Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Legolas

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 35
61
Bilim & Teknoloji / Mars’dan yeni haberler
« : 14 Haziran 2008, 20:31:22 »
Mars’a giden Anka Kuşu’ndan yeni haberler var. Anka Kuşu toprağı kazmaya başlıyor.
NASA’nın geçen Pazartesi Mars’a başarıyla indirdiği Phoenix uzay aracı, 2,5 metre uzunluğundaki robot kolunun başarıyla denenmesinin ardından kazma işlemine hazırlanıyor.

Phoenix programını yöneten Arizona Üniversitesi’nden kıdemli mühendis Pat Woida, robot kolun önceki gün başarıyla denendiğini ve toprakta buz ya da tuz olduğu tahmin edilen zerreler bulduğunu belirterek, kazmaya hazır olduklarını kaydetti.

Mars toprağının gevrek olduğunu ve kolayca ufalandığını belirten NASA uzmanları, robot kolun toprağı kazmakta herhangi bir zorlukla karşılaşmadığını, kazı yapılacak yerde zeminin çok yumuşak olduğunu söylediler.

Mars toprağını kazma işlemine bugün başlanması beklenirken, bilim insanları, Phoenix’in yakınındaki üç bölgeyi kazmak için belirlediler ve buralara “Baba Ayı, Anne Ayı ve Bebek Ayı” isimlerini verdiler.

Phoenix’in birkaç gün önce kısa devre yaptığı için arızalanan ve en önemli tahlil araçlarından birisi olan Termal ve Gelişkin Gaz Analiz cihazındaki (TEGA) arızayı da gideren mühendisler, TEGA’nın çalışmaya ve analiz yapmaya hazır olduğunu belirttiler.

Phoenix, aldığı her toprak numunesini 4 gün sürecek bir analiz aşamasından geçirecek. Toprak örneğini çok yüksek sıcaklıkta tutacak analiz cihazı, çıkan buhardaki bileşenleri belirleyerek, öncelikle karbon ve hidrojen gibi organik bileşenleri bulmaya çalışacak.

Programın uzmanları, Phoenix’in son gönderdiği fotoğraflarda, aracın altında ayaklarından birisinin yakınında bulunan beyaz materyalin de eğer buz değilse büyük olasılıkla “kieserit” adı verilen bir tür tuz olabileceğini belirtiyorlar.

Asıl görevi Mars toprağını robot koluyla kazarak buz halinde olduğu sanılan suyu ve olası organik maddeler ile mikroskobik yaşam koşullarını bulmak olan Phoenix’in önceki gün gönderdiği fotoğraflar, NASA uzmanlarına, uzay aracının Kızıl Gezegen’in yüzeyinde aradığı buzu ortaya çıkarmış olabileceğini düşündürmeye başlamıştı.

Bilim insanları, bu fotoğrafların ardından, uzay aracının güçlü motorlarının iniş sırasında yüzey toprağını ve tozu kaldırarak, buzu ortaya çıkarmış olabileceğini düşünüyorlar.

Yeni fotoğraflar bilim insanlarını heyecanlandırırken, buzun yüzeye tahmin edilenden yakın olduğu ve aracın robot kolunun buraya kolaylıkla ulaşabileceği düşünülüyor.

Dünya’dan 676 milyon km uzaklıkta bulunan Mars’taki tarihi araştırma, Tucson’daki Arizona Üniversitesi ve NASA’nın Pasadena’daki Jet Motorları Laboratuvarı tarafından ortaklaşa yürütülüyor.

62
Sinema / Cast Away - Yeni Hayat
« : 14 Haziran 2008, 20:27:21 »


Yapım Yılı: 2000
Süre: 143 dk

Oyuncular

Tom Hanks
-- Chuck Noland
Helen Hunt
-- Kelly Frears
Nick Sercy
-- Stan

Yönetmen
Robert Zemeckis

Senarist
William Broyles

Müzik
Alan Silvestri
 
Konusu

Chuck Noland, filmde hem kişisel hayatını hem de iş hayatını saatin tik-taklarına göre yaşayan bir FedEx sistem mühendisini canlandırıyor. Hırslı kişiliği yüzünden her şeyini kariyerine adamış olan Noland günlerini, maksimum kontrol sayesinde maksimum başarıyı getirecek şekilde önceden planlayarak yaşamaktadır.

İşinde her şeyi halledebilen Chuck özel hayatında aynı derecede başarılı değildir çünkü işiyle ilgili sorumlulukları, uzun zamandır birlikte olduğu sevgilisi Kelly'ye çok az zaman ayırmasına neden olmaktadır. Filmde Kelly'yi yine bir Oskar sahibi aktrist Helen Hunt canlandırıyor.

Fakat Chuck'ın bu manik varlığı, uzak bir adada yalnız kaldıktan - hayal edilebilecek en ıssız yere savrulduktan - sonra sona erecektir. Yaşam mücadelesi vermeye başladığı andan itibaren, günlük hayatın rahatlığından uzakta, ve hiç kimseyle konuşamayan Chuck hem fiziksel hem ruhsal açıdan bir değişime de başlamış olacaktır. Ve günlük hayatın boş işleri ve baskılarını çok uzaklarda bırakan Chuck'ın "başarı" ya ve kendisine bakışı düşünebileceğinden çok daha fazla değişecektir.

63
Vaooovvvv harika :D bu kesinlikle benim olmalı :D bi tane de yay yapsan ? :D

64
Televizyon / Ynt: Bkm Mutfak "Çok Güzel Hareketler Bunlar"
« : 14 Haziran 2008, 15:46:31 »
Aduket

Buyrun bi paylaşımda benden.Madem çok seviyosunuz şarkıyı buyrun tekrar tekrar dinleyin.

65
Dipsiz Konak / Ynt: Vampir RP ~ Oyun Sayfası
« : 13 Haziran 2008, 21:01:37 »
"Saldırmak mantıklı olmaz çok fazlalar 3 saat içinde onlarla başedemeyiz gerçi güzel av olurdu ama.Devam edelim"diyorum.

66
Dipsiz Konak / Ynt: Vampir RP ~ Oyun Sayfası
« : 13 Haziran 2008, 20:56:28 »
Aşağı doğru hızlıca iniyoruz vakit az çünkü bi yandan dikkatli olmaya çalışıyoruz buraya kadar pek olağanüstü bir durum yaşamadık bundan sonrada yaşamayız diye umuyoruz

67
Dipsiz Konak / Ynt: Vampir RP ~ Oyun Sayfası
« : 13 Haziran 2008, 20:51:08 »
Kağıttakileri çözmeye başlıyoruz galiba okumaya devam ediyoruz.Kağıtlar tılsımlı olabilir okumakla yetiniyoruz.Acele etmezsek hepimiz kül olabiliriz.

68
Dipsiz Konak / Ynt: Vampir RP ~ Oyun Sayfası
« : 13 Haziran 2008, 20:44:24 »
Elissaya başıma gelenleri hatırlatarak dikkatli olmasını söylüyorum.Temkinli bir şekilde 5 kişi yukarı çıkıyoruz.Yukarda tahmin ettiğimizden çok fazla şey olabilir.

69
Dipsiz Konak / Ynt: Vampir RP ~ Oyun Sayfası
« : 13 Haziran 2008, 20:31:38 »
"Yukarı gitmek için bu kadar ısrar ettiğine göre kulede bizi başka şeyler bekliyo olabilir.Güneşin doğmasına az kaldı hemen yukarı çıksak iyi olur" diyorum.

70
Dipsiz Konak / Ynt: Vampir RP ~ Oyun Sayfası
« : 13 Haziran 2008, 20:23:34 »
Şaşırarak bakıyorum böyle bişey olacağını tahmin etmiyorduk arkadaşımız Marian tam zamanında gelmişti "Hoşgeldin eski dostum tam zamanında" diyorum. (Sevinçli bir gülümseme)

71
Dipsiz Konak / Ynt: Vampir RP ~ Oyun Sayfası
« : 13 Haziran 2008, 20:02:23 »
Adamın kaçmasına izin vermemeliyiz.Elissaya dönüyorum (Bağırarak) "Kaçmasına izin verme!" diyorum.

72
Bi tek ben yazmadım heralde :D Bende teşekkür ve onur belgesi aldım.Bi tek İng. 3 geri kalan 4 ve 5 yıl sonu ortalamam 4.10

73
Dipsiz Konak / Ynt: Vampir RP ~ Oyun Sayfası
« : 13 Haziran 2008, 19:05:45 »
Mükemmel bir plandı.Onları ancak böyle alt edebilirdik.Elissa'nın dediğine uyarak saldırmasını bekledim.Saldırıya geçtiği anda bende kendime birini hedef aldım ve oklarımı ona doğru yağdırmaya başladım "Bunların tadı çok güzel heralde" diyerek öldürdüğüm büyücünün üstüne atladım.

74
Dipsiz Konak / Ynt: Vampir RP ~ Oyun Sayfası
« : 13 Haziran 2008, 13:46:55 »
"Dikkatlerini çekmemek imkansız.Dostluklarını kazansak daha iyi olur.Onlarla savaşmak bizim işimiz değil.Ani harekette bulunmayın" diyorum.Şimdi bize dik dik bakıyorlar.

75
Dipsiz Konak / Ynt: Vampir RP ~ Oyun Sayfası
« : 13 Haziran 2008, 13:38:07 »
"Biraz daha kan olsa fena olmaz" diyorum (Sırıtarak)."Ancak bu bir kurtadam olursa hiç hoş olmaz lanet olasıcalar çok güçlüler" ve elimi kapıya doğru yaklaştırıyorum.

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 35