Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - okanakinci

Sayfa: 1 ... 9 10 [11]
151
Yıldız Savaşları / Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
« : 28 Kasım 2014, 23:21:03 »
İlk teaser video yayımlandı. Buradan izleyebilirsiniz: http://youtu.be/erLk59H86ww

J. J. Abrams tam da düşündüğüm gibi Star Wars efsanesini de katletme yolunda hızla ilerliyor. Star Wars'u uzay operasından çıkarıp uyduruk bir aksiyon filmine dönüştürdüğü şu teaserden bile anlaşılıyor. Hele o ışın kılıcı yok mu? Tek kelimeyle berbat.

J. J. Abrams gibi her işi batırmış birinin neden bu kadar önemsendiği ve çok önemli projelerin neden ona teslim edildiği de ayrıca bir başlık açılması gereken bir tartışma konusu.

Aslında bu filmin kendisi gereksiz, onu da belirtmek gerek. 6. filmin sonunda Sith yok olmuştu. Bu kez bin yıl sonra yeniden ortaya çıkmak üzere saklanmak değildi, tamamen yok olmuşlardı. Aynı anda sadece iki tane Sith lordu olabildiğine göre Darth Vader ve Darth Sidious'un ölümüyle Sith'in tükenmiş olması gerekir. Nihayet, binlerce yıl sonra galaksiye kesin anlamda barışın gelmiş olması lazım.

Fakat Star Wars başlı başına endüstriye dönüştü, filmler, oyunlar, kitaplar, oyuncaklar vs. derken bir de sinema tarafından sömürülmesi, 6. filmin açık bırakmamış olmasına rağmen 7. filmin gelmesi şaşırtmıyor. Hollywood Star Wars'u da sömürme niyetinde olduğundan zaten seriye hakaret ediyordu. Bir de bu işi Abrams'a vererek en büyük hakareti etti. Sanat kaygısında olmayan, tamamen para derdinde olan Hollywood, ne kadar efsane varsa sonuna kadar sömürecek. Hal böyleyken 35 tane Star Wars filmi çekilse hiç şaşırmam.

152
Oyunlar / Ynt: Steam ve Diğer Platformlar - Son Haberler!
« : 28 Kasım 2014, 23:09:29 »
Arkadaşlar mobil ödeme yaparken operatör hatası alıyorum.Bayağı bir denedikten sonra da şu anda işleminiz gerçekleşemiyor.Daha sonra tekrar deneyin gibi bir hata geliyor.Sebebini bilen var mı ?

Nedenini bilmiyorum. Bildiğim bir şey varsa bu konuda yalnız olmadığınız. Pek çok kişi bu sorunu yaşıyor. Ben de yaşadım. Steam'in destek ekibine yazdım cevap bekliyorum.

153
Duyurular / Ynt: 12. Sanal Kitap Fuarı Başladı!
« : 26 Kasım 2014, 19:34:27 »
Sanal Kitap Fuarının Steam sonbahar indirimleriyle aynı zamana denk gelmesi hiç iyi olmadı.

154
Güncel / Ynt: Bayram
« : 24 Kasım 2014, 20:13:53 »
Sesli güldüm. Tabii hocasının sözünü dinlemeyen bizler için Yoda ve Luke yerine Obi-Wan ve Anakin daha uygun olurdu. :)

155
Oyunlar / Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
« : 24 Kasım 2014, 20:11:10 »
Son zamanlarda olduğu gibi bugün de Empire: Total War. Teknolojiyi hızla geliştirmek gerekiyor ve bu da ülkede ister istemez bir aydınlanma çağı yaşanmasına ve devrime neden oluyor. Osmanlılarla oynuyorum. Daha 1720'li yıllarda Osmanlı bir devrimle yıkılıp Türkiye Cumhuriyeti kuruluyor. 200 yıl ileriden gidiyorum. :D

156
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi Okuma Rehberi
« : 24 Kasım 2014, 20:08:04 »
Tam da Vakıf'ın okuma sırası nedir diye bir başlık açacaktım ki siz bu başlığı açmışsınız. Size ne kadar teşekkür etsem az.

157
Duyurular / Ynt: Biz Bunu İstiyoruz #2.5: Robot Serisi
« : 24 Kasım 2014, 20:06:02 »
Nihayet bitirebildim. Çok güzel bir dosya konusuydu. Asimov evrenine ne kadar yabancı kaldığımı anladım. Yazılarınızı okurken bir an önce serinin bütün kitaplarına derhal sahip olmayı ve sömürürcesine okumayı istedim.

158
Sinema / Ynt: İskoçyalı geri dönüyor!
« : 23 Kasım 2014, 19:35:40 »
Yalnız bu haberle de şunu anladım ki, eski efsanelerin yeniden çevrimini duydukça o filmleri tekrar izleme duygusu kaplıyor içimi! Dert oldu şu an, yakın zamanda izlenmek üzere listeme eklenmiştir efenim.

Ben de tam tersi etki yaratıyor. Ne zaman bir yeniden çevrim ya da devam filmi görsem soğuyorum. "Biz yeni bir şey yapamıyoruz, eskileri ısıtıp önünüze koyuyoruz" demek bu. Eski efsanelerin de saygınlığını azaltıyor.

159
Duyurular / Ynt: 12. Sanal Kitap Fuarı Başladı!
« : 22 Kasım 2014, 15:11:37 »
Sanal kitap fuarlarını daha samimi buluyorum. Ki zaten Tüyap'ın kitap fuarları gerçek anlamda fuar değil, sadece bir çeşit kitap pazarı. Yayınevlerinin yaptığı indirimler de yeterli değil. Sanal kitap fuarları biraz da buna cevap olarak çıktı galiba. Kaan Göktaş da buna değinmiş: http://www.kaangoktas.net/post/69376644040/kitap-fuar-kand-rmacas

160
Ütopya/Distopya / Ynt: Hayvan Çiftliği - George Orwell
« : 22 Kasım 2014, 13:43:30 »
Hayvan Çiftliği sadece yetişkinler için bir peri masalı değil, Orwell'in kendi politik görüşleri çerçevesinde, dönemin politik atmosferinin etkisinde kalarak yazdığı bir eleştiri. Kitap düpedüz Stalin dönemi SSCB'sini hedef alıyor. Kişiler, gruplar, semboller, hepsinin gerçekte bir karşılığı var. Olaylar da tarihte olduğu şekliyle ilerliyor.

Çiftlik Rusya'yı simgeliyor. Çiftlikteki bütün hayvanlar ezilen, sömürülen işçi ve köylü sınıflarını simgeliyor. Çiftliğin sahibi ise Rus Çarı aslında. Bir gün hayvanlardan biri gördüğü bir rüyayı anlatıyor, özgür bir çiftlik idealini aktarıyor. Bu yaşlı arkadaşımız Marx'la özdeşleştiriliyor ama Lenin'le de benzerlik kuranlar var. Bir de İngiltere'nin Hayvanları adlı bir şarkıları var, her toplantılarında bütün hayvanlar bu şarkıyı söylüyorlar. Şarkının gerçekteki karşılığı Enternasyonal Marşıdır. İngiltere ise bildiğimiz anlamda İngiltere değil. İngiltere, bütün dünyayı, İngiltere'deki her çiftlik bir ülkeyi simgeliyor.

Asıl hikaye hayvanların yönetimi ele geçirip, eşit ve özgür yaşadıkları bir devrimle başlıyor. Başta her şey güzel görünüyor. Fakat kısa sürede her şey değişiyor. Komünist Partiyi simgeleyen domuzlar, yavaş yavaş ayrıcalıklı hale geliyor. Başlarındaysa Napolyon adlı domuz var, kendisi Stalin'i simgeliyor. Bu gidişe Troçki'yi simgeleyen Snowball(Kartopu) adlı keçi karşı çıkıyor. Domuzlara muhalefet ediyor, bütün hayvanların eşitliğini sağlayacak projeler öneriyor, ayrıca devrimin diğer çiftliklere yayılmasını istiyor. Bunlar gerçekte olan tartışmalar. Troçki, SSCB'nin ilk yılları boyunca Stalin'in başta olduğu ayrıcalıklı bir devlet kastının oluşmasına karşı mücadele eder ve bir dünya devriminin gerekliliğini vurgular. Stalin ise tek ülkede sosyalizm kuramıyla buna karşı çıkar.

Napolyon liderliğinde domuzlar gizlice yetiştirdikleri köpeklerin(KGB) de yardımıyla bu mücadeleyi kazanırlar. Snowball çiftlikten kaçmak zorunda kalır. Burada da Stalin'in kazanması ve Troçki'nin yurt dışına sürgüne gitmesi anlatılır. Domuzlar adım adım kendilerini daha ayrıcalıklı hale getirir ve baştaki eşit ve özgür düzeni yok ederler. Bir yerde, bir mahkeme başlar, en baştaki ayaklanmaya da katılmış bazı hayvanlar da dahil olmak üzere hayvanların bir kısmı diğer çiftliklerle işbirliği yapmakla suçlanır, uydurma delillerle suçlu bulunurlar. Bu da 1936 Moskova Duruşmaları oluyor.

İlerleyen zamanlarda başka bir çiftlik, bizim çiftliğe saldırır. Hayvanlar büyük kayıp verseler de canla başla direnirler. Burada Nazilerin Rusya'yı işgali sembolize edilir. Savaşın ilerleyen zamanlarında insanların egemenliğindeki diğer bir çiftlik, hayvanların çiftliğine yardımcı olur ve savaş sona erer. SSCB'nin, ABD ve İngiltere'yle ittifakıdır bu.

Orwell'in siyasi görüşleri Troçkizme daha yakın. Hayvan Çiftliği'nde bunu açıkça göstermiştir. Bunun izlerini 1984'te de görüyoruz. Napolyon ve Snowball ayrımı, orada da Emmanuel Goldstein ve Big Brother(Büyük Birader) olarak görülür.

Sayfa: 1 ... 9 10 [11]