Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - yuno44907

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9
61
Oyunlar / Duel Masters (kart oyunu)
« : 29 Haziran 2009, 06:04:18 »
Destede 40 kart var. 5 tane ne olduğunu bilmediğimiz kart kalkanımız olacak. İlk oynuyorsak 5, son oynuyorsak 6 kart çekcez (oyun 2 kişilik oynanır normalde). Her el bir kartı manaya koyabiliriz.

Mana nedir?
Her kartın isminin yanında bir sayı yazar. O kadar manamız olmadan o kartı kullanamayız. Örneğin 6 manan var. Bir tane 3 manalık ve üç tane 1 manalık kart kullanabilirsin. Manalarını kullandığında sonraki el tekrar 6 manan olur.

Büyü kartları genelde kullanılınca çöpe gider. Canavarlar ise bir el sonra saldırabilir. Saldırmamış canavara saldırılamaz. Bunlar dışında kartta yazan şeyler uygulanır.

Amaç rakibin 5 kalkanını kırıp son bir vuruşla oyunu bitirmektir. Bunu rakip sana yapmadan önce yapmalısın. Kırılan kalkan, kalkan tetiğiyse mana gerektirmeden hemen oyuna girer ve sıra sahibine gelince saldırabilir, büyü kartıysa o an devreye girer. Kırılan kalkan, kalkan tetiği değilse sahibinin eline gider.

Kullanılmış, öldürülmüş kartlar sahibinin mezarına gider. Her el bitimi desteden rastgele bir kart çekebilirsiniz. Rakip sizin sadece mezardaki, manadaki kartlarınızı bilebilir. Kalkanlarınızı siz bile bilemezsiniz.

Card Database
http://www.wizards.com/duelmasters/dmdb.asp
Full spoiler view kullanın ve isimlere tıklayıp resimlere bakın.

Online oyun. Kuralları çok iyi bilmek zorundasınız.
http://www.kaijudoportal.com/online/
GBA/VBA linki. Zamanla öğrenirsiniz oyunu.
http://www.romulation.net/downloads/search/NDS/
Oraya Duel Masters yazcan tabi çıkcak.

Unuttuğum bir kural var. Yeşil bir kartı kullanırken kullanılan manalardan en az biri yeşil olacak yoksa o kartı kullanamazsın. Çift renkli kartlar iki manaya birden geçer fakat bir el sonra mana olarak kullanılabilir. Çift renkli kartları kullanırken de sarı kırmızıysa ya sarı ya kırmızı bir mana olarak kullanmak zorundasın. Anlamadıysan GBA oyununu oyna anlarsın zamanla.

62
Kurgu İskelesi / Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« : 27 Haziran 2009, 16:21:02 »
5 Birden fazla
“Hey sen.” dedi bir ses. O bunu umursamadı. “Sana diyorum.” diye tekrarladı. Cesedi yiyen Shok durdu ve ona sesleneni koklamayı denedi. Fakat cesedin kokusu her şeyi bastırıyordu. Ona seslenen konuştuğunda ciğerlerinden çıkan sese bakılırsa iriydi ama sorun değildi. Cesedi yemeye devam etti. “Arkadaşlarımı yemeyi bırak ??ne.” dedi hiddetlenen ses. Shok sonunda arkasına bakmaya ikna olmuştu.

Arkasına dönerken “Ne var?” gibi bir şeyler söyleyecekti fakat gördüğü şey sözünü yarıda bıraktıracak kadar hayret vericiydi. Şaşkın bakışları yüzünü kaskatı kesti. O, o karşısındaki bir mavi kurttu. Evet maviydi. Yumuşak mavi tonunda ki bedeniyle karşısında duruyordu. Karnı beyazdı ve ortasında bir sembol vardı. Neyin sembolüydü bu?

“Sen bir mavi kurtsun.” dedi Shok hayretle. Karşısındaki “Evet maviyim, sen de siyah beyazsın nolmuş?” dedi. “Hayır ben beyazımsı mavi üzerine lacivert çizgiliyim, seninse bütün bedenin aynı mavi tonda.” diyerek karşı çıktı Shok. “Kapa çeneni serseri. Arkadaşlarımı yedin.” dedi mavi kurt. “Bir an onların yanından ayrılıyorum ve sen gelip bütün ailemi öldürüyorsun.” dedi nefretle. Mavi kurtlar da yavru kuşlar gibi ilk gördüklerine bağlanıyorlardı. Yoksa bu hafızasını kaybeden herkesin yaptığı bir şey miydi?

Kurtadam ailem dediği insanların intikamını almalıydı. Shok herifin kendi ırkını hatırlamadığını anlamıştı. Bu nedenle bu adam çekinmeden onu öldürebilirdi. Artık ikisi de hazırdı. Kurtadam Shok’a doğru koştu. 190 santimlik beden 220 santimlik bedene çakıldı. Shok acıyla inledi. Artık yaraları iyileşmişti fakat o bölge hala zayıftı. Karnına çakılan omuz canını gerçekten acıtmıştı. Birde ??ne iyice bastırmıyor muydu? Elektrik verdi herife. Acıyla geri sıçradı kurt. Shok onu izlemeye başladı. Tekniklerini anlamalıydı.

Kurt elinde bir güç topladı. Elinin üstünde, havada beyaz bir top oluşmaya başladı. Top büyüdüğünde ve parıltısı azaldığında onun bir ateş topu olduğunu gördü Shok. Tamamen küre şeklinde bir toptu. Ateş gibi şekilsiz değildi. Küçük bir yıldıza benziyordu. Turuncu rengiyle parlıyordu. Çok yoğundu. Sanki katıydı ama kesinlikle sıvıydı. Ateş değil lavdı bu. Shok rakibini gözlemleyince nasıl bir belaya bulaştığını anladı. Artık hamlesini yapabilirdi. Elinden topa bir yıldırım gönderdi. Kurdun eli çarpılınca, elindeki top dağıldı ve elinin üstüne aktı. Eli yanmıyordu kurdun. O yanmıyordu. Shok artık korkuyordu.

Shok ona bütün gücüyle saldırdı. Elektrik ona etki etmiyordu. O zaten yanmıyordu. Ayrıca Shok onun bedenindeki elektronları hareket ettiremiyordu çünkü ısınan elektronlar çok hızlı hareket ediyorlardı ve kontrol edilmeleri zordu. Bunun üzerine Shok kaçmaya başladı. Kurt buna izin vermedi. Ateş topu fırlattı Shok’a. Shok’un artık koşacak hali yoktu. Fena şekilde yanmıştı sırtı ve bacakları.

“Derdin ne senin ha?” dedi Shok yerde yüzüstü yatarken. Kurt “Son duanı et ibne!” dedi Shok'u umursamayarak. “Dur be, ne acelen var.” dedi Shok onu öldürmek üzere olan kurda. “Ne diyorsun be?” dedi kurt. “Sen hafızanı kaybettin koç. Anneni, babanı, diğer kurtları hatırlıyor musun?” dedi Shok. “Anlıyorum. Bu seni kurtarır ama yine de sana ????vüz edeceğim.” dedi kurt.
Ne pislik herifti bu kurt. Kendi ırkından birine yabancı bir gezegende birlik olmaları gerekirken ????vüz ediyordu. Bu herif tam bir sapık olmalıydı. Shok’ta öyleydi zaten. Belki de bu onun üstünlüğünü kabul ettirme yöntemiydi.

63
Şişedeki Mısralar / Ynt: Venüs
« : 26 Haziran 2009, 06:32:56 »
Fena değil. Azıcık düzenlenebilir. Gelenekci bir şiir.

64
Genel Kültür / Ynt: Edebi Eleştiri
« : 26 Haziran 2009, 06:31:08 »
Ben eleştiri yaparken kullanılan dilin güzelliğine, kurguya, verilen derse bakarım. Anlatım, tasvir filan önemli değil. Onlar dış görünüş. Önemli olan eserin işlevi. Yani kurgusu kötü, ders vermeyen bir eser en iyi yazar yazsa da 0 alır benden.

65
Müzik / Ynt: Rammstein*
« : 26 Haziran 2009, 05:30:17 »
Fransızcamı sözler? İngilizce de söylüyor bu almanlar. Pet sematary'yi dinleyin. Çok komik olmuş. Aslında dinlemeye deymez. Flake ingilizce söylüyor. İnglizcesi çok komikte onu diyorum.

Rammstein'in klipleri çok komik. Hep montaj. Bir amerika, engel, feuer frei, strippped, du hast'ın klibi var.

Stripped ve feuer frei'ın klibi iyi. Feuer frei verdim, şimdi stripped.
http://video.google.com/videoplay?docid=5076184631193217946&ei=9DFESsjtHJL62wLzuf3dBg&q=stripped

Vermese miydim yaa? Neyse Rammstein için normal böle şeyler.

66
Kurgu İskelesi / Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« : 26 Haziran 2009, 02:20:14 »
3 mesaj dedim. Hepsi demedim.

67
Güncel / Ynt: Michael Jackson 50 yaşında vefat etti
« : 26 Haziran 2009, 02:18:59 »
Sevdiğim tek popçu. Ne seversin diye soran olursa RAMMSTEIN.

Üzüldüm. Çokta mutsuzdu.

68
Kurgu İskelesi / Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« : 26 Haziran 2009, 02:14:23 »
Senin önceki mesajın, Lucilla'nın mesajı, Sophie'nin bana yaptığı tüm yorumlar bence kötü niyetle yazılmıştı. Dalga geçer gibi ve küçümseyici bir üslupla yazılmış bu yorumları hiç beğenmedim.

Arlinon ile MSN'de konuşuyoruz. Neyse onu daha fazla karalamak istemem. Sadece satışçı diyorum şakayla karışık=P

69
Çizgi & Anime / Ynt: Favori Anime Karakteriniz?
« : 25 Haziran 2009, 23:56:00 »
Spoiler: Göster

Vegeta
Spoiler: Göster

Piccolo

Zaraki Kenpachi

Incognito

Ama en iyi anime Gantz=PXD

70
Kurgu İskelesi / Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« : 25 Haziran 2009, 23:04:14 »
Güzel bir tartışma oldu. Tüm öfkemi attım.

Lütfen kimse kimseyle alay etmesin yada küçümsemesin. Pek çok şey görecelidir, bunu unutmayın.

Hepimiz sinirlendik ve abartılı hakaretlerde bulunduk. Herkes birbirini affetsin lütfen. Özür diliyorum ve anlayışlı, öfkesine hakim arkadaşları kutluyorum.

71
Kurgu İskelesi / Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« : 25 Haziran 2009, 21:18:10 »
Sizin kafanız güzel. Seviyeniz de düşük. Hani siz beni aşağıladınız ya, ben de sizi aşağılayım dedim. Sonra da biraz kavga ederiz. Ve forumun selameti için 5 kişinin atılması kötü olacağından ben atılırım. Sonra da herkes mutlu olur. Geriye kalan herkes.

Şakayı bir yana bırakıp ciddileşince şunları söylemek isterim:
Pek çok şey görecelidir. Zevkler farklıdır.

Hikayeden bir şey anlamadıysanız, neyse bu cümleye devam edersem kırılırsınız ama Arlinon anlamıştı. Kendisi satışçı olduğundan şu an burada değil ve bana yardım etmiyor.

Bu en özgün eser, elbet bu şey de ne gibi şeyler söylersiniz.

Hepiniz aynısınız. Şimdi saçma şeyler düşünmeyin. Başka bir konu ne kadar aynı olduğunuz yada benim ne kadar farklı olduğum. Her yerde herkes aynı şeylere aynı tepkileri veriyor. Bir stres topu buldunuz ya, bütün gücünüzle ona saldırın. Bencil ve acımasızsınız. İnsanların %99,3'ü böyle. Kimin umrundayım ben? Defalarca söyledim sen umursamıyorsun, onlarda seni umursamıyor, bu saçmalık.

Bir şeylerin parçası olmak bile umursanmanı değil öyle sanmanı sağlar. Bu nedenle çoğunuzun zevkleri aynı. Çoğunuzun tepkileri aynı. Zevkleriniz aynı. Sıkılıyorum. Neden kimse benim gibi kendisi olmuyor.

Tüm Dünya karşı da çıksa ki zaten karşı çıkıyor, benim kendi zevklerim var. Sizde yok. Bana göre Duel Masters, yugiohdan iyi. Bana göre Monster Rancher, pokemondan iyi. Bana göre mevcut RP sistemleri yeteri kadar özgür değil, her şey belirlenmiş. Bana göre Rammstein en iyi. Bana göre Gantz en iyi. Bana göre Tolkien; Dünya dillerinden, kültüründen, tarihinden alıntılar yapmış. Siz ise herkes Tolkien seviyor diye onu sevin. Bir şeylerin parçası olun ama hala umursanmıyorsunuz.

Hazır yeteri kadar ileri gitmişken ukalasınız, kibirlisiniz, adminlerin çoğu despot, üniversiteyi bitirince çoğunuz evrimci oluyor ve avrupaya özeniyor, beyniniz kolay yıkanıyor evet.

Güle güle. Suçum sizden farklı düşünmek, fazla zeki, cesur ve dürüst olmaktı.






Sizin cevabınızda şu olacak. Çok tahmin edilebilirsiniz yaa.

Meuhtemelen dalga geçecek, küçümseyeceksiniz beni. Yada mesajı silersiniz. Kovulacağım zaten kesin. Yada ukala, bilmiş tavırlara devam edip benim hakkımda saçma sapan yorumlar yapacaksınız. Bu dört şeyden başka şey yapmazsınız. Her yerde bunlar oldu. Konuya yazdığınız mesajların 3 tanesi filan önceden yazılmıştı.

72
Başka Kurgular / Ynt: Satranç~Stefan Zweig
« : 25 Haziran 2009, 18:57:12 »
Okumuştum. Çok iyi kitap. Çok kısa ve kurgusu pek iyi değil. Zaten santrançla ilgili bir kitaptan nasıl bir kurgu çıkar?

73
Kurgu İskelesi / Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« : 25 Haziran 2009, 18:49:34 »
Ben kendi yazdığım gibi şeyleri okumayı seviyorum. Diğer eserlerden nefret ediyorum. Gerekli şeylerin tasvirini yaptım. Bazı şeylerinde tasvirini bilerek geç yaptım. Buna gizemli anlatım denir. Usta yazarlar kullanır. Okuyucu sürekli şaşırtılır ve merakta bırakılır. Örneğin Shok'un tasviri ikinci bölümde yapıldı. İlk bölümde okuyucu meraklansın diye yapmadım. Kızın ceset yediğinin birden ortaya çıkmasıysa şaşırtıcıydı.

Size ortaokul çocuğunun yazdığı basit şeyler gibi gelmiş olabilir. Farkı kurgu gösterecek. Ayrıca ileride daha büyük gizemler var. Mesela SAM'liler Shok'u öldüremedi ama Shok pek güçlü gözükmüyor. Zaten uyanmış mavi kurtun ölümsüzlüğü ayrı bir gizem.

Küfürlü olmasından şikayetçi olan olmadı. Küfürlü olmasının nedeni Shok'un giderek başı boş bir canavar haline gelmesi. Bunda bilim adamının verdiği hapların ve işkencenin, Melisa'nın ölmesinin büyük payı var. Tabi hafıza kaybı ve mahvolmuş Dünya da bir uzaylıyı depresyona sokabilir. O artık vahşi kurt benliğini kontrol altında tutmuyor.

74
Tartışma Platformu / Ynt: Bıktım artık orklardan!!
« : 25 Haziran 2009, 18:30:36 »
Haklısınız, Yüzüklerin Efendisi ders veriyor ama o kadar kalın bir kitaba göre az ders veriyor.

Ben sadece mevcut şeyleri beğenmediğimi ve daha uçuk şeyler istediğimi söyledim.

O kitapları okuyacağım. . .

75
.

Tolkien zaten yaşarken, "kimseye, hiçbir şeye gönderme yapmadım. Hayalgücü gardiyanlığı yapmayın, benim eserimi dünyevi hırslarınıza alet etmeyin!" demiş bildiğim kadarıyla. Aşağıdaki haritada ben ne Avrupa'yı, ne de Mordor bölgesine bakınca Türkiye filan göremiyorum. İnsan düşüncesini odakladığı şeyleri görür bazen, tuvalette klozete otururken yerdeki fayanslara bakar ve üzerindeki desenleri binbir türlü şekle yorabilir, çeşitli yaratıklar, şeytanlar, canavarlar görebilir ya da açık havada gökyüzündeki muhteşem bulutların şeklini meleklere de benzetebilir. Tolkien Almanlara karşı savaşa gitmişti, bir İngiliz ya da Hollandalı olarak belki de Türkleri sevmiyordu (milyonlarcası gibi) ama "bence" adam uğruna ciddi kafa patlattığı bu özgünlük abidesi, edebiyat şaheseri eserin içine böyle can sıkıcı dünyevi konuları tıkıştırmayı aklına bile getirmemiştir.

En başta yüzüklerin efendisi hiç özgün değil. Hiç hayal gücü yok. Hikayenin bir kısmı da zaten gerçek olaylardan alınmış.

Öncelikle her zaman orcları filan doğuya koyarlar. Batıda hep elfler filan olur. Hemen hemen her fantastik dünyada böyledir.

Haradrimlerden hiç bahsetmemişsiniz. Onlar da güneyde. Yani arapları haradrim yapmışlar işte. Zaten fil kullanmaları, giyinişler, mızrak kullanmaları bunu kanıtlıyor.

Yüzüğe gelirsek onu Kuran'a benzettim ben. O yok olunca düzen alt üst oluyor filan.

Rohan da ingiltere olabilir. İngiliz atları türk atlarından iyidir zaten. Türk atları bodurdur.

Mordor gerçekten 3 yanı denizle çevrili anadolu gibi 3 yanı dağlarla çevrili bir yer. Anadolu gibi dikdörtgenimsi şekle sahip.

Her şeyi bırakın orcların hep doğuda olması doğuya saygısızlık değil mi? Ayrıca haradrimler gerçekten arap abi.

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9