Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Amras Ringeril

Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 137
151
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Zaman Makinesi
« : 31 Aralık 2011, 22:04:44 »
Kitaba distopya diye bakarsak, tabi yumuşak gelebilir. Ancak bunda, Wells'in Aldous Huxley'nin dedesi ünlü biyolog Thomas Huxley'den aldığı biyoloji derslerinin etkisi var bolca. Hayalle bilimselliği birleştirerek, bir öykü üzerinden, gelecek öngörüsü yapan bir kitap sadece. Her şeyden seneler evvel, zamanında dördüncü boyut olduğu teorisini kullanan bildiğim kadarıyla ilk kitap ayrıca kendisi.

Daha çok evrimsel bir öngörü içeriyor, distopik bir bilim kurgu olarak görmemek, öyle eleştirmemek lazım. Zamanına göre fazla kaçabilecek bir konuyu, böylece anlatmış. Benim tahminim, teorilerin ortaya atıldığı, bilim çevrelerinin konuyu sıklıkla dile getirdiği bir dönemde aklına gelen şeyleri toparlamış.

152

İnternet sinema medyasının ve türümüz olan Fantastik ve Bilim kurgu camiasının çok önemli bloglarından birisi olan Öteki Sinema'ya bugün, BTK tarafından bir uyarı yazısı gönderilmiş. Bu yazıda, ağır şiddet ve rahatsız edici uç noktalar barındıran Sırp B-Filmi, A Serbian Film (Srpski Film) hakkında yazılan eleştiri yazısını, bu filmi hatırlatmatmak ve özendirmekle suçlamış, sevgili yöneticilerimiz.

Bahsi geçen yazı;

Alıntı
Kanunun 4 üncü maddesinde …. sunuş biçiminden, bağlantı sağladığı içeriği benimsediği ve kullanıcının söz konusu içeriğe ulaşmasını amaçladığı açıkça belli ise genel hükümlere göre sorumludur. hükmü yer almaktadır.

Sonuç olarak;
Bahse konu mevzuat çerçevesinde, internet sitenizdeki içeriklerin yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri çerçevesinde gözden geçirilerek, cezai sorumluluğunuza ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla, söz konusu içeriklere ulaşımın derhal mevzuata uygun hale getirilmesi,bu içerikler konusunda yasal tedbirlerin alınması hususunda gereğini rica ederiz.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu / Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı

Anaakım türler ve kuzu kuzu izlenen filmler dışındaki herhangi bir türü bile kaldıramayan bu yönetim, artık zıt fikirlerin en ufak hatırlatmalarına bile tahammül edemiyor gibi görünüyor. Türle ilgilenen insanlar olarak, hepimizin dikkatle üzerinde durması gereken bir konu olduğunu düşünüyor ve Öteki Sinema'yı desteklemeye davet ediyorum sizleri.

http://www.otekisinema.com/filme-degil-elestirisine-bile-sansur/

153
Duyurular / Öykü Paylaşımlarını Nasıl Takip Edebilirim?
« : 27 Aralık 2011, 23:39:13 »
Bir hikaye yazdım ve bunu forumun neresinde yayınlayabilirim?

Kendinize ait veya alıntı yaptığınız ve paylaşmak istediğiniz çeşitli hikayeler Kayıp Rıhtım Forum sayfalarında farklı yerlere arşivlenmesi gerekebilir. Bu gereklilik daha iyi bir düzen sağlanabilmesi içindir ve forumda görüleceği üzere bu işlem için iki başlık mevcuttur.

Eğer yayınlamak istediğiniz yazı (Hikaye, şiir, deneme...) "fantastik, doğa üstü, gizemli ve hayal gücünün ürünü olan, gizemli mekan-güç-kişi-yaratık vb öğeler" içeriyorsalar Kurgu İskelesi adındaki ( buradan ) başlığa gönderilmelidirler. Eğer yayınlamak istediğiniz yazı "günlük hayata dair, normal kurgu, doğa üstü fenomenler taşımayan, kişisel deneyim ve düşünceler vb öğeler" içeriyorsalar Düşler Limanı adlı başlığa ( buradan ) gönderilmelidirler.

Daha önce belirtilmiş olan bölümlerde, ilgili moderatörün belirli aralıklarla öyküler yayınladığı seçkiler, akışı takip etmekte zorlanan üyeler için özellikle hazırlanmış seçkilerdir. Bu öyküler, işbu bölümlerde yayınlanan öykülerden örnekler sunma şeklinde hazırlanmaktadır.

Fantastik, Bilim Kurgu, Korku vb. türlerde olan yayınlarınız için bulunan Kurgu İskelesi forumunda, ilgili başlığın adı Kayıp İnci Hanı'dır. Buraya tıklayarak ulaşabilir, ve öyküleri okumaya başlayabilirsiniz.

Diğer türlerde yazılan eserler için ise, Düşler Limanı forumunda, Kaptanın Sandığı adlı konu bulunmaktadır. Buraya tıklayarak ulaşmanız mümkün.

Keyifli okumalar dileriz.

154
Sorunsuz giden yayın tam zamanında kesildi, iptal etmek zorunda kaldık, kısmet :/

Düzelmiş olması lazım.

155
Şu anda buluşmadayız arkadaşlar, 13.30'da CANLI yayında karşınızdayız!

156
Oyunlar / Ynt: Resim Hangi Oyundan?
« : 24 Aralık 2011, 18:14:33 »
Doğru tabi ki, güzel hikayeli oyunlar her zaman güzeldir ^^

157
Oyunlar / Ynt: Resim Hangi Oyundan?
« : 24 Aralık 2011, 12:25:59 »
Skyrim tabi ki. Doğruluğundan emin olduğum için soruyorum. Bu arada görüntüleri Spoiler içine alırsanız daha kolay bir takip edilirlik olur.

Spoiler: Göster

158
İlgi çekmedi herhalde pek. 13 tane cüce kapıda belirip pastaları yiyip gitmesin de, sıkıntı yok ^^

Maklube var diyoruz, pilavlı diyoruz siz haala.

159
Sinema / Ynt: The Dark Knight Rises
« : 20 Aralık 2011, 04:20:11 »
2. resmi fragman yayınlanmış. Bane'i görüyoruz, dikkat çekici biçimde.

http://www.youtube.com/watch?v=-yh6SriAjdE

160
Oyunlar / Ynt: Genel Oyun Tartışmaları
« : 20 Aralık 2011, 02:31:01 »
Joygame Demir Yumruk'u o kadar beğenmiş ki oyun yapmış üstüne, tarihi şaşırmış sadece Cengiz Han olmuş.

http://www.joygame.com/cengizhan2/

161
DNS kullanırken Google'ın public DNS'ini kullanınca bir soruna rastlamıyorum ben. 8.8.8.8 ve 8.8.4.4

162
Oyunlar / Ynt: Müzikleriyle Hatırlanan Oyunlar
« : 18 Aralık 2011, 14:20:11 »

Bastion'ın Darren Korb isimli bir abinin yaptığı tüm müzikleri zaten öyle muhteşem ki, oynarken müzikler bitmesin diye oyunu kapatamıyorsunuz. Şu iki parçayla örnek vereyim;

Terminal March
http://www.youtube.com/watch?v=6-aexLJKwME
Twisted Streets
http://www.youtube.com/watch?v=qqQzvuUmf4s

163
Kurgu İskelesi / Ynt: Büyücü Düellosu Sirlet ve Herfim
« : 13 Aralık 2011, 13:50:17 »
Bu benim için çok çok eski bir öykü, sürekli yorum alması şaşırtıyor ve çok az rahatsız ediyor da doğrusu, yine de aralardan bulunup okunduğu için memnun olmuyor değilim.

Hala güzel yorumlar yapıyor ve okuyorsunuz bu nedenle çok teşekkür ediyorum, görmezden gelmeyeyim :)

Kanashii Uchiha, sizinmiş gibi kullanın :)

164


İlginç şeyler dönüyor. Şimdi okuyasım geldi işte ^^


165
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Umbrella Academy
« : 09 Aralık 2011, 22:28:31 »
Keşke Suit olsaymış, zaten senfoni sözünü o kadar da duymadık.

Oldukça eğlenceli, sürükleyici, delice bir hikayeymiş bu arada. Bize kazandırdığı için JBC yayıncılığa teşekkür ediyorum. Hiç durmayan, sürekli bir şeylerin olduğu, çizgi film havasında mizahi unsurları da doğru kullanmış bir müzik gibi. (Hatta okurken istemsizce Powepuff Girls ve Watchmen karışımı bir izlenim aldım, başıma bir şey gelmeyecekse *-*)

Özellikle bölüm başlıklarında göndermeler ve şahane cümleler oldukça hoşuma gitti.

me gusta.

Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 137