Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar -

Sayfa: 1 2 [3]
31
Buz ve Ateşin Şarkısı serisini henüz tamamlanmadığından diğer fantastik romanlarla karşılaştırmak doğru olmayabilir. Ama yinede bir fantastik edebiyat okuru olarak seriyi okumamış arkadaşlar için genel bir değerlendirme ve okuduğum diğer fantastik eserlerle yüzeysel bir kıyaslama yapmak istiyorum. Buz ve Ateşin Şarkısını benim için diğer fantastik kitaplardan ayıran en büyük detay hikaye boyunca sivrilen bir baş kahraman olmaması. Yüzüklerin efendisinde Frodo yada Harry Potter gibi. Yüzüklerin Efendisi ve Harry Potter bayılarak okuduğum kitaplar. Bu kitapları büyük yapan bence sonunda Frodonun yüzüğü yok edeceğini, Harry Potter ında Voldemortu yeneceğini tahmin etmenize rağmen, yani sonunda nereye varacağını bildiğiniz bir yolda yürürken etrafı doya doya seyrederek, keyif alarak ve o dünyanın bir parçası olmayı arzulayarak çıktığınız bir yolculuk gibi olması.
Buz ve Ateşin şarkısında ise, birinci kitapta her ne kadar Stark hanedanının başrolde olduğunu düşünsenizde, okumaya devam ettikçe büyük sürprizlerle karşılaşıyor ve kitapta bulunan karakterlerin herhangibirinin her an ölebileceğini, herhangibir karaktere tamamiyle bağlı kalmadan, hatta hikayede adı geçen bütün karakterlerin bir araya gelen kendi hayatları ve öyküleriyle ne kadar büyük bir fantastik destan yazıldığını anlıyorsunuz. İnsanoğlunun yaptığı yüzbinlerce, milyonlarca parçadan oluşan büyük eserlere bakıp "İnsanlar nasıl böyle yapılar yapabiliyor?" diye kendinize sorduğunuz gibi, kitabı okuyup "İnsanlar nasıl böyle kitaplar yazabiliyor?" dedirtiyor size. Bunun yanı sıra gotik edebiyat tadında, cevaplanmamış ve belkide cevaplanmayacak birçok soruda sürekli aklınızı kurcalıyor. Sonunda neler olabileceğine dair fikirleriniz olabilir. Ama bir sonraki bölümde bile neler olabileceğini tahmin edemezken sonunda neler olacağına dair nasıl fikriniz olabilir ki(!)
Bence fantastik edebiyat, gerçek kadar gizemli, gelecek kadar belirsiz ve geçmiş kadar soru işaretleriyle dolu olmalı. Yalnızca iyi ile kötünün savaşı ve sonunda iyilerin kazandığı çocuk romanı tadında hikayelerden büyük hayal gücü olan eserlere; ve G. Martinin bu serisiyle "Gerçek" ve "Fantastik" kavramlarının kesiştiği noktaya gelmeyi başaran fantastik edebiyatın dahada gelişeceğine inanıyorum.
Mutlaka okuyun.

Sayfa: 1 2 [3]