Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Memory

Sayfa: [1]
1
Bilim & Teknoloji / Farklı Bir Çaydanlık Tasarımı
« : 02 Kasım 2013, 10:03:47 »
Bana farklı geldi.


2
Küresel ısınmanın gelişmekte olan ülkelerin önüne konulan bir tuzak olduğu artık biliniyor. Dünyada küresel ısınma kadar küresel soğuma da vardır. Küresel ısınma propagandasının ana amaçlarından biri de Kuzey Kutbu'ndaki buzulların yok edilmesini sağlamaktır.

Rus bilim adamları, Grönland ve Doğu Sibirya arasındaki Lomonossow sırtlarında 10 milyar ton petrol ve doğal gaz olduğunu tahmin ediyor. Rusya, ABD, Kanada, Danimarka, Norveç; Kuzey Kutbu'ndaki arama ve çıkarma çalışmalarına milyar dolar harcıyor.

Bu ülkeleri buzulların erimesi değil, buzulların altındaki zenginlik ilgilendiriyor. (Jutta Wasserrab, Turque Diplomatique, Ocak 2010) Küresel ısınma iddiasının arkasında ayrıca, daha çok tarım ürününü biotanol üretiminde kullanmak, bunu gerekçe göstererek de GDO'lu ekim alanlarını çoğaltmak var.

(Kaynak: Kemal Özer - Deccal Tabakta kitabında 103.dipnot)
**
Yazı burada sona eriyor. Bizim okullarımızda da küresel ısınma var, çocuklar sizin fikriniz nedir? Küresel ısınmayı nasıl önleriz? Çok parfüm sıkmayın, bacalara filtre takın.


:) Ülkelerinde buzul olan Sibirya'nın Rusya'nın umurunda değil buzulların erimesi de derdi bizim türkleri sardı. Buzullara sınır kapısı bile olmayan. :) İşte kültür emperyalizmi. Adamlar paranın derdinde. Bize sundukları pembe masallarla avunalım biz.

(Bu meseleyle ilgili iyi-kötü fikirlerinizi bekliyorum.)

3
Düşler Limanı / Resimleri Tasvir Ediyoruz
« : 10 Ocak 2013, 18:30:51 »
Arkadaşlar sizin de hoşuna gideceğini düşünüyorum. Bu sayfada, her hafta 1 tane resim ekleyeyim, beraber herkes kendi açısından bu resimleri tasvir etsin. Hem yazı yazmayı, hikaye, roman yazmayı seven arkadaşlara bir materyal sağlamış oluruz, hem de birbirimizin bakış açılarını görürüz. Küçük ayrıntıların farkına varırız.

Ben kendi yorumumu daha sonra yapmayı düşünüyorum. Sizden bu aşağıdaki tabloyu tasvir etmenizi istiyorum. Bakalım tutulacak mı? Kurgu İskelesi ve Düşler Limanı'nda yazısı olanların ilgisini çekeceğini düşüyorum.

Bakalım neler çıkacak?  ;) :)


4
Düşler Limanı / Akan Suyun Yanında Yarım Saat
« : 08 Ocak 2013, 15:39:01 »
Akan Suyun Yanında Yarım Saat

Dere, normalin aksine dağlara doğru akıyordu. İçinde çevredeki ağaçlardan düşen çeşit çeşit yaprağın olması dereye renk katıyordu. Derenin kenarında devasa kayalar vardı. Her biri en az yüz kiloydu. O kayaların üstlerine tekne veya kayık sahipleri tahtadan minyatür iskeleler yerleştirmişler, bu iskelelerin vasıtasıyla onlara biniyorlardı. Fakat bu kayaların üstünde başkaları da değişik faaliyetlerde bulunuyorlardı.

Belli yerlere kümelenmiş, çoğu emekli balıkçılar. Ellerinde iki-üç metrelik kamışlar, bellerinde içine ekmek içi koydukları torbaları ve çantalarında da diğer olta malzemeleri bulunuyordu. Hemen ayaklarının dibine tuttukları balıkları koydukları balık kafesleri vardı. Bu sayede balıkları eve götürene kadar taze bir şekilde muhafaza ediyorlardı.

Balıkların büyük bir çoğunluğu dere kefali idi. Bu balıklar derede büyük sürüler halinde dolaşırlardı. Balıkçılar onların dikkatlerini çekebilmek için -ekmeği su ile ıslatarak ezdikleri- ekmek topanlarını oltalarını saldıkları yerlere atarlardı. Ayrıca ekmek içinden başka koyun yemi olan küspeyi de dikkat çekmek için kullanıyorlardı. Derenin bu kısmındaki topluluğun arkasında seyirci tayfası da muhabbet ederek balık tutanları seyrederlerdi. Bazen tutulan balıkları izlerken vaktin nasıl geçtiği anlaşılmazdı.

Bu balıkçılar kendilerine Kambur Köprü'nün hemen yanını mesken edinmişlerdi. Tutulan balık diğerlerine göre büyük ise köprüden geçen insanlar da balığı tutanın sevincine ortak olurlardı.

Tabii bir de küçük balıkların sahibi tekir kedi vardı. Küçük balıkları ona verdiklerinden sabahtan akşama kadar oradan ayrılmazdı. Hatta o mıntıkayı öyle sahiplenmişti ki başka bir kedi bu hazır yemek şansını fark ederse kendi payını kaptırmamak için onu mutlaka oradan uzaklaştırırdı.

Uzun lafın kısası senenin bu ılık aylarında balık sever yaşlılar burada kendi hallerinde keyifli vakit geçirirlerdi.


(20 Ağustos 2012)
Mağribî

Not:
Spoiler: Göster
Gezerken çantamda taşıdığım a4 kağıda gördüklerimi tasvir etmeye çalışmıştım. Eleştiri ve beğeni yorumlarınızı bekliyorum. Yazı eklersem Mağribî lâkabını kullanmak istiyorum. Mağrib, Fas halkına mensup anlamına geliyor. Ben Türk'üm fakat söylenişini güzel bulduğum için bu lâkabı koymak istedim.

Ayrıca bu yazıyı ekleme gayelerim arasında şu da var: Gördüm ki bir şeyler yazıp çizen insanlar var. Materyal toplamak kitap veya hikaye yazarken önemlidir. Dere, çay, nehir tasvirlerinizde esin kaynağı olarak kullanabilir ve geliştirebilirsiniz bu tasvirî yazımı.

5
Kraliyet Meydanı / Satılık Fantastik Kitaplar
« : 07 Ocak 2013, 17:15:47 »
Güncelleme: Kitaplarda indirim



Elimde 10-15 tane fantastik eser var.

Balıkesir'de ikamet ediyorum. Dört tane ünlü kargo şirketinden herhangi birisinden yollayabilirim. 50 tl üzeri yurtiçindeki kargoların fiyatlarını ben öderim fakat daha aşağısını alıcı ödemeli.

Paypal ile de ödeme kabul ediyorum.


İlk birisini yazarak başlayayım.

1-)Harry Potter 5 - Zümrüdüanka Yoldaşlığı - J.K.Rowling (15 tl) (1114 sayfadır)
(Kitap iyi durumdadır. Hacimli bir kitap olduğu için elde tutuldukça dış karton kapağı biraz yıpranabiliyor haliyle. Bunu saymazsak :) )

2-)Yüzüklerin Efendisi 1-2-3 - J.R.R.Tolkien (25 tl) (Kitapların üçü de iyi durumda sayılır. Herhangi bir su falan dökülmemiş üstüne. Sayfalar okunaklıdır.)
(Sayfa Sayıları: 1.Kitap: 494 , 2.Kitap: 413 , 3.Kitap: 407)
Not: Tek tek almak isterseniz 12'şer Türk lirasına verebilirim.

3-)Hobbit - J.R.R.Tolkien (10 tl) (Tekrar etmekten sıkıldım ama bu kitap da iyi durumda. Alttakilerde kötü özelliklerini yazayım bari :) )
(Sayfa Sayısı: 427)

4-)Hurin'in Çocukları - J.R.R.Tolkien (10 tl)
(Sayfa Sayısı: 358)

5-)Silmarillion - J.R.R.Tolkien (15 tl) (Kitabın ilk 50 sayfasının alt kısmına biraz su dökülmüş. Yazılar zarar görmemiş fakat kitabı bir yere koyunca kapağı çok az havada kalıyor bu bir özür ise. :) Bu yüzden 33 tl'lik kitabı yarı fiyatına indirdim.)
(Sayfa Sayısı: 691)

6-)Ölüm Kapısı Serisi 1 - Ejder Kanadı - Margaret Weis & Tracy Hickman (15tl) (Niye bu kadar yüksek? Kitap hiç okunmamış. Sıfırdan farkı yok. Bu yüzden böyle. Fakat yanında bir kaç kitap daha alacağım diyenlere bir indirim olabilir.)
(Sayfa Sayısı: 579)

7-)Korkak ve Canavar - Barış Müstecaplıoğlu (İmzalı) (10 tl) (Bu ne ya? 5 tl'lik bir kitap niye 10 tl? Kitap yazarın elinden imzalı. Olsun o kadar diyorum.)
(Sayfa Sayısı: 274)

8-)Bataklık Ülke - Barış Müstecaplıoğlu (5 tl) (Kitap hiç okunmamıştır, sıfırdan farkı yoktur. Temiz bir şekilde muhafaza edilmiş.)
(Sayfa Sayısı: 285)

9-)Zaman Çarkı Serisi 4.cild 2.Kitap - Gölge Yükseliyor - Robert Jordan (10 tl)
(Sayfa Sayısı: 815)

10-)Yerdeniz Büyücüsü - Ursula K. Le Guin (8 tl)
(Sayfa Sayısı: 187)

11-)En Uzak Sahil - Ursula K. Le Guin (8 tl)
(Sayfa Sayısı: 210)

12-)Atuan Mezarları - Ursula K. Le Guin (8tl)
(Sayfa Sayısı: 151)

13-)Yerdeniz Serisi 1-2-3 Ursula K. Le Guin (20 tl)
(Sayfa Sayısı: 548) (Üç Kitabın)

Sayfa: [1]