Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Eowyn

Sayfa: [1]
1
İki yıl önce çıkardıkları 'Dünya Yalan Söylüyor' ile büyük bir çıkış yapan Mor ve Ötesi'nin ilgiyle beklenen yeni stüdyo albümü 'Büyük Düşler' karşımızda.

 'Büyük Düşler', yine Tarkan Gözübüyük prodüktörlüğünde, RMS Stüdyoları'nda kaydedildi. Albümün miksleri Londra'da, dünyaca ünlü birçok rock grubunun prodüktörlüğünü de üstlenen Chris Sheldon tarafından yapıldı. Mastering Los Angeles'da Capitol Stüdyoları'nda gerçekleşti. 12 yeni şarkıdan oluşan albüm içerisinde, Şebnem Ferah bir şarkıda gruba sesiyle eşlik ediyor.

PARTİ
KÖRDÜĞÜM
AYIP OLMAZ MI
ŞİRKET
KÜÇÜK SEVGİLİM
ÇOCUKLAR VE HAYVANLAR
DARBE
SONU BELLİ
SAKLAMA
BÜYÜK DÜŞLER

2
Müzik Haberleri / Iron Maiden'dan yeni albüm
« : 31 Temmuz 2008, 16:04:06 »
Yaşayan en büyük heavy metal gruplarından Iron Maiden’ın ondördüncü albümü tamamlandı!
 
 Yaşayan en büyük heavy metal gruplarından Iron Maiden’ın ondördüncü albümü tamamlandı! Albümün prodüktörlüğünü Steve Harris ile önceki albümlerde ve geçtiğimiz aylarda yayımlanan ‘Death On The Road’ DVD’sinde beraber çalıştıkları Kevin Shirley birlikte üstlendi. Bruce Dickinson da çalışmanın Shirley ile bugüne kadar yaptıklarının en iyisi olduğunu, ekipteki herkesin kendini ortaya koyduğunu ve sonuçtan çok memnun kaldığını belirtti. ‘A Matter Of Life And Death’ isimli albümün eylülde yayımlanması planlanıyor. Iron Maiden albümün yayımlanmasını takiben Japonya ve birçok Avrupa ülkesinde biletleri çoktan tükenen konser turnesine çıkacak.

3
Filmler / Yüzüklerin Efendisi Foto Galeri (:
« : 23 Temmuz 2008, 21:57:21 »
Yüzük Kardeşliği Filminden Resimler









































4
Filmler / İki Kule Filminden Bilinmeyenler
« : 23 Temmuz 2008, 21:46:35 »
* brad dourif (grima) rolü için 5 kere kaşlarını kazıtmış.

* yaşlanmış theodenin makyajının yapılması 9 saat sürmüş.

* peter jackson andy serkisin yardımcı erkek oyuncu oscarı dalında aday olması için çok ugraşmış ama oscar komitesi fiziksel olarak ekranda görünmemesinden dolayı kabul etmemiş.

* black gates of mordor minyatürünün bir kısmı kurşundan yapılmış.

* migfer dibi kusatmasinın çekimi 1 ay sürmüş ve hepside gece çekilmiş.

* gandalf'ın shadowfaxi çagırdığı sahne 1 kere de çekilmiş.

* andy serkisin rolü alması, menajerinin yeni zellanda da 3 haftalık bir ses işi var yapmak ister misin diye sormasıyla olmuş. (adam ne bilsin başına gelecekleri)

* viggo mortensen filmde bindiği atını (brego) çok sevmiş ve satın almış.

* david wenhamin faramir rolüne seçilmesinin nedenlerinden birisi sean bean ile olan benzerliğiymiş.

* elijah woodun kardeşi ve viggo mortensenin oğlu migfer dibi kusatmasi sırasında aşağıda saklanan çocuklar olarak yeralmışlar filmde.

* urukhaiları canlandırmaları için 6 foot boyunda yeteri kadar oyuncu bulamayınca, 5 foot ve üzeri olanlarıda seçmeye başlamışlar, bunlara takma ad olarak uruklow denmiş.

* rohan zırhları kuruyken 22 ıslakken 24 kilo geliyomuş.

* peter jacksonın migfer dibi kusatmasi sahnesi için esinlendiği filmlerden birisi zulu imiş.

* migfer dibinin kapısı o kadar sağlam inşa edilmiş ki, kapıyı kırmak üzere yapılmış olan şahmerdan kapıyı kıramamış, o yüzden kapıyı daha dayanıksız hale getirmişler.

* treebeardı john rhys-davies seslendirmiş.

* aragorn'un, rohanlıların yakmış olduğu urukhaiları bulduğu sahnede, viggo mortensen, yerde duran miğferlerden birine tekme atıyor, bu sırada 2 parmağı gerçekten kırılmış ve o yüzden çığlık atmış , peter jackson da bu bağırma sahnesini çok orjinal bulup filmden çıkarmamış.

* rohirrimin sayısını arttırmak amacıyla, sakal takan kadın binicilerde filmde yer almışlar.

* galadrielin gözlerinin parlaması için film ekibi kameranın arkasına yılbaşı ışıkları koymuşlar.

* gimlinin zırhı yaklaşık 30 kilo geliyomuş.( maşallah(: )

* aragornun nehirde sürüklendiği sahnede, viggo mortensen boğulma tehlikesi geçirmiş, 4-5 saniye suyun altında kalmış, kendini son anda bir kayanın üstüne atmayı başarmış. (adamın başına gelmedik kalmamış ya filmi çekerken, keşke bir oscar verselerdi (:

* treebeard konuşmaları kitaptan alıntı fakat kitapta replikleri söyleyen tom bombadil.

* sarumanın isengardda urukhai ve orcları topladığı sahnede, ordudan çok güçlü bir ses geliyor, fakat normalde o sahnedeki askerler bilgisayarla çoğaltıldığı için böyle bir ses çıkması mümkün değil. o yüzden peter jackson, yeni zellandada bir stadyuma giriyor bir maç oynanırken ve seyircilerden urukhai sesi çıkarmalarını rica ediyor. ve o çıkan sesleri kaydediyor.

* bernard hill önce gandalf rolü için düşünülmüş.

* migfer dibi kusatmasi setinin yapımı 7 ay sürmüş.

5
Kitaplar / The Hobbit / Oradaydık ve Şimdi Buradayız
« : 18 Temmuz 2008, 11:27:43 »


Shire`lı hobbit Bilbo Baggins`in 13 cüce ve Gandalf ile birlikte çıktığı yolculuğu ve görünmezlik yüzüğünün bulunuşunu, masalsı bir dille anlatır. Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin temeli Hobbit ile atılmıştır.
       

6
Orta Dünya Günlükleri / Arwen
« : 18 Temmuz 2008, 11:23:57 »
Arwen, Rivendell'in Elf prensesi, Yarı-Elf Elrond ile Kraliçe Celebrian'ın kızıdır. Güneşin Üçüncü Çağının 241. yılında doğan Arwen, döneminin en güzel kızı olarak kabul ediliyordu. Elflerce Akşam Yıldızı olarak biliniyor ve İnsanlar tarafından Undómiel ya da "akşam kızı" adıyla tanınıyordu. Neredeyse üç bin yıl boyunca Rivendell ve Lothlórien'de yaşadı. 2951 yılında Dúnedain krallıklarının veliahtı Aragorn ile karşılaştı ve ona aşık oldu. 2980 yılında sözlendiler fakat Elrond, Aragorn tahta çıkana dek bu evliliği yasakladı. Aragorn'un Yüzük Savaşında yaptıkları, Elrond'un bu şartının yerine getirilmesini sağladı ve Arwen Aragorn'un kraliçesi oldu. Bu Arwen için çok cesur bir seçimdi çünkü evliliği ile tüm ölümlülerin ortak kaderini paylaşmayı da kabul ediyordu. Aragorn'a bir kaç kız ile bir oğlu doğurdu ve Aragorn'un Dördüncü Çağın 120. yılındaki ölümüne dek, mutlu ve güzel bir hayat sürdüler. Aragorn'un ölümünü izleyen yıl Arwen, Lothlórien'e giderek, Aragorn ile sözlendikleri Cerin Amroth'da ölmeyi seçti.

7
Orta Dünya Günlükleri / Faramir
« : 18 Temmuz 2008, 11:23:16 »
Faramir, Gondor'un Dúnedain lordudur. Üçüncü Çağın 2983. yılında doğan Faramir, Gondor'un son Kral Vekili Denethor II'nin küçük oğluydu. Ithilien Gezgin Bekçilerinin Komutanı olan Faramir, Gondor Kuşatmasından önce Osgiliath'dan Minas Tirith'e geri çekilişe önderlik etmiştir. Ağabeyi Boromir'in öldürülmesinin ardından Faramir de, Cadı Kral tarafından yaralanmıştı. Bunun üzerine Denethor delirerek komadaki Faramir'i kendisi ile birlikte yakmaya çalıştıysa da, Gandalf Faramir'i kurtarmayı başardı. Aragorn'un sığayıcı elleri ise, Faramir'i Cadı Kralın "Kara Nefesi"nin neden olduğu ölüm benzeri uykudan uyandırdı. İyileşen Faramir, Rohanın Kalkan Kızı Éowyn'e aşık oldu. Çift, Yüzük Savaşından sonra evlendi ve Faramir Dördüncü Çağın 82. yılına dek Gondor Kral Vekili ve Ithilien Prensi ünvanlarını taşıdı.

8
Orta Dünya Günlükleri / Sauron'un Ağzı
« : 18 Temmuz 2008, 11:19:23 »


Sauron'un Ağzı, Yüzük Savaşı'nın son çarpışması olan Mordor Savaşı'nda, Kara Kapı'dan çıkarak Aragorn ve Gandalf ile konuşan elçidir. Karanlık Kule Barad-dur'un sözcüsü, Karanlıkların Efendisi Sauron'un naibidir.

Soyunun Kara Numenorlar'dan geldiği söylenir. Kara Numenorlar, Numenor soyundan gelen, Doğu'ya ilerleyen ve Karanlıklar Efendisi Sauron'un şeytani gücünün cazibesine kapılan bir insan topluluğudur. Sauron'un Ağzı, Sauron tekrar güçlenip Mordor'a dönünce Sauron'un hizmetine girmiş, Karanlık Kule'de görev almış ve Sauron'un gözünde hızla yükselmişti. Bütün orklardan, hatta Uruk-Hai'lerden bile daha zalimdir.

9
Orta Dünya Günlükleri / Dead Army
« : 18 Temmuz 2008, 11:18:51 »
Bu ordu krala söz verdikleri halde yardıma gelmeyen dağ adamlarıdır.İhtiyaç olduğu halde gelmeyen bu adamları kral lanetlemiştir.Artık yeminlerini tutana kadar huzura eremeyeceklerdir.Yüzük savaşı sırasında Elendil'in soyundan gelen Aragorn bu adamları toplamış ve kaybedilecek olan Pelennor Savaşı bu ordu sayesinde kazanılmıştır..

10
Orta Dünya Günlükleri / Rohanlılar
« : 18 Temmuz 2008, 11:16:13 »


Théoden
Yurt'un Kralı
  THéODEN
                   Yurt'un 17.Kralıdır. Güçlü, cesur ve halkına bağlı bu kral, Rohan'ı ele geçirmek isteyen Saruman'ın Solucandil vasıtasıyla yaptığı büyünün etkisiyle zayıf düşmüştür. Ancak Gandalf'ın gelişiyle bu büyünün etkisinden  kurtularak eski gücüne kavuşur. Yüzük Savaşlarında Rohirrim'e önderlik eder. Pelennor Çayırları Savaşı'nda Nazgul tarafından katledilir.


Eomer
Yurt'un Komutanı
EOMER
                   Kral Théoden'in yeğeni ve varisi, Yurt'un Kumandanıdır. Kralına ve ülkesine son derece bağlı bu asker, Solucandil'den hiç hoşlanmaz ve bu nedenle hapsedilir. Kralın üzerindeki büyünün bozulmasıyla birlikte tekrar askerlerinin başına geçer ve Yüzük Savaşları'nda Aragorn'la yan yana savaşır. Théoden'in ölümünün ardından Rohan Kralı olur.

Eowyn
Rohan'ın Ak Hanımı
 EOWYN
                   Ailesinin ölümünün ardından abisi Eomer'le birlikte dayısı Kral Théoden tarafından evlat edinilir. Rohan'ın Ak Hanımı, kralına ve ülkesine büyük bir sadakatle bağlıdır. Aragorn'a da umutsuzca aşık olan Eowyn, Saklımiğfer adıyla Rohirrim'e katılır ve Pelennor Çayırları Savaşı'nda mücadele eder. Kral Théoden'i öldüren ve hiç bir insanın öldüremeyeceği söylenen Nazgul Efendisi'ni yok eder ve kendisi de kötü şekilde yaralanır ve Aragorn tarafından tedavi edilir. Şifa Evleri'nde Faramir ile karşılaşır ve Yüzük Savaşları'nın ardından onunla evlenerek Ithilien'in Hanımı olur.

11
Filmler / Kralın Dönüşü Filminden Bilinmeyenler
« : 18 Temmuz 2008, 11:02:00 »
büyük yapımlarda efekt çekimleri için genelde 200 çekim yapılırken bu film için 1488 adet çekim yapılmış.

* filmin çekimleri, dünya prömiyerinden sadece 5 gün önce tamamlanmış, peter jackson filmin tamamını ilk defa prömiyerde izlemiş.

* witch kingin bulunduğu sahneler, miğferi sauronun fellowship of the ringde taktığı miğfere çok benziyor diye tekrar çekilmiş. peter jackson 2 karakterin karıştırılacağından korkmuş.

* sean astinin gerçek kızı son sahnede sam gamgeenin kızını oynamış.

* film, sinema salonlarına "till death for glory" adıyla gönderilmiş. (çalınmasından korkuyolardı heralde)

* theodenin battle of the pelennor fieldstan önce askerlerinin kılıçlarına kendi kılıcıyla vurma hareketi bernard hillin fikriymiş.

* merry ve pippin'in isengard duvarlarında pipo içtiği sahnede , dominic monaghan kusmamak için sahnenin çekilmesinden önce bir bardak süt içmiş.

* pippinin filmde söylediği the steward of gondor adlı parçanın melodisini billy boyd kendisi besteleyip seslendirmiş. (sözler tolkiene ait tabi)

* john rhys-davies aslında denethor rolü için seçmelere katılmış.

* peter jackson, christopher leeye sırtından bıçaklandığı zaman nasıl tepki vermesi gerektiğini anlatmaya çalışıyormuş, christopher lee 2. dünya savaşında özel ingiliz güçlerinde bulunduğu için bunun nasıl bir his olduğunu zaten bildiğini söylerek sahneyi çekmiş.

* lawrence makoare filmde hem witch kingi hemde ork gothmog'u canlandırmış.

* frodonun yüzüğü yokedeceğini anlayan gollumun surat ifadesi, peter jacksonın evinde halısının üstünde çekilmiş ve sonra stüdyoya mail ile gönderilmiş, orda özel efektler eklenmiş.

* deagolun yüzüğü bulduğu açılış sahnesi andy serkis tarafından yönetilmiş.

* denethorun faramiri yakmaya çalıştığı sahnede, gandalfın atı ateşe yaklaşamıcağı için, gerçek bir ateş yakılmış ve bir cama yansıtılıp kameranın önüne konmuş sahne böyle çekilebilmiş.

* ian mckellenın çekimlerdeki ilk gününde hobbitona geldiği sahne çekilmiş, 2. gün ise gray havenstaki filmin son sahnesi çekilmiş.

* rohirrimin pelennor da orclara daldığı sahne (afedersiniz argo oldu biraz) 52 kere çekilmiş.

* black gatein önündeki savaşta aslında aragorn sauronla dövüşmüş fakat sonradan sauron yerine bir trol konmuş. (bence iyi olmuş çünkü kitapta böyle bişey yok)

* barad-durun çöküşü world trade centerı hatırlatmasın diye özel bir çaba sarfedilmiş, kule yerden çökmeye başlamış ve patlama sesi yerine cam kırılma efekti kullanılmış.

* billy boyd gibi, viggo mortensen'de elfçe söylediği şarkıyı bestelemiş.

* black gatein önünde sauron aragornu çagırdığı zaman (elessar diye), orda aslında babasının hayali görünüyormuş ve o çagırıyormuş gibi gözüküyormuş (kandırmaca yani) daha sonradan kaldırmışlar o sahneyi, o yüzden aragorn havaya doğru şaşkın şaşkın bakıyor sanki birşey görmüş gibi ve sonra "for frodo" diye kapıya koşuyor.

* black gate'in önünde çekilen sahne, yeni zellenda ordusunun çalışma alanı olarak kullandığı bir çölde çekilmiş, çöl hala mayın ve bombalarla kaplı olduğu için önce bütün mayınlar ve bombalar temizlenmiş sahneler öyle çekilmiş.

* witch kingin filmde elinde tuttuğu topuz o kadar ağırmış ki, eowynle karşı karşıya kaldığı sahnede topuzu savurması için film ekibinden birisi kenarda durup, topuzu alttan yukarı doğru itiyormuş, başka türlü yerinden oynaması mümkün değilmiş çünkü. ve az kalsın film ekibinden birisine çarpıyormuş topuz
çekimler sırasında. son anda kenara çekilmişte kurtulmuş adamcağız.

12
Filmler / Yüzük Kardeşliğinin bilinmeyenleri
« : 12 Temmuz 2008, 23:18:37 »
aragorn rolü için önce stuart townsend seçilmiş fakat 4 günlük çekimden sonra peter jackson rol için daha yaşlı bir aktör gerektiğini farkedip stuart towsend ile viggo mortenseni değiştirmiş. (yaaa kader kısmet işi bunlar demekki)

*elf lordu elrondu david bowienin oynayacağı söylensede rolü hugo weaving kapmış.(agent smith bu şakaya gelmez)

*daniel day-lewis aragorn rolünü oynamayı reddetmiş.(hayatının en büyük hatalarından birini yapmış :D )

*filmin ilk başında galadrielin yüzüğün hikayesini anlatması sırasında john howe ve alan leeyi 9 insan kralından ikisini canladırırken görebilirsiniz.

* filmin giriş sahnesinin anlatımı için önce elijah wood ve ian mckellen düşünülmüş ama sonuçta sahne kate blanchette kalmış.

* bilbo bagginsin doğumgünü pastasında 111 tane mum varmış ve normal olarak polyesterden yapılan pastayı tutuşturuvermiş.

* the lord of the rings serisinin çekimi yeni zellenda ekonomisine 200 milyon dolar ek para getirmiş.

* filmin special edition dvdsinin jeneriğine isimlerini koydurmak isteyen fanler kişi başı 39.95 $ ödemişler.

* hobbitonun yapımına filmin çekimleri başlamadan 1 sene evvel başlanmış. gerçekten yaşanır ve doğal bir yer olduğunu göstermek için gerçek sebzeler ve çimler ekilmiş. hatta çimlerin ne kadar uzun olucağına karar vermek için koyunlara yedirmişler önce.

* moria madenlerinin kapısı, yol işaretlerinin yapıldığı maddelerden yapılmış.(hani parlıyor ya kapı o bakımdan)

* moria madenlerindeki orcların çığlık sesleri için , possumların kaydedilmiş sesleri kullanılmış.

* mağara trolünün sesi için, mors, kaplan ve at sesi karışımından oluşan bir ses kullanılmış.

* çekimlerinin dışında kalan zamanlarda sörf yapan viggo mortensen birgün yaralanıp yüzünün tek tarafı mosmor olunca, makyajla kapatamamışlar ve peter jackson o gün çekilecek sahne için yüzünün tek bir tarafının çekilmesine karar vermiş. bu sahnede moria madenlerine girdikleri sahne oluyor.

* orlando bloom aslında faramir rolü için seçmelere katılmış ama legolas rolü için geri çağrılmış.(çok da iyi olmuş)

* filmin trailerı internette yayınlandığı ilk 24 saatte 1.6 milyon kere download edilmiş.

* filmin orjinal uzunluğu 4 buçuk saatmiş.

* bir dövüş sahnesinde viggo mortensenin dişi çıkmış yerinden ve ögle yemeği arasında gidip tedavi olmuş.

* oyuncu ekibi ve film ekibi için her sabah kahvaltıda 1,460 yumurta pişiriliyormuş.

* viggo mortensen bütün sahnelerini dublörsüz çekmiş ve bütün dövüş sahnelerinde gerçek çelik bir kııç kullanmış. (diğerlerinin kılıçları dandik aluminyum ve kauçuktan yapılmışmış)

* orlando bloomda nerdeyse hiç dublör kullanmamış ve bir kaburgasını kırmış.

* sam'in frodonun arkasından nehire koştuğu sahnede sean astin bir cam parçasına basmış ve ayağında protez hobbit ayağı olmasına rağmen o kadar çok kanamışki mecburen hastaneye kaldırmışlar.

* christopher lee, lord of the rings serisini senede bir kere okurmuş ve j.r.r. tolkienla tanışan tek oyuncuymuş filmde.

* film için ilk seçilen oyuncu j.r.r. tolkienla tanışmış olmasından ve kitabı birçok kere okumasından dolayı christopher leeymiş.

* gimliyi canlandıran john rhys-davies, filmdeki en uzun boylu oyuncuymuş(186 cm)(tam bir ironi)

* yüzük kardeşliğinde bulunan karakterleri canlandıran oyuncular bunun anısına elf dlinde 9 sayısını dövme olarak yaptırmışlar. peter jacksonda elf dilinde 10 sayısını yaptırmış.

* oyuncu ekibi bazı sahne çekim mekânlarına helikopterle götürülüyorlarmış. sean bean uçma korkusu yüzünden karlı dağları geçtikleri sahnenin çekimleri için, hergün giyinmiş bir şekilde 2 saatini dağın eteklerinden setin kurulu olduğu tepeye kadar tırmanmakla geçiriyomuş.

* viggo mortensen kendini rolüne öyle kaptırmışki, bir sohbet sırasında peter jacksonın kendisine aragorn diye hitap ettiğini yarım saat boyunca farketmemiş.

* new line cinemadan önce film miramaxa verilmiş ama miramax ikişer saat uzunluğunda sadece 2 film yapmayı kabul edince isteyince film new line'a verlmiş.

* dominic monaghan ve jake gyllenhaal forodo baggins rolü için seçmelere katılmışlar.

* peter jackson, galadriel olarak lucy lawlessı ve arwen olarak uma thurmanı oynatmak istemiş ama o sırada 2 aktriste hamile olduğundan dolayı roller kate blanchett ve liv tylera gitmiş. (çok iyi olmuş bence)

* gandalfın, isengardta mahsur kadığı sırada yardımına gelen güve kelebeği, sahnenin çekildiği gün doğmuş ve sahnenin çekiminden kısa bir süre sonrada ölmüş. (şaka maka bütün hayatını ünlü olarak geçirmiş hayvancık)

* gandalfın balrogla karşı karşıya kaldığı sahnede aslında ian mckellen bir pinpon topuna karşı rol yapıyormuş.

* peter jackson çıkın çıkmazı film setini saklıyormuş. (sanırım ilerde hobbiti çekicek)

13
Orta Dünya Günlükleri / Eowyn
« : 17 Haziran 2008, 14:19:27 »

Eowyn, Eski Rohan Kralı Thengel'in oğlu kral Theoden'in kız kardeşi Theodwyn'in, ve kocası eski Rohan orduları komutanı Eomund'un kızıdır. Yüzük Savaşı sırasındaki Rohan orduları komutanı ve Rohan'ın 3. yetkili kişisi Eomund oğlu Eomer'in kız kardeşidir.

Kralın oğlu Theodred'in ölümüne ve kralın Saruman tarafından aklının zehirlenişine şahit olmuştur. Daha sonra Ak Gandalf gelip Saruman'ı yenmiş ve Kralı kurtarmıştır. Kral Theoden, halkını Saruman'ın ordusundan korumak için Miğfer Dibi'ne sığındırınca Eowyn, bir kız olduğu için savaşmasına izin verilmemiş ve mağralarda kadınlarla çocukları korumuştur. Savaş kazanıldıktan sonra büyük kayıplar verilmiş,(Örnek:Kralın Başyardımcısı Hama'nın ölümü) halk çok zor durumda kalmıştır.

Sauron bütün ordularını toplayıp Gondor'a saldırmaya hazırlandığında Theoden, ordularını toplayıp yardıma gitmiştir. Theoden, aslında Edoras'ı yönetmeyi Eowyn'e bırakmıştır ama Eowyn gizlice ordunun içine karışmış ve savaşa gitmiştir.Çünkü Eowyn kadın olmasına rağmen belki de Rohan'ın en iyi savaşçısıdır. Yüzük Kardeşliği'nde olan ve Rohan ordusuna katılan bir buçukluk Merry'nin de savaşa gitmesi yasaklanmış ve Edoras'ta kalması söylenmiştir.Ama Eowyn savaşa giderken onu da yanına almıştır.

Savaşta Eowyn,efsanevi dokuzların başı ve en kudretlisi olan,Sauron'un başyardımcısı Cadı-Kral ile Merry'nin yardımı ile savaşmış... Tek başına olmasa da ikisi birlikte büyük bir zafer kazanarak Cadı-Kral'ı öldürmüş ama büyük yara almışlardır.

Savaştan sonra,yeni Gondor Vekilharcı ve İthilien Prensi olan Faramir ile evlenmiştir. Faramir; Gondor orduları komutanı, kahramanı ve yüzük kardeşliği üyesi olup, Merry ile Pippin'i korurken öldürülen Boromir'in kardeşidir. Savaştan sonra Eowyn'in abisi Eomer, Rohan Kralı olmuştur.

Sayfa: [1]