yanlış anlaşılmalar çıkabiliyor, mesela biri ben Mordor Prensi olmak istiyorum diye elf bir karakterle başvurabiliyor. Ne demek istediğimi herkes anladı sanırım. Ama ben bir liste oluşturayım;

Ayrıkvadi Okçu Taburu Komutanı:
Ayrıkvadi Süvari Birliği Komutanı:
Ayrıkvadi Piyadeleri Komutanı:

Kuyutorman Kralı (Thranduil):
Kuyutorman Beyi:
Gözcüler Komutanı:

Limanlarda ki Elf Filosunun Komutanı:
Limanlar Muhafızı:

Rohan Kralı:
Rohan Kraliçesi:
Rohan`ın Hanımı:
Yurt`un İkinci Baş Komutanı:
Yurt`un Üçüncü Baş Komutanı:
Dunharrow Beyi:

Gondor Kralı:
Gondor Veliaht Prensi:
Gondor Prensi:
Osgilliath Komutanı:
İthilien Prensi ve Gondor Vekilharcı:
Dol Amroth Prensi:
Dol Amroth Prensesi:

Arnor Kralı:
Arnor Kraliçesi:
Arnor Prensi:
Arnor Prensesi:

Dale Kralı:
Dale Kraliçesi:
Dale Prensi:
Dale Prensesi:

Rhun Kralı:
Rhun Kraliçesi:
Rhun Generali:

Harad Kralı:
Harad Kraliçesi:
Harad Prensi:
Harad Prensesi:

Khand Kralı:
Khand Kraliçesi:
Khand Prensi:

Umbar Kralı:

Kan Emici:
Angmar Generali:
Angmar Komutanı:

Buradaki karakterler sadece genel hatlarıyla bulunmaktadır.İstediğiniz kadar özgür düşünebilirsiniz.Tek yapmanız gereken oyunu bırakmayacağınız bir karakter hazırlamak ve başvurmak.



13
Dae Dagor (Lobi) / Ana Kurgu Yorum Köşesi
« : 14 Ekim 2011, 16:40:10 »

-Ana Kurgu Hakkındaki Yorumlarınızı Buraya Alalım!-

14
Dae Dagor (Lobi) / Ana Kurgu
« : 14 Ekim 2011, 16:37:31 »

Yüzük Savaşlarının Bitmesiyle Başlayan 4. Çağ İnsanların Zarafet Çağıydı, İlk başta bir düzen oturttuklarını sanıp güçlenmeye başladılar. Kaleler inşa edip yüksek kuleler diktiler. Gondor eski Numenor`un Ar-Pharazon zamanında ki ihtişamını aratmıyordu Osgilliath yeniden başkent olmuş, Rhun`u himayelerine alıp diğer birçok ulusu vergiye bağlamışlardı. Rohan ise artık küçük bir beylik değil koskoca bir ülkeydi. Sınırlarını Boş Topraklardan Dunland`a kadar genişletmişti at beyleri. Arnor Gondor`u bile geçmişti artık, eskilerin kadim kalesi Elendili şehri Fornost yeniden eski görkemini kazanmıştı.

Cüceler eski şehirleri Belegost`u sil baştan yaratmış, karanlığın def edildiği Khazad Dum eskisi gibi başkentleri olmuştu. Demir Dağlar ve Erebor hiç olmadıkları kadar zenginlerdi.

Elflerin durumu ise apayrıydı. Üç yüzüğün solmasının ardından yurtları eski güzelliklerini yitirmiş, Celeborn`un Limanların yolunu tutmasıyla Ağaçların Işığının son tanığı da Orta Dünya üzerin`den ayrılmıştı. Ama Kuyutorman Kralı Thranduil hala yönetiyordu eskiden olduğu gibi Kuyutorman`ı, Dol Guldur`u temellerine kadar yıkmışlar, Kuyutorman`ı huzurlu bir yer haline getirmişlerdi. Ayrıkvadi artık her yıl yapılan ve tüm hür halkları temsil eden bir kişinin katıldığı divanın merkeziydi, divana katılan ülkelerin askerleriyle korunuyordu. Lorien eskisi kadar olmasa da hala Orta Dünya`nın en parlak ve göz alıcı mekânıydı. Haldir ve kardeşleri tarafından yönetiliyorlardı. İthilien`de yaşayan Elfler ise güçlü ve çeviktiler, insanlarla kaynaşıp Elfler ile İnsanlar arasında ki eski bağı yeniden canlandırdılar.

Durum her geçen gün iyiye gidiyordu ta ki;

Hür Halkların Amansız Düşmanı Morgoth Bauglir Gecenin Kapılarını Kırıp Yer Yüzüne Çıkana Dek!

Morgoth`un zincirlerinden nasıl kurtulduğu hiçbir öyküde anlatılmaz. Ama bilinen şudur ki o kurtulup Orta Dünya`nın çok uzaklarına güneyli insanların eskiden yaşadıkları yere yerleşmiş ve oradaki sayısız insanı kandırarak başa geçip kurmuştur hâkimiyetini.

Kan Emici yaratıkların birçoğu Sayısız Göz Yaşı Savaşında katledilmişti ve kalanları da Sauron`un iradesinin kırılmasıyla yok olmuşlardı, biri hariç. O Dumanlı Dağların sisleri ardında uzun yıllar saklanmıştı ama şimdi, o da diğer sayısız canlı gibi Morgoth`un İradesini hissetmeye başladı ve ona katıldı.

Morgoth uzunca bir müddet bekledi, Gondor`u taklit edip yüksek kuleler ve kaleler inşa ettirdi. Artık bu beri, efsanelerden bile silinmiş diyarlarda kurduğu krallığı eski kalesi Angband`dan bile daha güçlüydü. Ve en sonunda zamanın geldiğini hissetti. Yaşayan en güçlü yaratısını, yani ona katılan Kan Emicisini Orta Dünya`nın üzerine saldı, işte o zaman çöktü Orta Dünya`nın üzerine Morgoth`un gölgesi, bu gölge ileride olacakların bir habercisiydi sadece.

Kan Emici birkaç ayını Mordor`u çevreleyen dağlarda ki orkları toplamak ile geçirdi, orklar bir düzene kavuştuklarında ise oradan ayrılıp Rhun`a doğru yol aldı. Ne yemek ne su içmeden koştu Rhun`a kadar, onun doğası ne suyu gerektiriyordu ne de yemeği, bunlar olmadan da yaşayabilirdi, onu hayata bağlayan kandı.

Rhun Gondor tarafından yönetiliyordu, Gondor ve Arnor`un Yüce Kralları eskiden Sauron`un yönlendirdiği bu ülkeyi avuçları içine almışlardı. Kan Emici ilk başta bunu değiştirdi, Rhun Krallarının varisini Morgoth`dan öğrendiği tatlı dille kandırdı ve onu isyana itti. Ve ülke bir süreliğine kaosa gömüldü. İşte böyle atıldı ilk hamle, sayısız çatışmanın ardından Rhun özgürdü. Kan Emici durmadı burada da çok fazla, habercileri Harad ve Umbar`a gönderip onlara vergilerini ödememeleri karşılığında Karanlık Efendilerinin Güney Topraklarını vereceğini söyleyip onları da kandırdı. İsyanların buralarda da boy göstermesinin ardından işinin Rhun`da ki kısmının bittiğini anlayıp tekrar yola çıktı.

Önce Kuyutorman`a yöneldi, ama Dol Guldur`un temelleri dahi yoktu artık orada ve sonra da Gundabad Dağı`na Goblinlerin büyük meskenine vardı. Bu dağ bir zamanlar güçlüydü, ama Beş Ordular Muharebesi`nden sonra asla eskisi gibi olmamışlardı. Kan Emici yinede burasını da toparladı. Dumanlı Dağlar`a birçok haberci yolladı. Yolculuğunun son aşaması gelip çatmış, önünde bir tek Angmar kalmıştı, eskinin Cadı Kralı`nın toprakları.

Oraya vardığında manzara karşısında dili tutuldu, orklar çoktan harekete geçmiş, Orta Dünya`nın başka hiçbir yerinde olmadıkları bir şekilde güçlenmişlerdi. Kan Emici efendisinin emriyle burada kalıp burayı yönetti ve Morgoth`un planlarını buradan aşıladı Orta Dünya`ya.

**

Karanlığa Dair Fısıltılar dolaşıyordu şimdi Orta Dünya`da, söylentilere göre büyük gölge geri dönmüştü. Herkes ilk başta efsanelere not edilmiş Sauron adını ağızlarına almaya başladılar, ama bilginlerin tahminleri çok daha farklı bir yöndeydi…

**

Sonbahar çökmüştü bir kez daha Orta Dünya`nın üzerine. Karanlık bulutlar Ayrıkvadi`nin üstünde oynaşıyorlardı. Hafif bir meltem usulca okşuyordu Ayrıkvadi`yi. Her yıl Ayrıkvadi`de buluşan divan bir kez daha toplanıyordu sessizce.

15
Orta Dünya FRP / Orta Dünya Forum Frp Hakkında
« : 13 Ekim 2011, 18:17:22 »

Herkes yapıyor biz neden yapamayalım? Orta Dünya`nın Diğer Evrenlerden Neyi Eksik?
Orta Dünya`nın eşsiz ve esrarengiz Dünyası bir kez daha şekil alıp önünüze serilecek, sizde bu dünyada yerinizi almak istiyorsanız işte tam sırası, hazırlaması bizden oynaması sizden!

Oyunu Forum Frp şeklinde oynayacağız, Frp tek bir başlıkta değil farklı mekanları belirten farklı başlıklarda oynanacak. Sayı bizim için çok önemli, o yüzden tüm Orta Dünya severleri oyunumuza bekliyoruz.
Bu Frpde karakter sınırlaması gerçekten yok, ister Gondor Kralı, isterseniz de Elf Kraliçesi olun farklı yerlerde ki bu insanlar nasıl da ortak bir payda da hareket edecek görün!

-Oyunumuzda kişi sınırlaması yok ister 5 kişi olun isterseniz 15.
-Bu oyunda ki Kurgu Morgoth`un gölgesinin yer yüzüne düşmesine dayanıyor. Yani geliştirilebilecek sonsuz bir kurgu.
-Zaman: 4.Çağ 854
-Oyunun kurgusunu yaratan ve ana hatlarını çizen ben Derufin ve en iyi dostlarımdan Eruthelion`dur, oyunun ince çizgileri ise size bırakılmıştır.
-Oyunda ilk başta karakterler eşit değil gibi görünecektir muhtemelen, düşünsenize biri elf biri insan eşit olmaları ne kadar zor, ve birde şöyle bakın herkes bir okla hatta ayağına takılan bir çakıl taşıyla ölebilir!
-2 Adet DM olacaktır.
-Forum Frp Tarzında oynayacağız, yani uzun soluklu bir oyun olacak.


Oyun İçin Bir Bölüm En Kısa Sürede Oluşturulacaktır...

Bekleyin Dostlarım, Gecenin Kapıları Çok Yakında Kırılacak!

Sayfa: [1] 2