Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular -

Sayfa: [1]
1
Kraliyet Meydanı / Mağara Ayısı Klanı
« : 24 Ocak 2014, 12:49:17 »
çok beğenilen bir serinin ilk kitabı her yerde aradım ama piyasada baskısını bulamadım. acaba nasıl bulabilirim?


kitaba sahip olan arkadaşlar eğer satmayı-takas etmeyi-ödünç vermeyi düşünürlerse lütfen benimle irtibata geçsinler.

2
Tartışma Platformu / Bizim Haklarımız Neler?
« : 08 Kasım 2013, 23:22:30 »
arkadaş yayınevi brandon sanderson'un kitaplarının yayın hakkını aldı ama kitapları basmıyorlar. bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok mu? varsa ne yapabiliriz ve neden yapmıyoruz?

3
Tartışma Platformu / İngilizce Fantastik Kitaplar
« : 16 Mart 2013, 10:44:16 »
ingilizce, dili ağır olmayan fantastik kitaplar-seriler önerebilir misiniz? mesela malazan book of the fallen'nın dili nasıldır?

4
Buz ve Ateşin Şarkısı / Nereden Biliyorlar?
« : 10 Ocak 2013, 23:17:27 »
Buz ve Ateşin Şarkısı-Kralların Çarpışması'nda geçen bir olay ama seriyle pek ilgisi yok. savaştan sonra yararlılık gösterenleri çağırıyorlardı, bir yaveri çağırdılar, savaşta iki şövalye öldürdü, bir tane de esir aldı dediler ve yaveri bu başarısından dolayı şövalye ilan ettiler. tamam da -hadi esiri anladım- yaverin o iki şövalyeyi öldürdüğünü nereden biliyorlar?

5
Tartışma Platformu / Fantastik Dünyaların Şarkıları
« : 20 Ağustos 2012, 20:20:30 »
 Buz ve Ateşin Şarkısı serisinde Castamere Yağmurları ve Bir Ayı ve Bir Bakire şarkıları vardı. Çok beğenmiştim.

 Yalnız Zaman Çarkı'nda hiç şarkıya rastlamadım.

6
Zaman Çarkı / Zaman Çarkı'na Müdahele
« : 19 Ağustos 2012, 16:25:06 »


 Başka bir forumda görmüştüm, format hoşuma gitmişti, bir tanede ben yazdım.

 Okuyucu, uzun seriye sinirlenir, Zaman Çarkı dünyasına girer, Rand'ı Karanlık Varlık'ı ve diğerlerini Taşın Yüreği'nde toplar.
 "Ne yaptığını sanıyorsunuz siz? Neyi paylaşamıyorsunuz on üç kitaptır? Bunca insan sizi çekmek zorunda mı?Rand'a ve Karanlık Varlık'a döner.
 "Neyin peşindesiniz siz? O kadar insan öldü daha Tarmon Gaidon gelmeden. Ba'alzamon kardeş sen insanları umursamıyorsun, Trolloclar var Mydraal'ler var. Onları da umursamıyorsan Allah cezanı versin, zaten verecek o ayrı."Ba'alzamon başını öne eğer.
 "Rand sen de bırakta adam zindanından çıksın, tabii rahat rahat dolaşıyorsun, bir an Caemlyn'desin bir an Cairhien'de. Sonra bu senin sapıklığı ne yapacağız. Üç kızla aynı anda yapılır mı? Ayıptır, günahtır. Senin anana bacına yapsalar hoşuna gider mi?"
 "Benim annem öldü, bacımda yok." der Rand.
 "Yani başka Çağda demek istiyorum."Aviendha, Min ve Elayne'ne bakar.
 "Hadi bu erkek, ya size ne demeli, orda burda biz güçlüyüz, kendimizi ezdirmiyoruz diyorsunuz, ama bir oğlana hemen tavsınız." Nynaeve örgüsünü çekiştirince Okuyucu:
 "Sendeki sinirde neymiş be. Psikopat mısın nesin nasıl bir şeysin." Lan'e dönerek:
 "Allah arttırsın, sendeki de ne sabırmış arkadaş. Moiraine'ni de takma kafana sana Aes Sedai mi yok."
Bu sırada Lews Therin "İlyena, İlyenaé diye ağlamaya başlar.
 "Ölenle olana çare yok koçum. Hem o kadar ağlamak günah. Delirmişsin gerçi sana günah yazılmıyor. Ağlama tamam, boşver la sana karı mı yok bak burda.." Cyndane-Lanfear'a döner.
 "Abla sende.. sen.. sen neymişsin be abla. Valla kötüsün mötüsün ama. Seni sevmeyen doktora gitsin, gerçi sizin burda Hikmet var di mi?"Kahkaha atar."Bizim orda da bir Hikmet abimiz var çok kral adam bir ara tanıştırırım..." Lanfear gülmeden ona bakınca Lews Therin'e döner.
 "Sende ne körmüşsün be adam." Sonra Rand'a:
 "Hadi bu deli, sana ne demeli. Lanfear'ın yanında senin üç şırfıntı,Allah'ın zoruna gitmesin, maymun gibi kalıyor. Gerçi Zaman Çarkı dünyasıda olsa bizim oralarda, gönül işte ata da b.ka da. Ama seninki de gönülmüş arkadaş üç b.ka birden. Neyse sinirden elim ayağım uyuştu." Bir Perrin gözüne çarpar.
 "Git bir traş ol, dağ adamlarına benzemişsin." Perrin gidip traş olur.
 "Ha şöyle adama benzedin. Biraz özgün ol kararlı ol, Karının köpeği gibisin, bizim kahvede çok yadırgıyorlar seni. Bir de Berelain dururken bu Faile'de neyin nesi! Galiba bu ta'verenlerin hepsi böyle. Biri Lanfear'a üç tane çocuğu tercih eder, diğeri Berelain dururken Allah'ın çinlisiyle evlenir. Diğeri Mat miydi, Matrim miydi, koskoca kraliçe Tylin onu seçer, bu gider zenci bir kız bulur."
 Okuyucu biraz daha saydırır, sonra Rand'la Karanlık Varlık'ı barıştırır, ellerini kestirip kan kardeşi yapar. Aynı şekilde Moridinle Mat, Perrinle de Saidar Haran kan kardeşi olurlar. Demandred'le Graendal evlenir, nikah şahitliğini Karanlık Varlık ve Okuyucu yapar. Hediye olarak Karanlık Varlık Afet'te beş dönüm arazi verir. Okuyucu yarım altın takar. Perrin Faile'den boşanır Berelain'le evlenir. Beyaz Kule ve Kara Kule birleşir, Gri Kule kurulur. Mazrim Taimle Egwene evlenir, Gawyn intihar eder, Galad Beyazcübbeleri dağıtır, Rand'ın üvey kardeşi olduğu için İllian Kralı olur. O da Faile ile evlenir, ama düğün yapılmaz.
 

 Zaman Çarkı döner, Çağlar gelip geçer,anılar efsaneye döner, efsaneler solarak mit olur. O miti doğuran Çağ yeniden geldiğinde, mit çoktan unutulur.
 Zaman Çarkı döndü, Çağlar gelip geçti, Anılar efsaneye dönüştü, efsaneler solarak mit oldu. O miti doğuran Çağ yeniden geldiğinde, mit çoktan unutuldu. Ama Okuyucu'nun getirdiği barış Çark döndüğü sürece devam etti.

7
Tartışma Platformu / Fastastik Kitapların Ürünleri
« : 30 Temmuz 2012, 01:29:23 »
Zaman Çarkı'yla ilgili ürünler- Aes Sedai yüzüğü,Ejder bayrağı gibi işte- satan siteler bilen var mı?

http://www.dragonmount.com/index.php dışında.

8
Kitaplar / Yüzüklerin Efendisi Hangi Kitabı Okumalıyız?
« : 17 Temmuz 2012, 14:48:18 »
Metis yayıncılıktan tek cilt olarak çıkan Yüzüklerin Efendisi kitabı hem daha ucuza geliyor hem de kısaltıldığı için uzun betimlemeler olmaz. Bir de Yüzük Kardeşliği, İki Kule, Kralın Dönüşü olarak üç kitap okumak var. Ama arkadaşlarım çok sıkıcı betimlemeler var, uzun bölümler var diyor. Sizce hangisini okumalı, Tek cilt olarak okuyan arkadaşlar daha sonra bir problemle karşılaştılar mı?

Sayfa: [1]