Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Maleficum

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 14
16
Bilim & Teknoloji / Ynt: Fraktal Geometri
« : 02 Temmuz 2012, 02:58:50 »
En "güzel" fraktal geometri oranı için: Golden Ratio

Konu, görseller ve incelemen çok orjinal. Kayıp Rıhtım'da biri matematikteki güzellikle ilgileniyor. [*]Bu da orjinal.[/*]

17
Eğlence & Mizah / Ynt: Üyelerle RÖPORTAJ!
« : 29 Haziran 2012, 23:37:13 »
Arlinon.

18
Düşler Limanı / Farkındalık
« : 29 Haziran 2012, 18:45:11 »


Amber rengi son parıltıları güneşin, kara toprak tarafından soğurulacak. Her yağmur suyu bir gün gözyaşı olarak akacak. Çocuklardan geriye iskeletler kalacak. Kan kuruyacak. Dokunamayacaksın, göremeyeceksin, duyamayacaksın, özlemeyeceksin sevdiğin hiçbir şeyi. Aşık olduğun müzikler, hayaller, manzaralar hatırlanmayacak. Savaşamayacaksın. Sisler içinde yok olan hayatla birlikte geriye sadece gölgeleri kalacak. Ay ve yıldızlar belki yerinde olmayacak. Karanlık...

20
Purgatorio / Ynt: Purgatorio - Sohbet Sayfası // Loqui
« : 20 Haziran 2012, 03:14:10 »
Oyunla temelde ilgili olabilir, paylaşmak istedim.

Spoiler: Göster

21
Purgatorio / Ynt: Purgatorio - Başvuru Panosu
« : 20 Haziran 2012, 01:45:05 »
İsim: Leonard Mordeus

Cinsiyet: Erkek

Yaş: 22

Fiziksel Görünüş + Genel Giyim Tarzı: Bazen yüzünde kirli sakal oluyor. Yarım parmak boyu siyah dalgalı saçları var. Kemikli bir yüzü var. Vücudu orta yapılı. Gün içinde soluk veya koyu tonlarda gömlek ve gri kot giyiniyor. Gece dışarıda ise muhtemelen üzerinde suit yada uzun bir ceket olur.

Spesifik Özellikler (Ek Bilgi): Konuşmayı ve insanları sevmiyor. Sadist ve apatik biri. Bazen enerjik bazen depresif olabiliyor.

22
Dipsiz Konak / Ynt: Purgatorio
« : 19 Haziran 2012, 20:36:17 »
İsim: Leonard Mordeus

Cinsiyet: Erkek

Yaş: 22

Fiziksel Görünüş + Genel Giyim Tarzı: Bazen yüzünde kirli sakal oluyor. Yarım parmak boyu siyah dalgalı saçları var. Kemikli bir yüzü var. Vücudu orta yapılı. Gün içinde soluk veya koyu tonlarda gömlek ve gri kot giyiniyor. Gece dışarıda ise muhtemelen üzerinde suit yada uzun bir ceket olur.

Spesifik Özellikler (Ek Bilgi): Konuşmayı ve insanları sevmiyor. Sadist ve apatik biri. Bazen enerjik bazen depresif olabiliyor.

Edit: Umarım yeterlidir.

23
Şişedeki Mısralar / Ynt: Bazen hala..
« : 18 Haziran 2012, 18:33:03 »
Çok güzel. Daha çok yazmanı isterim.

24
Düşler Limanı / Ynt: Kış ve Gerçek
« : 18 Haziran 2012, 18:18:28 »
İyi tespit. Belki bir devam yazısı yazarsan okurum. [*]ve belirtmek isterim ki daima kışı tercih ederim.[/*]

25
Kurgu İskelesi / Ynt: Hôpital de l'Hotel-Dieu
« : 18 Haziran 2012, 00:06:40 »
Sonunu daha yoğun hissettirebilirdin ama beklemediğim güzel bir sondu. Sadece Elise' in çocuğu neden sevdiğini anlamadım.

26
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 10 Haziran 2012, 17:50:51 »

27
Düşler Limanı / Esriklik
« : 09 Haziran 2012, 21:40:32 »
"Buz gibi bir nefret... Ruhum ışık geçirmez bir yalnızlıkta boğuluyor. Sessiz düşlerimin sessizliğindeyim. Sessizliğimi korurken içimde biriken okyanusu kana bulamış şimdi durmayan kanamam."

Adam biliyordu ki ağlamaklı sesiyle "acıyor" dediğinde yardım istemiyordu ve ardından gelen o cümle "sana aşığım, kurtar beni."; stockholm sendromuydu.
Bu boş oda kıza hiçbirşey ifade etmemişti ancak duvarlarında kırıklar olan bu odayı adam çok iyi tanıyordu. Odada kül kokuyordu. Kırık pencere tamamen açıktı. Pencereden gelen ay ışığı yerdeki tüm cam kırıklarının ve adamın elinde kızdan sakladığı hançerin parlamasına neden oluyordu. Hiddetli soğuk rüzgar kızın teninden akıyordu. Adam hançeri sağ cebine koydu ve sol eliyle kızın elini tuttu. Kız üşüdüğü için mi korktuğu için mi titrediğini bilmiyordu ama kalbinin çarpıntısı çaresiz hissettiğindendi. Kız herşeye hazırdı. Pencereden yıldızlara bakarken dehşete kapılıyordu. Kaybettiği tüm güzellikler için haykırmak istiyordu ama gücü yoktu. Başı çatlarcasına ağrıyordu ve düşündükleri onu yoruyordu. Adam yıldızlara bakarken sessizce sevgilisine "sadece hisset, düşünme." dedi. Ve sonra ekledi "buraya ait olduğunu hisset."
...
Bardağının kenarına kan bulanmıştı sanki. Yarım kalan bardakta keskin kokulu içecek;
Aşk sızısı kadar keskin... Şimdi uyuyor yatağımda. Güneşsiz sabahın soğuk esintisi üzerinde.

28
Müzik / Mutyumu
« : 01 Haziran 2012, 19:31:00 »
MUTYUMU



Japon Post-Rock / Goth Metal müzik grubu. Grubun isminin anlamı "Hayal içinde Hayal". Orjinal bir tarzı var.

29
Tartışma Platformu / Ynt: Yapay Zeka
« : 31 Mayıs 2012, 20:52:45 »
İdeal bir mekanik sistem hissedebilir. Hissetmekten kastımız ne? Teorikte dış dünyaya verilen tüm tepkiler elektrokimyasal ve biyokimyasal olaylardan ibaret. Sevmenin bile bir mekanizması var. Bir mekanik/elektronik sistem dış ortamı farkedebilir hatta yorumlayıp ona göre tepkiler verebilir. Analiz edebilir. Zaten Biyosibernetik diye bir bilim dalı var ki elektronik sistemleri model alarak insanda sinir sisteminin bazı noktalarını aydınlatmıştır.

Mekanik sistemler (elektronik sistemler) ve biyolojik sistemler birçok bakımdan birbirlerine benzer ve birbirlerine ışık tutar. Sinyal-işaret mekanizmaları, etki-tepki mekanizmaları, feed-back mekanizmaları ortaktır. Bir sistem kendisine yüklenen bilgi doğrultusunda yaşayabilir. Onun dışına çıkamaz. (Yani yüklenen program) Ama insan da böyle değil midir? İnsanların sinir sistemi de programlanmış  ve bunun dışına çıkamıyor. Mesela basit bir örnek vermek gerekirse vücuttaki kaslar ve vücudun ağırlık merkezi uçmaya göre programlanmamış. Bu yüzden insan yalınken uçamaz. Sisteminde böyle bir şey yok. Öğrenme ise sisteminde var. Gördüğü bir şeyi yeni bağlantılar oluşturarak depolayabiliyor. Gerektiğinde o bağlantıları kullanarak yüzeye çıkarabiliyor. Veya bir hastalık, vücuduna aldığı bir parazit olduğunda onu tanıdıktan sonra, daha sonra karşılaşma ihtimaline karşı uzun ömürlü memory hücreleri bırakabiliyor. Tanıyor ve öğreniyor. Self-defense. Buna karşın sistem hata verebiliyor. Herhangi bir kusurdan dolayı düzgün işlemeyebiliyor. Ve doğal seleksiyon sonucu eleniyor. Mekanik sistemlerin elendiği gibi.

İdeal mekanik sisteme henüz ulaşılmadı. Kim bilir belki bir gün ulaşılır... Ne kadar iyi programlayabiliriz? Zekaya ne derece yaklaşabiliriz? Benim fikrim? Bilemiyorum.

Ama ideale yakın sistemler var: ŞÖYLE

Alıntı
Örneğin bir suya dna gereksinimlerini karşılayan elementleri ve enerjiyi verirseniz yaşam oluşur.

Abiyoogenez teorisi? Peki bu kanıtlanmış mı? Ben bunun mümkün olduğunu sanmıyorum.

Peki klonlama? Yapay zeka sayılabilir mi?

Geneline katılıyorum. Farklı birşey mi belirttim ki? Tüm bu sistemler bilinçle ilgisiz. Bahsettiklerin sadece sistem. Yaşam formu değil. İnsanı aynen mekanik-elektronikten yararlanarak oluştursan bile ona bilinç veremezsin. Dna'ya ait bir bilgiyi yapay yollarla taklit edemezsin.

Şu suda canlı oluşumu mevzusu ise evrim teorisi. Bilim bunun üzerinden gidiyor. Marsta hayat var değil mi?

Klonlama dna üzerinden gider, biyolojiktir. Araştırılması gereken bir konu. Ama yapay zeka değil.

30
Tartışma Platformu / Ynt: Yapay Zeka
« : 31 Mayıs 2012, 19:36:27 »
Söylediklerinize katılıyorum,
Spoiler: Göster
şu an aklıma gelen en güzel örnek daha yeni okudum diyebileceğim Hayalet Tugay kitabında ki Obin ırkıdır. Hatta yazınızı okurken direk onlar aklıma geldi.


Zeka ile bilinç ayrı şeyler. Zekayı temel olarak biyolojik kodla da mekanik kodla da oluşturabileceğimizi düşünüyorum. Bununla birlikte mekanik bir kod yorumlanabilir ve sabit olacağından kendini geliştirebilir ama duygu geliştiremez. Duygumsu davranışları olabilir. Mesela ona iyi davranan bir insana yakınlık gösterecektir ama bu sevgi değildir. Sevgimsidir. Ne demek istediğimi açıklayayım; onun isteklerine uygun davranan insanı yani ona iyi davranan insanı dost addecektir. Ama o adam ona saldırsa tehdide döndüğü için hiç duraksamadan saldırır. Bilinç sahibi olan insan en azından tereddüt edecektir. Neden saldırdı diye sorgulayacaktır işte aradaki fark budur. Yapay bir zeka sabit bir koda tabii olduğu için motor çalışırken, doğal zeka garip çalışır, değişken ve yorumlanamazdır.

Benim yapay zeka hakkındaki düşüncelerim böyle. Bununla birlikte yapay zeka bilimsel bir konu olduğu kadar, bilim-kurgunun da mihenk taşlarından. Bir sürü farklı teori var yapay zeka üzerine.

Katılıyorum.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 14