Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - magicalbronze

Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 216
121
Harry Potter / Ynt: Alan Rickman Hayatını Kaybetti
« : 14 Ocak 2016, 17:26:12 »
Bir insan iki kez ölür mü..?

Hatta üç kez... Üç kez bize bu acıyı yaşattın Profesör Snape. Önce kitapta ağlattın bizleri. Sonra filmde, sonunun geleceğini bilerek izledik seni. "Always" dediğinde hepimiz duygulandık. Ve şimdi... Şimdi sonsuza dek gittin aramızdan.

Oysa bir sözün vardı hani. 80 yaşında, sallanan sandalyende oturup Harry Potter'ı okuyacaktın. Ailen sana "Bunca zaman sonra bile?" diye sorduklarında, o meşhur cevabı verecektin; "Her zaman..."

Oldu mu şimdi? Aramızdan bu kadar erken, sessizce ayrılmak?

Özleyeceğiz seni. Her yönünle.

122
Çizgi & Anime / Ynt: Claymore
« : 11 Ocak 2016, 02:16:39 »
Sevdim bu animeyi. Niye devamını getirmediler anlamadım. Sorular cevapsız kaldı. Üzerinden onca süre geçtiği için de devamının gelmeyeceğini -kesin olarak- bilmek can sıkıyor.

Hani anime izleyen biriyseniz, özellikle bir yerden sonra klişelerini daha gelmeden anlayabiliyorsunuz. Hah işte Claymore onlarla dolu. Fakat bir şekilde o kadar sürüklüyor ki, bırakamıyorsunuz. Ayrıca Clare iyisin hoşsun ama üzgünüm, gönlümüzde yatan isim Teresa...

123
Çizgi & Anime / Ynt: En Güçlü 10 Anime karakteri
« : 04 Ocak 2016, 23:58:29 »
Yıllar sonra şu listeyi hortlatmanın ve en başa One-Punch Man'dan Saitama reyizi koymanın vakti geldi sanırım...

124
8. Yıl / Kayıp Rıhtım 8 Yaşında!
« : 01 Ocak 2016, 21:11:21 »
Edebiyatta kaybolanların adresi KAYIP RIHTIM, 8 Yaşında! Bugüne kadar bizleri yalnız bırakmamış tüm okurlara selam olsun! Yakın zamanda, sekizinci yıla özel projelerimizle karşınızdayız.


125
Güncel / Ynt: Mutlu Yıllar
« : 31 Aralık 2015, 23:01:53 »
Hepimize mutlu ve sevimli bir yıl diliyorum! Bolca eğleneceğimiz, dertlerden ve tasalardan arınacağımız bir sene olacaktır umuyorum yeniyıl :)

126
Anlatmak istediğiniz bir şeyler varsa ve kelimeleri güzelce kullanıp, bunları olması gerektiği şekilde karşı tarafa aktarabiliyorsanız, kısa ve öz olmak en iyisidir bazen. George Saunders, eleştirisini çok hoş ve leziz bir kurguyla yazıya döküp okurları tavlıyor. Sade ama etkili, mizah soslu alaycı dili, ağlanacak hallerine şükreden toplumu olması gerektiği şekilde yansıtıyor.

Böyle kısa olup da benzer tadı veren Yaban Kızlar'ı anımsadım okumayı bitirdikten sonra. Birbirlerinden farklı olsalar da, Phil’in Dehşet Verici Kısa Saltanatı'nın yaşattığı etki benzer bir his bıraktı. Ama kısa, ama tatlı.

Okuyun efenim, pişman olmayacaksınız. Dünyaya bir de böyle bakın.

127
Çizgi & Anime / Ynt: Psycho Pass
« : 24 Aralık 2015, 00:33:27 »
Çok yavaş tüketiyorum bu animeyi. Hemen bitsin istemiyorum çünkü. İlk sezon oldukça heyecan verici gidiyor. Şimdiden çoğu kişinin gözünde kült anime statüsüne girdi bile ve bence bu ünvanı hak ediyor.

Bu arada yanlışlıkla da olsa 2. sezondan bir bölümü yarısına kadar izleme gafletine düştüm. İlk sezon kadar iyi gözükmüyordu. Belki de akışı yakalayamadığım içindir. Zamanı gelince göreceğiz.

128
Çizgi & Anime / Ynt: One-Punch Man
« : 22 Aralık 2015, 20:58:09 »
Ve dün ilk sezonun final bölümünü de izleyerek bitirmiş bulunuyorum. Bir sonraki sezonun ne zaman geleceği şimdilik belirsiz, haliyle ikinci bir Shingeki no Kyojin olma ihtimali var. Üzmesinler.

Sağlam başladı ve aynı kalitede devam ederek muhteşem bir final yaptı. Son bölümdeki dövüş oldukça doyurucuydu. Ayrıca diğer animelere gerekli eleştirisel selamı bu bölümde de vererek güldürdü.

Açıkçası yetmedi. Evet, OVA'lar gelecek. Ama sadece ağzımıza bir parmak bal çalacak... Umarım çok geciktirmezler ve bizler de keyifle yeni sezona merhaba deriz.

129
Yıldız Savaşları / Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
« : 18 Aralık 2015, 22:40:49 »
Filme alakalı yaptığımız sesli inceleme kaydına buradan ulaşabilirsiniz.

Not: İlk 20 dakika genel, sonrası spoiler bilgi içerir!

130
Çok çok iyi ve keyifli bir muhabbet oldu. Ağzınıza sağlık. Yarın sınavlarım olmasına rağmen eğlenerek dinledim valla stres atmış oldum.

Yayının kayıt linki gelir yakında, kaçıranlarınız varsa kesinlikle dinleyin derim. Neler var neler.

131
Eğlence & Mizah / Ynt: Bugün Ben Şunu Öğrendim:
« : 04 Aralık 2015, 00:57:21 »
Hocalarımdan birinin fantastik ve -özellikle- bilim kurgu hayranı olduğunu öğrendim. Laf arasında açılan muhabbette konuyla ilgili hayalinde yatan bir seçmeli ders projesinin olduğunu da öğrenmiş bulundum. Ortaya ilginç şeyler çıkacak gibi duruyor. Bakalım, ilerisi neyi gösterecek... :)

Hocanı en kısa sürede sitemizde görmeyi bekleriz! Ayrıca umuyorum şu seçmeli ders olayından da bir sonuç çıkar. Hayırlısı!

132
Diğer Fantastik Eserler / Arayış Ormanı - Göktuğ Canbaba
« : 03 Aralık 2015, 23:53:29 »

Göktuğ Canbaba yeni serisinin ilk romanı “Arayış Ormanı” ile bir kez daha aramızda!

Alıntı
Deniz, henüz on iki yaşındaydı. Okulda hiç ama hiç arkadaşı yoktu. Çünkü herkese göre o, hayaller gören bir kaçıktı! Tüm bunların sorumlusu ise, küçüklüğünden beri oğluna gizemli hikayeler anlatan babasıydı. Birbirinden tuhaf yaratıklarla dolu bir dünya yaratmıştı ve efsaneye göre saklı bir kapı sayesinde geçiş yapılan bu diyar, İstanbul’un ikiz kardeşiydi. Ve bu kapı bir bekçi tarafından denetleniyordu.

Deniz, bu masallara inanmalı mıydı? Oysa Deniz’in bilmediği bir gerçek vardı. Babası, her iki diyarı biribirinden ayıran bu kapının bekçisiydi. Ve bir gün, bu zor görev oğlunun olacaktı.

Deniz, Arayış ormanı’na doğru çıkacağı tehlikeli yolculukta kendini hayal bile edemeyeceği bir maceranın içinde bulacaktı!

Yazarla kitaba dair yaptığımız kısa röportaj ve ön okuma için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Yorum:

Kitaplarını severek okuduğum Göktuğ Canbaba'nın bu yeni dünyası beni oldukça heyecanlandırdı. Çünkü ilk defa bizim edebiyatımızda da bir çocuk kahramanın serisel macerasına tanıklık edecektim. Hem de tanıdığım, sevdiğim bir yazarın elinden.

Nihayet kitap elime geçti ve başlamamla bitirmem -özellikle şu günlerde yaşadığım yoğunluğa rağmen- bir oldu neredeyse. Ve son sayfayı biraz heyecanla, biraz da üzüntüyle kapadım. Bu yeni dünyaya adımımı atmış ve oldukça sevmiş, ama tadında doyamadan bitirmiştim. Üstelik yeni kitabın ne zaman çıkacağı da belli değil. Neyse, serzenişleri bırakıp kitap hakkındaki düşüncelerime geçeyim hemen.

Sürükleyici oluşu tam da beklediğim gibiydi aslında, daha ön okumadan belli etmişti kendisini. Kurgusu, kahramanın yaşına göre verdiği duygusal tepkiler, yolculuk temasının işlenişi, yeni bir dünyaya atılan adım ve kitaba adını veren Arayış Ormanı macerası... Her bir an gözlerimde canlandı ve özellikle Üst İstanbul'un daha ne gibi sırları sakladığını merak etmeme yol açtı. Sonraki kitaplarda bu yeni diyarı daha fazla tanıyacağımıza inanıyorum, hem konu itibariyle de çok müsait. Yani lütfen olsun bu!

Nihayet uzun süredir beklediğimiz, hem genç hem de yetişkin fantazya okurlarını içine alacak bir ruha sahip seriyle karşı karşıyayız. İnanıyorum ki devam kitapları da benzer sürükleyicilikte ve eh... biraz daha kalın olarak çıkacaktır karşımıza!

133
Çizgi & Anime / Ynt: One-Punch Man
« : 01 Aralık 2015, 01:44:54 »
Öyle böyle değil, bildiğin sinir-stres bırakmıyor adamda. Her bölümü kaliteli, kahkaha attıran, komedi dozajı çok iyi ayarlanmış bir anime bu.

Kızıyorum kendime erken farkettim diye, çünkü bir anda tükettim yayınlanan bölümleri. Hayır daha da kötüsü, ilk sezon toplamda 12 bölümden oluşuyor. Daha gözümüzü kırpmadan -bir süreliğine de olsa- bitiverecek bu güzel yapım, üzüyorlar ama :( Neyse, kısa da olsa OVA'lar ile yetineceğiz bakalım.

Dünyanın en güçlü adamı nasıl olur ve ne hisseder merak ediyorsanız, cevabı bu animede. O kadar da iyi bir şey olmasa gerek..

134
Çizgi & Anime / Ynt: Naruto
« : 01 Aralık 2015, 01:34:37 »
Şu sıralar başladığım ve bir anda tüm bölümlerini tükettiğim One Punch-Man'dan sonra bir süre bölümleri biriktirip tek seferde abanmayı düşünüyorum. Üzerine hiç iyi gitmeyecek zira :(

135
Duyurular / Ynt: Kullanıcı Adı Değişiklikleri
« : 29 Kasım 2015, 23:56:32 »
rıhtım adlı üyemizin kullanıcı adı kendi isteğiyle Kitap Adam olarak değiştirilmiştir.

Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 216