Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - eroniki

Sayfa: 1 [2] 3 4 5
16
Aradan bir aydan fazla bir süre geçmesine rağmen bu eser hakkında yorum yapmamak büyük bir haksızlık olurdu .
Kitap üç bölümden oluşuyor ve bu bölümler arasında zaman farkı ve ufakta olsa bağlar var (bunları yakalamanın verdiği mutluluğu tarif edemem :D )
İlk bölüm hakkında şunu söyleyebilirim benim en çok sıkıldığım ve en çok ürktüğüm bölümdü yazarın dili genelde okumayı hoş bir hale getirse de sıkılmadığımı söylemek yalan olur.
Spoiler: Göster
Korktuğum kısıma gelirsek beni ürküten şey insanların abartma yeteneği oldu . Bunun nedeni inançların çoğunun eski tarihlerde olmasıydı ve bu bir insanın inancının tamamen abartıdan ibaret olması ihtimalini gözler önüne seriyordu . Sıkıldığım kısım ise Francis'in susturulup normal hayatını Yeni Romaya gidene kadar sürdürdüğü kısımdı .

İkinci bölüm ilk bölüme göre çok daha hızlıydı Ve bu bölümde ufakta olsa kitabın fantastik yanını görüyoruz. Leibowitz tarikatı burada bir Rönesansın şafağında ve bu bölüm sizi aynı zamanda güldürecek .
Spoiler: Göster
Genel olarak hem eğlendiğim hem de düşündüğüm bir bölümdü . Benjamin'in ile Paula arasındaki bölümü gerçekten harikaydı onun dışında Paulo ile dekan arasındaki tartışmalarından da bir o kadar zevk almadığımı söyleyemem.

Geliyoruz üçüncü bölüme . İkinci bölümü bitirdikten sonra üçüncü bölümün ikinci bölüm karşısında sönük kalacağını tahmin ediyordum ama ne kadar yanıldığımı söylesem az kalır eğer bu kitabın gidişatını gösteren bir grafik olsaydı ok hep yükselişi gösterirdi . Üçüncü bölümde hepsini okurken zevk alacağınız birbiri ardına kurulmuş düşünceler bulunuyor.
Spoiler: Göster
Keşke kitabın devamı niteliğindeki diğer kitapta dilimize çevrilseydi ve keşke pek çok kişi sadece son bölümü bile olsa bu kitabı okusaydı dediğim bir bölüm oldu . Son bölüm bize dünyayı cehenneme çevirmek için yapmamız gerekenleri söylüyordu , bu konuya fazla girmek istemiyorum çünkü bu son bölüm siyasetle çok ilişkili . Ve bence doğru bir düşünce üstünde duruyor. Bunun dışında ötenazi meselesi var dı ki keşke okurken tam anlamıyla bir cevap bulabilseydim ama hala bu konu üstünde ikilemdeyim .

Bu benim ikinci , bir kitap hakkındaki yorumumdu ve şunları yazmak bile beni fazlasıyla zorladı . Belki üzerinden bir buçuk ay geçtiği içindir . Ama elimden geldiğince anlatmaya çalıştım ve pek başarılı olmadığım gibi bir gerçek gözüküyor :D . Zaten sitede upuzun bir incelemesi var onuda okumadan es geçmeyin derim.
Son olarak bana bu kitabı hediye ettikleri için Kayıp Rıhtım'a teşekkür ederim :) .

17
Güncel / Ynt: Bayram
« : 30 Ağustos 2015, 14:04:51 »
Herkesin Zafer Bayramı kutlu olsun :)

18
Bazı dedikodulara göre bu imzayı taşıyanlar banlanmıyacaklarmış   ;D . İleride bu imzanın değeri yükselecek göreceksiniz kalabalıkları ben Kahramanın Yol Türküsü dinleyicisiyim diyerek aşacaksınız ;D .

19
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Engelsiz Çizgi Roman
« : 17 Haziran 2015, 20:00:04 »
Sizin aklınızda herhangi bir çizgi roman var mı ? Benim aklıma (sizce de uygun olursa) Batman: Öldüren Şaka geldi . :)

20
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 13 Haziran 2015, 23:45:38 »
Facebook sayfanızda yayınladığınız gönderi de Frank Herbert'in de adı geçiyordu acaba basmayı düşündüğünüz Dune serisi mi yoksa Frank Herbert'in diğer kitapları mı ?  :)

21
Ütopya/Distopya / Ynt: Kurma Kız - Paolo Bacigalupi
« : 09 Mayıs 2015, 20:36:41 »
Versus Kitaba bu soruyu sordum bana bu sonbahar gibi tekrar basacaklarını söylediler.





22
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Serisi Kitapları
« : 05 Mayıs 2015, 17:48:11 »
Ben de bu seriye başlamayı düşünüyordum fakat 1 sene önce Adana Tüyap fuarındaki görevli bana serinin tekrar basılmıyacağını söylediğinden başlamaktan vazgeçmiştim bence arkadaşın cevabınıda bekleyin belki yayınevi karar değiştirmiş olabilir.

23
Çizgi Roman & Manga / Daily Planet – 08.04.2015 (#4)
« : 09 Nisan 2015, 15:57:47 »
Haftayı sabırsızlıkla bekliyorum özellikle Masallar incelemeni. :)

24
Duyurular / Ynt: Bahar İndirimleri Rehberimiz Yayında!
« : 04 Nisan 2015, 14:14:36 »
Bence İdefix daha ucuz genel anlamda. Değerlendirme çok yaralı olmuş. :)

25
İblis Döngüsü serisinin 3. kitabının çeviride olduğunu öğrendim . :)

26
Basmış olduğunuz fakat şu an stoklar da bulunmayan Arthur C. Clarke'ın kitaplarını tekrar basmayı düşünüyor musunuz ?

27
Yazarlar / Ynt: Terry Pratchett
« : 12 Mart 2015, 21:18:00 »
Daha hiçbir kitabını okuyamadım ama okuyacağım.En azından onun yazdığı eserler ile onu tanıyabileceğim.
Huzur içinde yatsın.

28
Duyurular / Ynt: Kısa Kısa Anonslar
« : 11 Mart 2015, 17:46:35 »
Çizgi romana başlamak isteyen ben ve benim baş ağrısına belki sebep olucak sorularımla yazılarınızı sıkı bir şekilde takip edeceğim :) . Kendisine başarılar diliyorum.

29
Duyurular / Ynt: TRT Radyo’ya Konuk Oluyoruz!
« : 03 Mart 2015, 19:17:51 »
Tebrikler, umarım bu radyo yayınları devam eder ve biz de sizi dinlemeye devam edebiliriz. :)

30
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: Epsilon Yayınları Soru Hattı
« : 28 Şubat 2015, 17:49:26 »
Ben İblis Döngüsü serisinin 3. kitabının durumunu sormak istiyorum ?

Sayfa: 1 [2] 3 4 5