Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Denaro Forbin

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 119
61
2009 yılında serinin başlığında "O zaman bize de alıp incelemek düşer efendim." demişim. 6 yıl sonra ilk kitabı okuyabildim. Serinin diğer kitapları elimde olsa ara vermeden devam ederdim. Ne yazık ki yoklar.

Böyle minimal işleri çok seviyorum. Yarattığı dünyayı ve karakterleri sadece bilmemiz gereken kadarıyla anlatıyor. Olay odakta ve son derece keyif verici. Gençlik serisi olarak geçse de, birkaç yerde ciddi anlamda gerildiğimi, peşi sıra gelen gecelerden birinde de harika bir kâbus gördüğümü itiraf etmeliyim.

İlham verici bir başlangıç oldu. En son hangi seriye devam etmek için sabırsızlandığımı hatırlamıyorum. Bence okuyun.

Okumanı sağlayanlardan biri olarak bu yoruma çok sevindim. :D

Ben de çok seviyorum Wardstone Günlükleri'ni. Özellikle ilk üç kitabın damağımda bıraktığı tat ilk günkü kadar taze. Sonraki üç kitap nazarımda bir tık aşağıda kalsa da, yaratılan dünya ve karakterlerin canlılığı bana seriye devam etme isteği doğurup duruyor.

Uzun bir ara vermiş olsam da, en yakın zamanda 7. kitap ile birlikte seriye devam etmek istiyorum.

62
Liman Kütüphanesi / Ynt: Kitap Zinciri
« : 07 Ekim 2015, 23:26:17 »
Ben de Denaro Forbin'e iki kitap önereceğim. John Fowles'ın Büyücü kitabını sevdiğini okumuştum. Yazarın ilk romanını önermek istedim. Ben bir çırpıda okuyup, çok beğenmiştim. Bir de bu kitabın baş karakterini (erkek olanı) ben, Bir Skandal Üzerine Notlar'daki Barbara'ya benzetiyorum. Bu kitap da çok hoşuma gitmişti. İkisini de beğeneceğini düşünüyorum. Gerçi Bir Skandal Üzerine Notlar'ı bulması zor olabilir. Çünkü ben de çok arayıp en son İl Halk Kütüphanesi'nde denk geldiydim.

John Fowles - Koleksiyoncu ve Zoe Heller - Bir Skandal Üzerine Notlar - Denaro Forbin

Öhöm: Burada uygun bir fiyata varmış kitap: http://www.nadirkitap.com/bir-skandal-uzerine-notlar-zoe-heller-kitap5321796.html

Merhaba.

Çok teşekkür ederim kitap önerileri için. :)

Koleksiyoncu'yu okumuştum. Hatta forumda hakkında bir yazı da yazmıştım, şurada. John Fowles'u çok seviyorum, onu okumak benim için büyük bir zevk.

Bir Skandal Üzerine Notlar adlı kitabı da listeme ekledim. Okuyacağım.

63
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 21 Eylül 2015, 18:48:58 »
bilimkurgu klasikleri dediniz dikkatimi çektiniz. Sanırım Dune ile başladılar bu olaya, doğru muyum?

Evet, Dune ile başladılar. Bakalım devamında neler gelecek.

64
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 21 Eylül 2015, 02:21:20 »
Tim Powers imzalı Anubis Kapıları isimli kitabın baskısı tükenmiş ve ikinci eli de 150-200 lira gibi  akıl almaz fiyatlara satılıyor. Yeniden basımı gibi bir ihtimal var mıdır acaba?

Ben de çok zor bulmuştum bu kitabı. Yeniden basılmasına dair bir umudum yoktu eskiden ama İthaki'nin "Bilimkurgu Klasikleri"ni yayımlayacak olması ufak bir ihtimal doğuruyor. Tabii Anubis Kapıları'nın klasikler sınıfına girip girmeyeceğine de yine yayınevi karar verecek. Bana kalırsa, girer.

İthaki'nin eskiden basmış olduğu ve şu an nadir sınıfında bulunan o kadar çok bilimkurgusu var ki, bakalım hangileri yeniden basılacak. Merakla bekliyorum.

65

Genel Yorum: Öncelikle birçok kişinin bilmediği şu ön bilgiyi vermek istiyorum: Gotik Öyküler adlı kitap, önsözünden çevirisine dek, İthaki'den çıkan "Cthulhu'nun Çağrısı" adlı kitapla bire bir aynı. Ben de bu bilgiyi İthaki'nin yayımladığı kitabı satın aldıktan sonra fark ettim. Aynı kitabı almış oldum bir nevi. Bilmeyenlere duyurulur, aynı hatayı yapmayın.

Mitos Yayınları'nın yayımladığı bu baskının çevirisi Dost Körpe'ye ait. Çevirmenin yayımlanmış ilk çevirisi olma özelliğini de taşıyor aynı zamanda. Yine Körpe'ye ait olan güzel de bir önsöze sahip kitap. Öyküleri derleyen kişi ise Giovanni Scognamillo.

Lovecraft'ın daha önce Deliliğin Dağlarında adlı eserini okumuş ve beğenmiştim. Bu kitapla birlikte de kısa öykülerinin tadına bakmış oldum. Kitabın içinde sekiz adet öykü var ve bazıları Cthulhu Mitosu ile ilişkili. En sevdiğim iki öykü sırasıyla Innsmouth Üzerindeki Gölge ve Cthhulhu'nun Çağrısı oldu.

Kısaca öykülere değindim.

"Sonsuza dek yatabilen ölü değildir,
Ve tuhaf uzak zamanlarda, ölüm bile ölebilir."

1. Randolph Carter'ın İfadesi: Randolph ve Warren adlı iki arkadaş eski bir mezarlıktaki gömütün bulunduğu alana giderler. Harley Warren'ın tekin olmayan araştırmalarından bir yenisinde yer alan Randolph Carter, arkadaşını orada korkunç bir şekilde kaybeder. Kapağı açıp yer altına inen Warren ölümü kabullenir ve arkadaşına ise, ısrarla kaçması gerektiğini söyler. Bir görgü şahidinin, olayın gerçekleştiği gün iki arkadaşı Gaunsville yolunda Büyük Servi Bataklığı'na girmiş olarak görmüş olması sonucunda, Randolph Carter'ın ifadesi alınır ve arkadaşını öldürmekle suçlanır.

2. Yabancı: Sık ve uzun ağaçlarla kaplı ormanın içindeki korkutucu bir şatoda yaşamını sürdüren ve kim olduğunu dahi bilmeyen bir "yabancı"nın hikayesi. Dışarıdaki dünyaya ve kendine son derece yabancı olan bu "canlı", günün birinde ışığa hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyacak ve ne yapıp edip, yaşam alanından dışarı çıakcaktır.

"Ama evrende acı olduğu kadar, merhemi de vardır ve bu merhem unutuştur."

3. Erich Zann'ın Müziği: Bir süre Auseil Sokağı'nda ikamet eden anlatıcımız yıllar sonra geri dönüp bu sokağı ve bu sokakta yer alan beş katlı binayı bulamaz. Binanın beşinci katında yaşayan dilsiz Erich Zann, keman çalmaktadır ve kendisi de bu adamın müziğine hayrandır. Müziğinin sırrını öğrenemeden bu gizemli adam kayıplara karışacaktır. Tıpkı keman, ev ve sokak gibi...

4. Herbert West - Diriltici: Herbert West ve öykünün anlatıcısı konumundaki şahıs Arkham'da yer alan Miskatonic Üniversitesi'nde Tıp öğrenimi görmektedirler. West'in ölümden sonraki ana inanılmaz bir tutkusu vardır ve varını yoğunu harcayarak ölüleri diriltmeyi amaçlar. Fare, kedi, köpek, maymun gibi hayvanların ölü bedenleri ile başladığı serüveninde, sıra insanlara da gelecektir. En yakın dostu ve asistanı ise, aynı zamanda öyküyü bizlere ulaştıran meslektaşıdır. Diriltme işinde zamanla yol alan ikilinin pes etmeye niyetleri yoktur ve günün birinde işler içinden çıkılamayacak bir hal alır.

"Anılar ve olasılıklar gerçeklere kıyasla her zamankinden daha dehşet verici artık."

5. Duvarlardaki Fareler: Her şey isimsiz bir anlatıcımızın atalarından kalan bir eve taşınmasıyla başlıyor. Exham Manastırı adlı yeri restore ettirip oraya yerleşen kahramanımızı, bu gizemli evin duvarları ardından ilginç şeyler beklemektedir. Hizmetçileri ve kedileriyle birlikte yaşamını sürdürse de, içinde tuhaf hisler barındırmaktadır zira ev hiç de tekin değildir.

6. Pickman'ın Modeli: Yine Lovecraft ve yine isimsiz bir kahramanının ağzıyla anlattığı gotik öykülerinden biri. Tanıdığı en büyük sanatçıyı Eliot adlı kadına anlatıyor karakterimiz. Bu "büyük" ressamın eserleri onu öylesine derinden etkilemiştir ki, her birine hayranlığını gizleyemez. Fakat günün birinde Pickman'la selamı sabahı kesecektir. Hem de çok şaşırtıcı bir sebeple.

7. Cthulhu'nun Çağrısı: Lovecraft'ın en ünlü öykülerinden biri Cthulhu'nun Çağrısı. Cthulhu Mitosu'nda yer alan öykülerin başlangıcını da oluşturur aynı zamanda. 1925'te, dünyanın dört bir yanında patlak veren esrarengiz olayları araştıran kişiler zamanla kayıplara karışır. Bu sıradışı mezhebe mensup insanlar hakkında çok şey bilen kişiler bir bir ortadan kaldırılmaktadır. Sapasağlam olan bu insanların ani ölümleri herkesi şaşkına çevirse de, sır perdesi bir türlü aralanamaz. Amcasını da aynı mezhebe kurban veren anlatıcımız, günün birinde 1925 tarihli bir gazete haberine rastlar ve o günlerde yaşanmış olaylar kendisini bir hayli şaşırtır. Tam bir cesaret örneği sergileyerek, Cthulhu mezhebini araştırmaya soyunur.

"Yeryüzündeki en merhametli şey, insan zihninin çevresindeki her şeyle bağlantı kurma konusundaki yetersizliğidir herhalde."

"Eğer anıları silebilecekse, ölüm bir nimetten başka bir şey değil."

8. Innsmouth Üzerindeki Gölge: Hiç kuşkusuz kitapta yer alan öykülerin içinde en ürkütücü ve en iyi olanıydı. Innsmouth adlı kasabayı merkezine oturtan öykü, Cthulhu Mitosu ile doğrudan bağlantılı. Reşit oluşunu New England turuyla kutlayan karakterimiz, Newburyport'tan annesinin memleketi olan Arkham'a geçmeyi planlamaktadır. Fakat o bölgede bulunan Innsmouth adlı ufak kasaba bir hayli dikkatini çeker. Kasabanın karanlık geçmişi ve yaşanan olayların hasır altı edilmesi, onu tüm bunları araştırmaya ve gerçekleri öğrenmeye iter. Kasvetli ve gotik sahil kasabası Innsmout'da neler yaşanmaktadır? Ve garip halkının "Innsmouth Görünüşü" edinmesinin asıl kaynağı nedir? Bütün cevaplar Lovecraft'ın bu muazzam öyküsünde saklı. Dehşet dolu dakikalar sizleri bekliyor.

"Delilik nerede sona erer ve gerçeklik nerede başlar?"

"Kapıldığım en son korkunun bile yalnızca bir yanılsama olması olası mı?"

66
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 02 Eylül 2015, 01:36:01 »
Gaiman'ın öykü kitabı "Smoke and Mirrors" çeviriye gitmek üzere :)

Günün değil, ayın en iyi haberi sanırım. Çok sevindim.

67
Duyurular / Ynt: Bizimle Haber Yazmak İster misiniz?
« : 02 Eylül 2015, 01:08:31 »
Çok keyifli bir olay, bekleriz. :D

68
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 01 Eylül 2015, 17:16:27 »
+ Bunlara ek olarak Amerikan Tanrıları'ndan başka ufukta yeni bir Neil Gaiman kitabı var mı?

Neil Gaiman'ı ben de çok merak ediyorum. Bir aralar İthaki'nin gözde yazarıydı, eskisi gibi ilgi gösterilmediğini düşünüyorum. Hatta bu ilgisilizlik, Gaiman'ın bir kitabını Tudem'e kaptırmalarına sebebiyet verdi.

70
Başka Kurgular / Güney Otoyolu - Julio Cortazar
« : 16 Ağustos 2015, 15:08:48 »

Latin Amerika Edebiyatı'nın önde gelen isimlerinden sayılan, Arjantinli büyük edebiyatçı Julio Cortazar'dan okuduğum ilk kitap Güney Otoyolu.

Türkiye'deki ilk baskısı 1991 yılında Armoni Yayıncılık tarafından yapılan kitabın ismi ilk olarak Cehennem Otoyolu olarak çevrilmişti. 1998 yılındaki Gendaş Yayınevi'nden çıkan versiyonundan okudum ben kitabı. Her ne kadar kitap adları farklı çevrilmiş olsa da, ikisinin çevirisi de Gülin Dalaman'a ait.

Günün birinde, Paris'e yakın bir otoyolda trafik durur ve yaşanan bu keşmekeşin içinde yer alan arabalar ise ana kahramanlarımız olurlar. Kitabın en ilginç noktası da zaten bu. Cortazar karakterlerini insanlardan değil, araba markalarından seçmiş ve öyküsü boyunca da bu tutumunu devam ettirmiş.

Günümüz dünyası için çok da yabancı olmayan bir olaydan yola çıkmış Cortazar bu kısa öyküsünde. Çok basit ve sıradan bir olayı alıp, üzerine kendi ustalığını ekleyince muhteşem bir öykü çıkarmış ortaya.

İnsanları, bindikleri araba markaları ile özdeşleştiren Cortazar, para ve mülkün insan hayatında oynadığı büyük role işaret etmeyi amaç edinmiş ve bana kalırsa bunda başarılı da olmuş. Zaman uzadıkça açlık, susuzluk ve hava şartları ile imtihan edilen araç sahiplerinin birbirleriyle olan iletişimleri görülmeye değerdi.

İlginç olan kısımlardan biri de hiç şüphesiz Cortazar'ın öyküsünü sonlandırırken bir hüzne kapıldığı gerçeği. Trafik açıldıktan sonra, kısa sürede kaynaşan insanların her birinin arabalarını farklı yönlere sürmeleri bir hüzün katıyor öyküye. Trafikte tıkılıp kaldıklarında bir an önce yollarına devam etmeyi arzulayan arabalar, yol açıldığında tam tersi bir havaya bürünüyorlar.

Kitabın son sayfalarında ise, bu trafikte sıkışıp kalan ve birbirleriyle etkileşim haline geçen arabaların fotoğraflarını bulmak mümkün.

Julio Cortazar okumaya başlamak için çok ideal bir kitap Güney Otoyolu. Fakat her iki baskının da tükenmiş olduğunu, "sahaflık kitaplar" kategorisinde yer aldıklarını belirtmekte yarar var.

71
Bugün aldım kitabı. Sizin yaptığınız incelemeyi okuyunca, kitabı bir yerlerden bulup, okumak istemiştim zaten. Bu yeni basım çok güzel oldu bu yüzden.

Ne güzel bir şeye vesile olmuşum. :) Keyifli okumalar, güzel eserdir.

72
Az önce öğrendiğim bir bilgiyi PKD okurlarıyla paylaşmak istiyorum.Alfa Kitap'tan Philip K. Dick'in eserlerinin devamı gelecek. 11 cilt olarak planlanmış yazarımızın eserleri.

Bu, bu, bu... Muhteşem bir haber! Çok yaşa Alfa.

73

Yıllar önce 33 kitaplık Metis Bilimkurgu Serisi kapsamında yayımlanan Philip K. Dick'in Gökteki Göz adlı eserinin yeni baskısı Alfa Yayınları etiketiyle kısa bir süre önce raflardaki yerini aldı.

Dick’in 4 kitabını basan Metis Yayınları az sattıkları gerekçesiyle diziyi 33. kitaptan sonra durdurma kararı almış ve Le Guin’in kitapları hariç başka hiçbir kitabı da 2. kez basmamıştı.

Gökteki Göz haricinde Vulcan'ın Çekici, Alfa Ayının Kabileleri ve Yüksek Şatodaki Adam’ı da dilimizde görme şansına erişmiştik. Ne yazık ki bu kitapları bulmak artık çok güç. Bulunsa da, kurnaz sahaflar tarafından yüksek meblağlar isteniyor olması bu kitapları daha da ulaşılmaz kılıyor. Olan da biz okurlara oluyor ve Philip Dick gibi muhteşem bir yazardan mahrum kalıyoruz.

Yayınevinin Gökteki Göz hakkındaki tanıtım metni ise şöyle:

Alıntı
Sıradan bir laboratuvar gezisi sırasında gerçekleşen bir kaza sonrasında bir grup ziyaretçi kendilerini garip ve bir o kadar beklenmedik bir deneyimin içinde bulur. Onları kurtarma çalışmaları devam ederken bu sıradan insanlar birbirlerinin zihinlerinin yarattığı bir dizi evrenin içinde hapsolduklarını fark ederler. Ama en derin arzuları ve korkularının yarattığı bu evrenlerin içinde yollarını bulup “gerçek dünyaya” varmaları pek de kolay olmayacaktır çünkü Philip K. Dick’in dünyalarında dualar karın doyurabilir ve yaşadığınız ev aniden bir canavara dönüşüp sizi yutmaya kalkışabilir, cennet ve cehennem bir adım uzakta olabilir.

“Philip K. Dick’in romanları her zaman tanıyabileceğiniz, ama hiç hayal edemeyeceğiniz bir geleceği anlatır.”
-New York Times Book Review-

Metis Bilimkurgu kapaklarına hayran biri olarak, eski kapağı daha çok beğensem de, bu da en az onun kadar başarılı bir kapak olmuş. Kitabın ruhunu yansıtması açısından özenle seçildiği aşikar. Bu da Alfa Yayınevi’nin yaptığı işe ne kadar önem verdiğini gösteriyor bizlere. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Yüksek Şatodaki Adam’ı bir süredir Altıkırkbeş Yayınları aracılığıyla temin edebiliyorduk, bundan böyle Gökteki Göz’e de istediğimiz her an ulaşabileceğiz. Umarız Alfa Yayınları, Lovecraft ve Jules Verne’den sonra Dick külliyatına da el atar ve baskısı olmayan kitapları tekrardan yayımlayarak bizleri sevindirir.

Alfa Yayınları’ndan çıkan kitabın çevirisi tıpkı Metis’ten çıkan baskısında olduğu gibi, Sönmez Güven’e ait. Kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Haberimizi, sizleri kitabın sitemiz bünyesinde yer alan incelemesine yönlendirerek sonlandırıyoruz. Paralel Evrenlere Bilet: Gökteki Göz adlı incelememizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Haber: B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin.

74

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar’dan yola çıkarak 3 filmlik bir projeye imza atacağını duyuran Warner Bros. oyuncu seçimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Detayları buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Haber: B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin.

75
Sinema / Ynt: The Hunger Games’te Finale Doğru
« : 25 Temmuz 2015, 19:53:40 »

Suzanne Collins’in kaleme aldığı 3 kitaplık Açlık Oyunları serisinin son halkasını oluşturan filmden yeni bir fragman yayınlandı.

Serinin son kitabı Alaycı Kuş’un 2 film şeklinde vizyona gireceği ilk duyurulduğunda tepki çekmişti hatırlayacağınız üzere. Aynı yöntem ilk olarak Harry Potter’da uygulanmış, onu ise Alacakaranlık takip etmişti. Hatta Hobbit için de bunu söylemek pek tabii mümkün. Yapımcıların ekmek kapısı olarak nitelendirilen bu devam filmlerinin şimdilik sonuncusundayız: Mockingjay Part 2/Alaycı Kuş Bölüm 2.

Haberimizin devamı buraya tılayınız.

Haber: B. Doğukan "DenaroForbin" Şahin.

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 119