Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - kasim444

Sayfa: 1 [2] 3
16
Sonunda 3. kitabı okuyorum. Henüz bitiremedim, üçte ikisine falan geldim ama Sabetha'dan ne kadar nefret ettiğimi söylemek için daha fazla bekleyemedim. Hem bu iyi bir "kötü adam"ın sinirime dokunması gibi de değil. Sevilmesi için yazılmadığını tahmin edebiliyorum, zira Scott Lynch karakter yaratmakta hiç de fena olmadığını gösterdi şimdiye kadar. Yine de amacına dair pek bir fikrim yok. Kötü yazılmış değil ama kasten böyle yazmadığına da inanmam çok zor. mit'in paylaştığı yorumlara kısmen katılıyorum açıkçası. Başka bir karaktere benzetmeye çalışınca aklıma ilk Kralkatili'ndeki Denna geliyor, kitaptaki yerleri ve karakterler benziyor bence ama Sabetha kesinlikle çok daha sinir bozucu. Keşke ölse diye beklemedim değil, hala da bekliyorum.

Bunun dışında kitabı okuduğum yere kadar beğendim, işler henüz pek istediğim kadar karışmamış olsa da karakterleri bile özlemişim. Her 20 sayfada bir kitabı duvara fırlatasım gelse de serinin bir parçası olması bana yetti, keyif aldım.

2. kitaptan sonra hırsızlar cumhuriyeti ilaç gibi geldi bana , en azından sanzaları tekrardan görmek beni mutlu etti.Ayrıca biricik Locke'un aşkınıda görmüş olduk daha ne isteyebilirdik ki :)

17
Liman Kütüphanesi / Ynt: Beğendiğiniz Alıntılar
« : 15 Şubat 2017, 22:24:03 »
“Şiddet, beceriksizlerin son sığınağıdır.” Isaac Asimov

18
Centilmen piç serisi ve vakıf serisini öneriyorum çevremdekilere .okuyun okutturun .

20
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 08 Aralık 2016, 23:45:11 »
İlknokta kendini son zamanlarda bozsada (indirim oranında) elric kitapları tekrardan 10 tl ye satılıyor hazır bende merak ediyorkan sipariş verdim ilgilenenlere.

21
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi Soru Hattı
« : 07 Aralık 2016, 21:09:12 »
Buyrunuz efendim kanıtı :) .İlk önce robotla başlasalardı iyi olurdu ama hiç sorun değil :)


22
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi Soru Hattı
« : 05 Aralık 2016, 21:07:53 »
Kitap kapaklarını çok önemsememeye çalışsamda merak etmeden de duramıyorum. Vakıf serisinin kapakları bilimkurgu klasikleri gibi minimalist mi olur, yoksa orijinal kapak mı kullanırlar, başka bir şey mi tasarlarlar bilemedim.
Bence diğer bilimkurgu klasiklerinin kapak formatında yapsalar hoş olur. Bu seriden çıkmıyor olması onun klasik olduğu gerçeğini değiştirmez. Yan yana konulunca güzel durur hem.  :)

Eski kapaklar tekrar kullanılmayacak. Söylenilene göre çok efsane kapaklar hazırlanıyormuş. Ve Bilimkurgu Klasikleri'nde olmayacağı için o tarzda kapaklara sahip olmayacağı ise kesin gibi bir şey.


Hocam sen #içerde' misin :) , şaka ile karışık soruyorum bu forumda ben robot basılmadan önce biri spoiler verdi asimov tekrardan basılıyor diye o kişi senmiydin değilmiydin pek hatırlamıyorum ama bu duyumları kimden öğreniyorsunuz :) ? Eğer asimov devam kitapları geliyor ise hangi seri ilk basılcak bildiklerimizi yayarsak sevinirim .

23
Çizgi Roman & Manga / Ynt: The Sandman
« : 25 Kasım 2016, 23:38:52 »
Sandman candır. :) Arkadaştan ödünç alıp okumuş ve bayılmıştım. Dualarım kabul oldu hem Sandman hem de Borges'in Babil Kitaplığı serisi basılıyor. Ve Pratchett de var elbet. Vakıf ne durumda olacak ya da olacak mı acaba?
Konu dışına çıkıyoruz ama yinede bildiklerimi aktarayım.Kitap fuarında aldığım duyumlara göre Asimov'un yayın hakları ile ilgili sorun çözülmüş .Top ithaki'de onlar ne kadar öncelik verirse o kadar Asimov göreceğiz demektir .Çok güzel bir başlangıç yaptılar kitap olarak hepsini sırasıyla basarlar umuyorumki robot > imparatorluk>vakıf kitapların okuma sıralamasıyla ile ilgili bir sürü kargaşa olsada yeterki basılsın  :P

24
Çizgi Roman & Manga / Ynt: The Sandman
« : 25 Kasım 2016, 23:02:15 »
Sandman ilk cildini bitirdim en bi sevdiğim yer ise cehennemden çıkarken ettiği laftı yanlış hatırlamıyorsam "Ne gücü kalırdı cehennemin , buraya hapsolanlar cenneti düşleyemese" .Bu anı hatırlıyorumda yüzümde ufak bi gülümseme oldu sonrada düşündürdü tabi :).Bakalım 2. ciltte kargoda nasıl maceralarla karşılaşacağız.

25
Rahat geçer diyorum.

Kütüphanede yer açmak gerekecek :D. Asimov'un tüm robot öykülerine kavuşuruz inşallah :).

Sadece robotlada kalmayıp Asimov babanın tüm kitaplarını çevirirler inşallah :)

26
Liman Kütüphanesi / Ynt: Fuar Raporum :)
« : 15 Kasım 2016, 21:59:09 »
Selamlar ahali , fuara bugün gidebildim  açıkça söylemeliyim ki bu kadar kalabalık olduğuna sevindim yarınlarımiz için halen umut var demek.Gelelim organizasyona 3 tane farklı hol vardı açıkçası gezerken kayboldum  :D . Bi ara dejavumu yaşıyorum dedim ama ithaki 3 farklı stand açmış çalışanlarının farklı olduğunu görünce anladım.Fiyatlara gelecek olursak üzülerek söylüyorumki internetten alışveriş yapmak daha mantıklı .Ve asıl bomba  olaya gelecek olursak asimovun kızı ile ithaki arasındaki dava çözümlenmiş asimovun yayın hakları tamamen ithakiye geçmiş (bende ithakide çalışan kızın yalancısıyım  :P ) Buda demek oluyorki Asimov babayı ileride bol bol görücez.Her ne kadar evde okunmayı bekleyen bir sürü kitabım olsada yine kendimi durduramadım  ;D

.

Her ne kadar istediğim rozet olmasa da(kayıp rıhtım)  bunlarda kısa günün kari  8)



İzlenimlerim bu yönde cümleten hayırlı akşamlar. ;)

27
Yazarlar / Ynt: Isaac Asimov
« : 31 Ekim 2016, 22:35:55 »
Kimse demiyorki Asimov babanın yeni kitabı çıkıyor , tahminleriniz nedir ?
Benim tahminim vakıf'ı tekrardan basıcaklar ama klasikler serisinde basmaları saçma olucak(Kafamda deli sorular )

28
İstanbul kitap fuarı yaklaşıyor , okunacak sırada bekleyen kitaplar olmasına rağmen halen kitap aldırtıyorsunuz bana yapmayın etmeyin :) . Cebirci + Sandman sipariş verdim merakla bekliyorum bakalım.Seviyorum sizleri cümletten hayırlı akşamlar ;)

29
Benden önce birçok kişi sormuştur fakat bekleyen biri olarak ben de sormak istiyorum. Vakıf serisinin tekrardan basılma ihtimali var mı?
Bende aynı düşünceler içerisindeyim seninle lakin ithaki bu konu hakkında yakın bir zamanda ne olumlu ne olumsuz hiçbirşey söylemiyor.Fırsattan istifade satıcılarda bu nedenle dün nadir kitapta gördüm vakıf ileri kitabını 150 tl 'ye koymuş o kadar sinirlendimki yapacak birşey yok beklemekten başka.

30
Bence ithakinin bu konudaki sürprizi vakıf olacak . Facebook sayfasından onlarca yorum ve mesaj atılmasına rağmen olumlu veya olumsuz bir cevapla dönmüyorlar . Fuara veya sonrasına sakladıklarını düşünüyorum , ya da umuyorum diyeyim :D .
Ah dostum keşke tahmininde doğru çıksan , o kadar çok istiyorumki Asimov kitaplarının tekrardan basımını bende bir saplantı haline geldi :S

Sayfa: 1 [2] 3